En artikel i New York Times for nylig beskriver hvordan spilbranchen har håndteret det meget bratte skifte til at arbejde hjemmefra under coronapandemien. Artiklen er interessant at læse i sig selv, men især for RPG-fans og gamere, der ser frem til Baldur’s Gate 3, gemmer der sig en god nyhed i den.

Ét af de selskaber, New York Times har talt med, er nemlig belgiske Larian Studios. De er folkene bag Divinity RPG-spillene og den kommende, tredje Baldur’s Gate-titel.

Grundlæggeren Swen Vincke udtaler, at skiftet til hjemmearbejde ikke har været problemfrit, men at udviklingen af Baldur’s Gate 3 stadig skrider fremad, og at Larian stadig går efter at spillet udkommer i Early Access senere i år:

“Mr. Vincke said that Larian’s next project, the highly anticipated role-playing game Baldur’s Gate 3, was still on track for an “early access” beta release this year. Larian’s internal estimates show that their teams are operating at 70 to 80 percent of their normal productivity, at least for now.”

Vi har tidligere rapporteret om at CD Projekt Red stadig holder fast i Cyberpunk 2077’s udgivelsesdato i år, så på trods af coronavirus kan 2020 altså stadig nå at blive et rigtig godt år for RPG’er.