Som en del af jer allerede ved, startede Daily Rush i sin tid som quake3.dk – et site dedikeret til FPS gaming generelt og specifikt til, jep, Quake 3.

Derfor er det naturligvis lidt pinligt, at vi missede Quake 3’s 20-års jubilæum med en dag… Undskyld, John Carmack og co.!

Men ja, i går var det præcis 20 år siden, at id Softwares Quake 3 – eller Quake III Arena som spillet hedder officielt – kom på gaden. De mange Quake-fans verden over havde dog haft mulighed for at snuse lidt til spillet inden. I månederne op til Quake 3 udkom, udsendte id Software nemlig en række begrænsede betaversioner, som de kaldte Q3Test. Dem kastede vi os naturligvis frådende over på quake3.dk.

Ét af mine favoritmaps: Beatbox af ztn

Modsat de to første spil i serien, havde Quake 3 ingen singleplayer historie eller kampagne. Man kunne spille mod botter lokalt, men ellers var det et rendyrket multiplayerspil. For mange gamere udgjorde Quake 3 sammen med konkurrenten Unreal Tournament essensen af arena shooter-genren.

Quake 3 lever i nogen grad videre i dag i form af Quake Live og Quake Champions, men de spil fylder mærkbart mindre i FPS-landskabet end Quake 3 gjorde i 1999.

Tillykke til Quake 3 og tak for de mange mindeværdige frags.

14 KOMMENTARER

 1. Ja puha jeg har godt nok lagt mange timer i Q3 Rocket Arena

  Var også pga. det jeg joinet DR den gang.

  Men tror sq jeg er blevet for gammel eller bare mættet af den type spil.
  Kan DESVÆRRE bare ikke finde lysten til dem i længere tid af gangen. Syntes ellers både Q-Live og Champions var ganske godt, men går hurtigt død i dem.

 2. Quake 3, holder hele vejen selv den dag er det et formidabelt spil. Så ærgeligt at det var det sidste rigtig gode id-software spil. I dag bliver de helt trynet af Epic når det kommer til online shooters. Den gang var på UT og Q3 noget af det bedste.

 3. Det vildeste spil, kæft jeg elskede det.

  Udover en masse CTF og en klat DM, så var RA3 det vildeste og jeg fik mange gode år og oplevelser igennem det mod.

  Claner i nogenlunde rækkefølge gennem en årrække:

  [TEC]
  3V
  _Newborn
  Cyborgs
  CIA
  DQS
  groOve
  EK

  Vandt den danske RA3 liga med Newborn og Cyborgs. Den svenske et par gange med groOve. ClanBase summer og fall cups flere gange med groOve og EK.

  Udover et enkelt sponsorat fra Steelseries i CIA har jeg intet at vise for det, men det er ligemeget, for det var fedt at tæve og blive tævet af de bedste.

  TEC Lan, Scorpios chilisnaps (før Chili Klaus var en ting) og alt mulig andet. Kæft det var tider

 4. Jeg talte med en der sagde, der har været snak om et quake royal spil. Kunne være fedt hvis det blev til noget, da alle battle royal spil har dårlig movement. Tryk shift for at løbe eller gå med kniv i cs. Det er ikke følelsen af fart, som at strafe eller rocketjumpe.

 5. Jeg kan huske jeg spillet Quake tournering i Bella center og vendt et cretive soundblaster live 5.1 som foerste premie

  Quake understotees ikke rreatives EAX men deriod konkurent Aureal A3D som var tekniks bedre og mere 3d korrekt . men mere komplext.

  Solgte kortet og kort efter kom der EAX support paa Quake3 >.<

 6. Oh, yeah, det spil bliver savnet. Ved ikke hvad det er, men når jeg spiller andre FPS’er i dag, føler jeg mig som en gammel mand alt går langtsomt og jeg kan ikke ramme en skid, men når jeg så går ind i QuakeLive igen føler jeg mig som en pro. Det er som om alt lige bliver x 10 med reflekser, keybinds, everything. Muscle memory er åbenbart real