Det mere end fremragende Control fra Remedy Entertainment og 505 Games melder sig klar til den næste generation af konsoller. En Ultimate Edition af den overnaturlige 3rd person shooter er nemlig på vej, og denne vil indeholde grundspillet, to udvidelser (The Foundation og AWE) og alt hvad der ellers er udgivet af opdateringer siden udgivelsen i 2019.

Control Ultimate Edition bliver tilgængelig på Steam den 27. august, mens vi må vente til den 10. september før udgaven finder vej til PlayStation 4 og Xbox One. Investerer du i Ultimate Edition til en af de to konsoller, vil du også få digital adgang til spillet på PlayStation 5 og Xbox Series X, når disse versioner lander sent i 2020.

Hvad med det spil jeg har nu?

Det hele lyder jo egentlig meget fint, men den kvikke læser vil bemærke, at dem der allerede ejer Control i en eller anden form, IKKE kan foretage den samme opgradering til næste konsolgeneration. Selvom du ejer grundspillet og har betalt for både The Foundation og AWE-udvidelserne, så kommer disse altså til at være låst til din nuværende konsol.

505 Games uddyber det selv, i en FAQ de har lavet særligt til annonceringen af Control Ultimate Edition:

What if I purchased the original version of Control previously?
The free upgrade path to Xbox Series X and PlayStation 5 version of Control is only available for Control Ultimate Edition.

Inden du pisker en stemning op og maler fanden på væggen med bål og brand i et glashus, så træk lige vejret, og lad mig med et ord forklare, hvorfor det ikke nødvendigvis er en big deal: Bagudkompatibilitet!

Både Xbox Series X og PlayStation 5 vil være bagudkompatible med spil fra den nuværende konsolgeneration. Det er desuden ikke nævnt hvilke, hvis nogle, grafiske eller performance-orienterede opgraderinger Ultimate Edition vil byde på i next-gen-versionerne.

Tag den med ophøjet ro, før du ryger op i det røde felt.

Hvis den eneste forskel bliver nogle marginalt kortere loadingtider, så kan jeg personligt ikke se problemet. Hvis Xbox Series X og PlayStation 5-versionerne til gengæld bliver komplet overhalet med alskens lir og fyrværkeri, så kan vi begynde at snakke om at, undskyld mit sprog, “røvrende” de gamere som har været early adopters eller blot er dedikerede fans af Remedy og deres udgivelser.

Men indtil vi ved mere om det, så synes jeg lige vi skal slå koldt vand i blodet. Er I med på den, eller skummer der allerede raseri ud af dine mundviger?

2 KOMMENTARER

  1. Det ville da være mærkeligt hvis de vælger at udgive det til next gen og så blot sender en marginalt bedre version af det gamle spil ud?

    Man må da gå ud fra det udnytter de nye konsoller til mere end hurtigere load tider???