Til alle horrorfans derude har Warner Bros. netop frigivet den første trailer til Doctor Sleep. Filmen er baseret på Stephen Kings roman af samme navn fra 2013, som er en efterfølger til hans bog The Shining – eller Ondskabens Hotel på dansk – fra 1977.

Bogen og filmen følger den voksne Danny Torrance, der som dreng med nød og næppe undslap fra Overlook Hotel i The Shining. Den voksne Danny spilles af Ewan McGregor, og filmen er instrueret af Mike Flanagan, som horrorfans bl.a. kender fra The Haunting of Hill House på Netflix.

Stephen King selv har været en notorisk kritiker af Stanley Kubricks filmatisering af The Shining. Det lader dog til, at han er mere positiv over for Doctor Sleep, selvom traileren faktisk viser en helt klar forbindelse til The Shining fra 1980:

Filmen får premiere til november i år.

3 KOMMENTARER

  1. Der står søde Ewan Mcgregor bag døren og siger kuk-kuk. Hallo, det virker altså ikke særlig uhyggeligt.

    Jeg synes, Stanley Kubricks “The Shining” var et sandt mesterværk. Den var så spændende, uhyggelig, grufuld. Det her kan til gengæld blive pinefuldt.

    At Stephen King ikke kunne udstå Stanley Kubricks filmatisering borger heller ikke for sund dømmekraft. Ja, det er hans bog, men han havde overdraget rettighederne, og filmatiseringen var et værk i sig selv af et geni.

    Er jeg skeptisk? Ja. Skal jeg se den alligevel? Selvfølgelig.

  2. #2 Ok, kunne jeg godt give en chance. Synes også, bogen til “The Shining” var god, men det er godt nok lang tid siden, jeg har læst den.

    Jeg har nu læst lidt mere om Stephen Kings anker imod filmen, og jeg kan egentlig godt følge et par af hans pointer, f.eks at der ikke er nogen “indre kamp” eller udvikling i hovedpersonen. Jack Nicholson ser sådan set mere eller mindre sindssyg ud fra det tidspunkt, han viser sig på skærmen for allerførste gang, og det kan jeg måske godt forstå kunne genere forfatteren, som måske har arbejdet meget med karakterens indre liv. Derfor synes jeg dog stadig, det er en af verdens bedste gyserfilm.