Som et lyn fra en klar himmel, blev Fall Guys det helt store samtalemne i gamerkredse, efter sin udgivelse i sidste uge. Spillet kan bedst beskrives som en spilversion af det japanske tv-show Takeshi’s Castle, hvor deltagere skal overkomme fjollede udfordringer, i håb om ikke at blive elimineret på ydmygende vis, med henblik på at stå tilbage som den endelige vinder.

Fall Guys er et friskt pust på battle royale-scenen, hvor 60 spillere dyster samtidigt, i en samling mini games der varer op til fem minutter ad gangen. De korte sessioner byder blandt andet på forhindringsløb, Rocket League-inspireret fodbold, hoppe-udfordringer, fangeleg og mere til. Alt dette skal overkommes som en af de tumlinglignende figurer, hvis evner består i at løbe, hoppe og gribe fat i hinanden.

Indtil videre har Fall Guys haft 24 forskellige baner, og i dag modtager spillet en tilføjelse, i form af “Jump Showdown”. Du kan se hvordan den bane fungerer, i nedenstående tweet fra spillets officielle Twitter-konto:

Der loves endnu flere baner i fremtiden, såvel som yderligere muligheder for at personliggøre sin Fall Guy. I kommentarerne til tweetet nævnes det også, at nogle af de mindre populære baner vil være i knap så heftig rotation, som de hidtil har været. Dertil er der også blevet rettet op på nogle af de bugs, som har præget spillet i sin første uge.

Cheaters på vej ud

Konkurrenceprægede spil, som man i høj grad må sige Fall Guys er, har desværre en tendens til at blive præget af spillere, som ikke helt kan holde nallerne fra decideret snyd.

Det bliver der dog også rettet op på løbene, og Mediatronic, som står bag spillet, melder da også ud, at deres bestræbelser på at komme snydepelse til livs, allerede har båret frugt. Der er så stor selvsikkerhed omkring emnet, at det angiveligt ikke engang er nødvendigt at anmelde enkelte individer, eftersom kriterierne for at finde synderne, i høj grad er blevet optimeret.

Fall Guys er blevet rasende populært på rekordtid.

Når et spil formår at samle 1,5 millioner kombatanter på de første 24 timer, er det naturligvis svært helt at undgå nogle suspekte typer på serverne. Det underminerer dog ikke, at spillet er blevet rasende populært på meget kort tid. At spillet i denne måned er blandt de “gratis” spil som PlayStation Plus-abonnenter kan downloade, har unægteligt også bidraget til affyringen mod stjernerne.

Jeg benyttede også muligheden for at hente spillet på min PlayStation 4 Pro, og har allerede dedikeret mange aftener til det farverige kaos. Støder du derfor pludselig på en spiller med PSN-navnet Kuglemanden, kan du altså godt forvente at få kamp til stregen.

Har du kastet dig over Fall Guys endnu?

5 KOMMENTARER

  1. Synes det er super underholdende. SÅ længe de skifter ud og laver nye baner og event hele tiden så skal det nok holde populariteten op. Nåh ja og split screen TAK!!

  2. Tænker også noget party mode ville være fedt… Så ens venner ikke bare ryger ud før en selv.. og så vinder den med højeste score i stedet

  3. kunne godt lave en duo mode hvor hvis bare en gennemføre så går begge videre så man lever/dør som et hold, kunne da være sjovt nok, så kunne der også være lidt strategi i at en af de 2 skulle harrash de andre etc…