I løbet af den sidste uges tid, var der begyndt at sprede sig rygter om, at Final Fantasy XVI ville blive annonceret under gårsdagens PlayStation 5 Showcase. Showet åbnede da også med et brag, med en præsentation af netop den titel.

Final Fantasy XVI vender tilbage til seriens mere middelalderlige fantasy-vibe. Sidste singleplayer-oplevelse i Final Fantasy-regi med de rammer, skal vi helt tilbage til 2006 for at finde, i form af Final Fantasy XII, som efterfølgende også har fået en current gen-udgivelse med undertitlen The Zodiac Age.

Præsentationen bød både på velkendte elementer som de fjerbeklædte chocobos, gigantiske summons, krig mellem kongeriger og snak om krystaller. Som det dog næsten er for vane i trailere for japanskudviklede spil, var demonstrationen dog også snotforvirrende at finde rundt i, og jeg nåede ikke helt selv at forstå hvad der egentlig var på spil for figurerne.

Mest opsigtsvækkende var dog den afsluttende bemærkning, som indikerede at Final Fantasy XVI bliver konsoleksklusiv på PlayStation 5. Læser man dog det der står med småt, så er det altså blot på lånt tid. Når den slags aftaler kommer i hus, er det næppe helt forkert at forvente et års eksklusivitet, før andre platforme også kan lege med. Vi må dog vente med at se hvad det kommer til at betyde for en henholdsvis Xbox Series X og PC-udgivelse.

Der er desværre ikke fastsat en dato for spillets udgivelse.