Fredag i denne uge dukkede Far Cry 6 op på PlayStation Store i Hong Kong-territoriet. Det er næppe helt den annoncering der var tiltænkt spillet, eftersom Ubisoft i morgen aften disker op med Ubisoft Forward; en anledning der netop er tiltænkt nye annonceringer, trailere og demonstrationer af kommende titler.

Ikke desto mindre lader Far Cry 6 til at være en realitet, og det bliver med Giancarlo Esposito i rollen som spillets skurk, Anton Castillo. Esposito er bedst kendt for sin medvirken i Breaking Bad-serien, hvor han leverede en stærk præstation som skurken Gus Fring. Castillo er diktator i det fiktive Yara, hvor spilleren indtager rollen som Dani Rojas, der skal redde sit land fra den tyranniske leder.

Der meldes om en udgivelsesdato den 21. februar 2021. Dette virker plausibelt, eftersom de to seneste Far Cry-titler begge udkom i løbet af de første tre måneder af deres respektive udgivelsesår.

Vaas, er det dig?

I forbindelse med den tidlige afsløring, er der allerede spekuleret lidt i en af de andre personer i spillet, nærmere bestemt den unge dreng, som er at finde på billedet sammen med Castillo. Drengen er angiveligt diktatorens søn, og går under navnet Diego. Der er dog et ganske diskret tegn på, at knægten er ingen ringere end en ung Vaas, hvis psykopatiske natur fik brændt sig fast i bevidstheden i Far Cry 3.

Du kan jo se tweetet herunder, og selv vurdere om der kan være noget om snakken:

Hvis der er hold i den teori, kan Far Cry 6 rent kronologisk være en forgænger til Far Cry 3. Selvom det er på et spekulationsplan, så er det lille ar ved øjet ganske påfaldende. Jeg har selv kigget lidt nærmere efter på de to billeder, og jeg bilder mig ind at jeg sagtens kan spotte flere fællesnævnere. Enten det, eller også ønsker jeg bare at se dem …

Ubisoft tager den med ro

I stedet for at være helt lydløse omkring lækagen, lader Ubisoft til at tage situationen med en ophøjet ro. Ganske få timer efter nyheden havde spredt sig, dukkede en kort teaser op på den officielle Far Cry-twitterkonto. Teaseren viser Anton Castillo der tænder en cigar, og tweetet inkluderer blot teksten “Anton would not be pleased. See you on sunday at #UbiForward”.

Det lader derfor til, at vi godt kan forvente en helt officiel afsløring af Far Cry 6 i morgen aften, når Ubisoft Forward streames fra kl. 21:00 dansk tid. Vi skal naturligvis nok være på pletten, til at dække de annonceringer vi får serveret.

4 KOMMENTARER

 1. På den ene side, så ser det spændende og lovende ud. Jeg bliver altid pirret når jeg læser om et nyt Far Cry spil.

  På den anden side, blev jeg bare mæt af Far Cry stilen efter 4’eren.

  Hvordan var 5’eren og New Dawn?

 2. #1: Jeg kan personligt godt lide Far Cry 5. Det er lidt mere af det samme, men det var forfriskende at befinde sig på amerikansk jord, frem for de mere eksotiske omgivelser, som serien ellers har pralet af.

  Far Cry: New Dawn var på ingen måde dårligt, men de ting der skulle forsøgte at nyskabe serien, ramte helt ved siden af. Værste synder var en damage indicator over fjendernes hoved, når man skød på dem. Det virkede som et påtaget RPG-element, der fuldstændig frarøvede spillet sit traditionelle FPS-feel. Til gengæld var spillet langt mere fokuseret, i forhold til at ikke at have for meget overflødigt indhold, som de fleste Ubi-spil ellers er kendt for. Der var rent faktisk mere fokus på hoved- og sidemissioner, frem for tarvelige collectibles.

  Still, det er altid spændende med et nyt Far Cry, og jeg glæder mig til at se mere til 6’eren i aften.

 3. #1 jeg har faktisk lige spillet 5’eren da den var sat voldsomt ned på steam. Ganske underholdende, men historien var det rene volapyk

  Jeg kan huske jeg spillede 4’eren for lang tid siden, og det var direkte elendigt i forhold til sin forgænger.