Warner Bros. har for kort tid siden frigivet den første trailer til én af 2020’s mest ventede film inden for sci-fi: Dune. Du kan som altid se traileren lige over nyheden her.

Filmen er baseret på Frank Herberts bog af samme navn fra 1965 og er den første af to. Det er anden gang, at Dune bliver filmatiseret. Første gang var helt tilbage i 1984, hvor David Lynch instruerede.

Den nye film er instrueret af canadiske Denis Villeneuve, som med Arrival og Blade Runner 2049 allerede har to af de seneste års største sci-fi-film på CV’et.

Hovedpersonen Paul Atreides spilles af Timothée Chalamet og filmen har udover Chalamet bl.a. også Javier Bardem, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Zendaya Coleman, Stellan Skarsgård og Jason Momoa på rollelisten.

Om coronapandemien vil, får Dune premiere i de danske biografer den 17. december.

27 KOMMENTARER

 1. Jeg er fuldstændig væltet over den trailer. Villeneuve leverer tydeligvis endnu engang varen! Kan slet slet ikke vente med at se den Det bliver rigtigt gode tider med Sci Fi i den kommende tid, når nu The Foundation også er på vej som serie!

 2. Ser ud til der er noget at glæde sig til.
  Er dog altid bange for lange trailers, da de nogle gange fortæller for meget. Dog kan man sige at denne jo er en kendt historie, så der er ikke så meget at ødelægge.

 3. Det ser helt perfekt ud, og det er virkelig noget af en opgave at filmatisere den roman. Underlige magtspil og alliancer, mærkelige religioner, bizarre teknologier og tonsvis af indre monolog. Det er virkelig svært at få seeren med uden at det bliver ren eksposition, men jeg har stor tiltro til Villeneuve.

  Jeg kan forstå at de har delt bogen op i 2 dele og det ligner det også i traileren, men jeg kan godt være nervøs for om vi så overhovedet får mere end første halvdel af fortællingen. Det er et gigantisk budget, det er en sci-fi-film for voksne og det er Corona. Blade Runner 2049 tjente han ingen penge på, så man kan godt blive nervøs, for det ligner et projekt der har fortjent bedre. Jeg glæder mig virkelig meget til at se hvordan det spiller af, for hold kæft hvor er den bog og det univers fedt, og hold kæft hvor er han en dygtig instruktør.

 4. #11 @pbt bog 1 er helt sikkert fed læsning! Jeg gik til gengæld fuldstændig død i bog 2 og blev aldrig færdig. ved ikke om nogen af de efterfølgende bøger er noget værd.

 5. Jeg var rent faktisk vild med David Lynch Dune fra 1984 – totalt mærkelig film med lidt dårlige effekter (selv efter datidens målestok), men de indre monologer fungerede rigtig godt i den film og hele sammenkoblingen med at Paul Atredis var jesus, synes jeg var helt fantastisk

  Og uden dune, havde vi måske ikke haft C&C og starcraft

 6. Skal klart ses. Ser flot ud.

  Eneste der irriterer mig lidt af brugen af skuespillere som Jason Momoa og Oscar Isaac. Sidstnævnte er godt nok en udmærket skuespiller, men havde gerne set noget nyt talentfuldt blod måske.

  oh well. Jeg overlever nok.

 7. Jeg håber det mindst er en 3 timers…
  Ser ud til at indeholde ret meget materiale, så kunne godt være bekymret for det sådan en der bliver presset igennem på alt for kort tid.

 8. #22 @zybr jeg synes at denne filmatisering fint kan undskyldes. Til trods for 1984 udgavens kvaliteter, så var den alt for kort til at fortælle nok af historien. Det hele er frygtelig forjaget og hullet i fortællingen. Og så lader effekterne jo en del tilbage at ønske. Så for mig er dette et fair forsøg på at fuldbyrde visionen for hvad en Dune film bør være. Synes i hvert fald på ingen måde det kan sammenlignes med grelle eksempler på nye filmversioner, som f.eks. Robocob, Judge Dredd eller Ghost Busters.