Én af de ting som RPG-fans så frem til under aftenens Xbox Games Showcase var nyt fra de amerikanske rollespilsveteraner Obsidian Entertainment.

Og der kom faktisk hele to nyheder fra deres side. Den største af de to handler om et helt nyt spil fra Obsidians hånd: Avowed. Det blev præsenteret med en trailer, som du kan se lige her:

Der er ikke noget gameplay i traileren, desværre, men den sætter i den grad stemningen til et episk fantasy RPG. Avowed udkommer til PC, Xbox One og Xbox Series X, men vi kender endnu ikke dets udgivelsesdato.

Den anden nyhed var Peril on Gorgon, som er den første DLC til Obsidians RPG The Outer Worlds. Du kan se traileren til DLC’en her:

Peril on Gorgon udkommer 9. september på PC, Xbox One og PlayStation 4.

Udover Avowed og The Outer Worlds: Peril on Gorgon fik vi også launch traileren til Grounded, som er Obsidians kommende survival game, hvor man skal overleve alle de farer, der lurer i baghaven, når man er skrumpet til ministørrelse. Du kan se traileren her:

En tidlig version af Grounded udkommer på Steam Early Access og Xbox Game Preview den 28. juli. Den endelige version lander i 2021.

17 KOMMENTARER

 1. Avowed ser interessant ud, det skulle foregå i samme verden som pillars of eternity.

  DLC til Outer Worlds… ok, men udgiv nu spillet til Steam for filan da.

  Sjov trailer til Grounded, det skal da prøves når det en gang er helt færdigt.

 2. Altså det er jo meget tidligt, men jeg synes virkelig stemningen er der i Avowed. Helt klart et spil jeg kommer til at følge herfra.

 3. #5 De spil der er “Timed exclusive” havde vist sætning “Console launch exclusive” i starten af deres trailer. Det var der ikke i den, så vi må formode det er Xbox/PC eksklusivt definitivt.

 4. #7
  Alt andet ville være dumt… for kan de lave noget det matcher Elder Scrolls (bare med færre bugs). Så kan det jo være en potentiel system-sælger… hvis at kigger på Skyrim’s salgs tal.

  Hvis Xbox så skulle komme så langt bag ud i solgte enheder… kunne de evt. udgive det til PS5, bare for at tjene lidt penge ind igen. Men så skal de jo virkelig komme i pengenød ovre hos hos MS… hvilket jeg ikke lige kan se for mig pt.

 5. #8 Helt sikkert. Det er vel i kategorien system seller det har haltet lidt, udover Forza vel. Så det er da bare om at holde på spillet, hvis det bliver så godt. 🙂

 6. #11 alene at Obsidian faktisk ved hvordan man laver reaktive RPG, samt kan finde ud af at skrive interessant dialog, gør det allerede meget mere interessant end Elder Scrolls i min bog. Derudover synes jeg at Eora fra et lore perspektiv er en langt mere interessant verden.

  Jeg tror også at det er MEGET sundt for Bethesda at få lidt konkurrence her, så de kan mande sig op.

  #12 Hvis det er så stort/ambitiøst som leaket lægger op til, så tror jeg at 2022/2023 er rimelig realistisk.