Det var sent sidste år vi kunne fortælle, at et fjerde Bioshock-spil er under udvikling. Arbejdet udføres af Cloud Chamber med Kelley Gilmore i spidsen, men altså helt uden indflydelse fra den tidligere Bioshock-veteran, Ken Levine.

Arbejdet på spillet er stadig i sine tidlige stadier, hvilket nye jobopslag hos Cloud Chamber indikerer. Særligt interessant er opslaget der søger en Lead Environment Modeler. Ordlyden indikerer nemlig, at det kommende Bioshock ikke vil finde sted i hverken Rapture eller Columbia, men derimod en helt ny verden, som den nye medarbejder skal være med til at sætte sit præg på:

“We are looking for a Lead Environment Modeler to work side by side with the directors and leads to carry our vision forward. We want you to set the example, leading efforts to help us breathe life into a new and fantastical world.”

De foregående spil i Bioshock-serien har fundet sted dybt under vand og højt oppe i himlen. Hvilke rammer der skal sættes for det næste spil, er lige nu ikke til at spå om. Det må dog være fair at forvente, at den unikke Steampunk-setting bibeholdes.

… medmindre den ikke gør.

Der er endnu ingen information om hvornår vi kan regne med at se en præsentation af spillet, ligesom et udgivelsesvindue nok også er nogle år væk.

9 KOMMENTARER

 1. Vi skal ud i rummet… calling it now….. fra vand til luft…. land ville virke for tamt… vi skyder efter stjernerne.

  #1 I respectfully disagree

 2. #2 Det bliver under jorden!

  #1 Jae, det var underligt ‘glat’ og endimensionelt i forhold til 1+2 som så også var helt fantastiske. Spillede dem igennem igen for nyligt med stor fornøjelse.

 3. 1’eren var banebrydende. 2’eren var en mekanisk bedre version af 1’eren, med en lidt kedeligere historie. 3’eren var flot og med gode mechanics, den placerede sig omkring samme niveau som 2’eren for mig.

  Alle 3 var gode spil, men 1’eren var noget helt specielt for mig.

 4. Det er nogle år siden jeg kom igennem dem alle 3 og var da ganske ok underholdt. Nok ikke SÅ meget fanboi som nogle andre giver udtryk for – men jeg skal da igennem turen een gang til på et tidspunkt. Er “enhanced” versionerne mærkbart bedre eller er det samme shit ?

 5. Men vi har jo været i rummet med Prey. Jeg ved godt at det ikke er et Bioshock spil. Meeeeeeen, det er jo Bioshock i rummet.

  Det kunne måske være meget interessant, hvis det næste blev vist ud fra en anden nationalitet end Amerikansk. Russisk underjordisk samfund eller Japansk afskåret ø-samfund.

 6. #8 Kætter. Ingen sammenligning.

  #6 Tror jeg bedste kan sige det ved, at jeg ikke synes de så ‘for gamle’ ud. Altså en diskret forbedring som gør man bare spiller løs uden at blive irriteret eller forstyrret af ‘gammel grafik’. Meget bedre kan det ikke gøres IMHO.

  #5 Jeg købte ny spand pga 1’eren