Det var tydeligvis ikke for sjov, at der kom liv i den officielle Mafia-Twitterkonto i sidste uge. Ordet “Family”, som prægede det omtalte tweet, refererede nemlig til annonceringen og udgivelsen af Mafia Trilogy.

Lige nu kan du nemlig købe såkaldte Definitive Editions af Mafia II og Mafia III på PC via Steam, samt til Xbox One og PlayStation 4; spillene bliver også tilgængelige på Epic Games Store og Stadia på et senere tidspunkt. Ejer du allerede Mafia II på Steam, kan du downloade den nye version ganske gratis. Det samme er tilfældet med Mafia III, dog her også på Xbox One og PlayStation 4.

Mafia II: Definitive Edition har fået en overhaling på både grafik og lyd, og Mafia III: Definitive Edition indeholder alt story DLC, såvel som adskillige andre bonusgenstande.

Tilbage til begyndelsen

Kransekagefiguren for trilogien er dog uden tvivl annonceringen af Mafia: Definitive Edition. Her er der ikke tale om en remastering, men et decideret remake. Det originale spil fra 2002 bliver altså genopbygget helt fra bunden af Hangar 13 med moderne 4K- og HDR-support, og vil indeholde elementer, som ikke var at finde ved den oprindelige udgivelse for 18 år siden, heriblandt motorcykler og et varieret udbud af samlerobjekter. Flere detaljer finder du på spillets hjemmeside.

“The centerpiece of Mafia: Trilogy, Mafia: Definitive Edition, is a complete overhaul of the original game that was released to widespread critical acclaim in 2002, and improves on the beloved classic in every way imaginable. Rebuilt from the ground up by Hangar 13, it’s a faithful but expanded 4K- and HDR-ready remake that not only makes dramatic improvements to the original’s visuals and gameplay, but also builds upon its award-winning narrative and adds new features like motorcycles and collectibles to the 1930s city of Lost Heaven. Mafia: Definitive Edition will debut on August 28, 2020 and is now available for pre-order on its own and as part of Mafia: Trilogy.”

Mafia: Definitive Edition er også inkluderet i den nye trilogi-version, men bliver dog først gjort tilgængelig den 28. august. Du kan derfor sagtens købe Mafia Trilogy nu, og spille både Mafia II og Mafia III i deres nye Definitive Edition, og det første… øh, “sidste” spil vil da automatisk blive tilføjet din spilsamling, når sommeren er ved at være ovre. Mafia: Definitive Edition kan naturligvis også købes separat, såfremt man allerede ejer de to andre spil.

Da jeg spillede Mafia tilbage i 2002, blev jeg blæst fuldstændig bagover, af den hårdkogte stemning spillet bød på. Det er faktisk næsten skammeligt, at jeg ikke fik nævnt spillet i Søndagsspilleren for to uger siden.

 

12 KOMMENTARER

 1. Mafia: Definitive Edition er jo det eneste i den nye triologi som folk giver en fuck for, de der remasters af 2 og 3’eren er jo ikke særlig imponerende for at være ærlig.

  De screenshots jeg har set af før/efter giver mig ikke lyst til at spille dem igen, det er heeeeeelt klart Mafia 1 som bliver lavet helt fra bunden igen der bliver den store attraktion her og det tror jeg også godt selv de er klar over, mafia 2 er faktisk stadig ret flot hvis man loader det op den dag i dag, og de forbedringer de kommer med er ikke særlige væsenlige, 3’eren er så ny stadigvæk at man forskellen er endnu mindre.

 2. #1: De siger det også selv i citatet i nyheden: “The centerpiece of Mafia: Trilogy, Mafia: Definitive Edition […]”.

  Det bliver en fed start på efteråret!

 3. Ja Q4 2020 bliver sindsygt for spil industrien.

  Mastodont titler udgivet + next gen konsoller, som jeg skrev i en anden tråd for lang tid siden vi kan godt begynde at spare op for der skal satme spenderes mange penge i Q4 i år på spil og hardware.

 4. Jeg glæder mig godt nok til remaster af det første Mafia. Nok et af de spil jeg har gennemført flest gange. Men der bliver ikke nogen preorder herfra, der må lige komme et review først for at se om de har taget sig sammen og lavet det ordenligt.

 5. Øj en nyhed. Det første Mafia er på min top 5, hvis ikke top 3, med yndlingsspil gennem tiden. Jeg har ikke tal på hvor mange gange det er blevet gennemført. Hvis de formår at bibeholde stemningen, så er der potentiale for et magisk godt spil.
  Jeg kan egentlig også godt lide 2’eren og 3’eren, men de får mig ikke helt op og støde som 1’eren.

 6. #10 Ej gjorde den ??? Syntes det var saa godt at der rent faktisk var noget udfordrene i spillet, som jo udover dette var eksemplarisk . . . Piiv

 7. #11 Jeg er en af dem der også klarede det efter lang tids fejlforsøg oprindeligt, men må nu alligevel indrømme jeg var ret glad for senere da jeg skulle gennemspille det igen at det var blevet patch’et

  Men jeg har den achivement at have klaret missionen på hardcore mode, men kan godt forstå at folk går amok over det fordi det var en story mission og du kunne ligesom ikke komme videre uden at grinde det, havde nok været nemmere alt sluge havde det været en side mission.