Fans af Jessica Jones og The Punisher på Netflix har i nogle måneder vidst, at de to shows nok hang i en tynd tråd. I dag blev det så officielt: Netflix lukker og slukker for de sidste to Marvel-serier på streamingtjenesten. The Punisher stopper efter sæson to, der havde premiere for en måned siden, og Jessica Jones stopper efter tredje sæson, som får premiere senere i år.

Overraskelsen er dog næppe så stor som ærgrelsen, eftersom Netflix i efteråret 2018 lukkede ned for de tre andre Marvel Cinematic Universe-serier, nemlig Luke Cage, Iron Fist og Daredevil. Den sidste, The Defenders, nåede aldrig videre end første sæson.

Netflix har ikke meldt årsagen til beslutningen ud, men der er næppe megen tvivl om, at den kommende Disney+ streamingtjeneste fra Disney, som ejer Marvel, spiller en stor rolle. Når Disney+ går i luften senere på året, sker det med en række nye Marvel-serier, og samtidig forsvinder alt Disney-ejet indhold fra Netflix.

Marvels superhelte kan overleve meget, men altså ikke et pennestrøg fra Netflix’ ledelse. De fem serier kan dog indtil videre stadig ses på Netflix.

12 KOMMENTARER

 1. Bittert!! Sidder netop på næst sidste afsnit af sæson 2 og er ret hooked. Syntes den har en højere kvalitet end jeg havde ventet, og tænker det må være en forretnings beslutning mere end noget andet.. håber Disney tager den op, men det er nok ønsketænkning

 2. Dælme skidt udvikling med endnu flere platforme man skal abonnere på.

  Men forstår godt Disney prøver – de vil have en større bid af kagen.

 3. Mon ikke DC serier bare kommer til at erstatte Marvel serier. Det ser jeg ikke som nogen dårlig ting.

  Jeg er i hvert fald hooked på mere Teen Titans

 4. Det var forventet. Vi kan kun håbe Disney laver en Marvel sektion på deres streaming service. Det dog ikke alle jeg tror fortsætter, så det spændende hvilke. Håber på Punisher og Daredevil i det mindste.

 5. Så vidt jeg forstår, er det lige nu ukendt, om serierne kan fortsætte på Disney. Personligt ville jeg rigtig gerne se Jon Bernthal fortsætte som The Punisher.

 6. #7 – de “originale” Marvel-karakterer på Netflix skal være omfattet af en “karantæne” på, vistnok, to år før, at de må optræde på andre streamingtjenester.

  Punisher er ikke omfattet, men Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist er.

  Efter seneste sæson af Punisher, så er det ikke fordi, at jeg er mega ærgelig over, at det var sidste sæson. Daredevil holdte mig kun fast til starten af anden sæson, og de andre kom jeg aldrig i gang med.

 7. “Yarr! It’s a pirate’s life for me.”

  Paradoksalt nok bliver incitamentet for pirateri af serier større og større, i takt med der kommer flere og flere streaming tjenester, med hver deres eksklusive indhold.
  Vil på ingen måde abbonnere på 5+ tjenester til hver US$10+ eller DKK79+ om måneden.