10. februar løber det 92. Academy Awards-show af stablen i Los Angeles, og de nominerede til de prestigefyldte Oscar-statuetter blev annonceret i dag. Historisk set har film baseret på tegneserier ikke just gjort rent bord, men det er ikke desto mindre lykkedes Todd Phillips’ Joker at blive nomineret i hele 11 kategorier – herunder de helt tunge kategorier “Bedste film”, “Bedste instruktør” og “Bedste mandlige hovedrolle”.

I 2009 blev The Dark Knight nomineret i otte kategorier, og Heath Ledger vandt “Bedste mandlige birolle” for sin version af Joker. Det er faktisk den indtil videre eneste gang, at en tegneseriefilm har vundet udenfor de mindre kategorier som f.eks. effekter, makeup og kostumer. Det bliver spændende at se, om Todd Phillips og Joaquin Phoenix kan ændre på det.

Går Joaquin Phoenix hjem uden en Oscar, har han dog stadig den Golden Globe, han vandt tidligere på måneden for sin rolle som Arthur Fleck i Joker.

Et par enkelte andre film fra den mere nørdede ende af spektret er også nominerede. Star Wars: The Rise of Skywalker er sammen med Avengers: Endgame nomineret for effekter, og science fiction-filmen Ad Astra er nomineret i kategorien “Bedste lyd”.

Du kan finde den komplette liste over nomineringer her.

1 kommentar