Efter årevis med rygter og mere end 20 år efter The Matrix havde premiere, har Warner Bros. nu annonceret, at film nummer fire i serien bliver en realitet.

Lana Wachowski instruerer igen, og både Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss vender tilbage til deres roller som Neo og Trinity. Meget mere vides til gengæld ikke endnu.

The Matrix blev en sci-fi og cyberpunk klassiker, mens meningerne var noget mere delte om de to efterfølgende film. Under alle omstændigheder venter vi spændt på at høre mere om den fjerde film.

26 KOMMENTARER

 1. Jeg er godt nok spændt på at se, hvordan Matrix 4 kommer til at forløbe sig. Når man tænker over, hvad der skete i 3’eren med Neo og her tænker jeg på afslutning på Matrix triologien. Et eller andet sted, så håber jeg de fanger stemningen fra etteren. Siden Keanu Reeves og Carrie-Anne vender tilbage til deres roller som Neo og Trinity, så håber jeg også lidt på Mr. Smith kommer tilbage på en eller anden måde.

 2. Man ser Trinity dø og umiddelbart også Neo, selvom det kan debatteres i det uendelige hvorvidt han egentlig er i live…
  Er godt nok nysgerrig hvordan de har tænkt sig at genoplive dem…

 3. Jeg kan ikke huske hvordan 3. film slutter. Måske skulle man se dem igen.

  Der må gerne komme en efterfølger til Animatrix på samme tid. Den ville jeg gerne se.

 4. #5 Helt enig! Animatrix er på højde med den første Matrix film. Virkelig nogen fede kortfilm.
  “…and for a time, it was good”

  On topic: Synes det lugter af der skal tjenes nogen penge. Den blev jo fint afsluttet som triologi, og som #2 er inde på: Hvordan havde de tænkt sig at forsætte serien efter afslutningen med Neo’s død?

  Er der ikke os kun tre bøger?

 5. Er man lidt kynisk, så kunne det nemt tænkes at efter som mere eller mindre alt wachowski’ brødrene/søstrene har lavet efter matrix har være bæ, og kommercielle fiaskoer. Så de er gået tilbage til noget de ved virker.

 6. Har lige købt The Matrix Trilogy på iTunes i Dolby Vision.

  Er sku desværre nogen år siden jeg sidst har set den, men fuck den film holder bare stadig! Glæder mig til at se de to andre i weekenden med noget god snask

  P.S. The Matrix er faktisk en ret god iværksætter film!

 7. #17 ..er du helt sikker på, at ALLE afsnit i ‘The Animatrix’ er gode?

  ‘Love, Death & Robots’ er helt anden snak. Det er sgu godt! (manglede vel bare, med de 16 somres forskel)

 8. The Matrix er nok den film jeg har set flest gange i mit liv!!
  Måske et sted mellem 30-50 gange
  Jeg kan næsten citere hele filmen.

  Faktisk en af mine bedste veninder har lært at kende for snart 20 år siden, via. et Matrix forum som hed matrix fans, inden hun blev kendt for hendes bevægelse.

  Jeg har ikke de store forventninger til 4’eren, ville dog ønske at der kom flere film i Cyberpunk genren, problem med den genre har altid været at det er en KÆMPE Risiko for film selskaberne at satse på, da hele filmen hurtigt at opfattes som “Plat” og “åndsvag” af seerne, og anmelderne.. ==> Fiasko.

  Det eneste rigtige film i samme genre, der har kommet efterfølgende med et højt budget har været Christopher Nolan’s fremragende “Inception”. Men igen med Nolan, der ved selskaberne at folk ser hans film, og risikoen er igen ikke så stor.

  Mere Cyberpunk i Spil og Film ==> Ja tak.

  Og til Selve Matrix 1, det kan jeg vil skrive 100 tråde om herinde
  og husk nu, There is no Spoon!

 9. #17 Efter jeg så din sammenligning med Love, Death + Robots, så måtte jeg lige se nogen afsnit. Må siger jeg var hooked efter andet afsnit Endte med at se hele skidtet Fandme en fed kortfilms serie, og kan sagtens se hvad du mener med, den kan sammenlignes med Animatrix.

 10. “They never escape from the matrix”

  Som nogle hardcore fans påpegede den anden dag, så er det en simulation inde i en simulation (Altså en matrix i en matrix).

  Derfor er det aldrig nogle som forlader the matrix.

 11. Matrix 1 forcer, som jeg husker det:

  1. Vi møder Matrix-universet for første gang,
  2. Slow-mo optagelser blev introduceret, med stor “wauw” effekt til følge.
  3. Velskrevne replikker og en sci-fi teknisk funderet historiefortælling som holder, og er sammenhængende igennem filmen.
  4. Scenerne var generalt filmet meget æstetisk flot/højt teknisk niveau.

  Matrix 4, for at matche 1’eren skal derfor:

  1. Introducere noget nyt til Matrix universet vi ikke allerede kender fra de 3 andre film, for at holde historien “frisk”
  2. Introducere en ny film teknik, så at vi igen får den “wauw” effekt som da vi så Matrix 1 i sin tid(den bliver nok svær).
  3. Have velskrevne replikker og en sammenhængende+spændende sci-fi historie, gerne med en bagved liggende dybere mening, som giver stof til eftertanke.
  4. Scenerne skal igen være af høj teknisk og æstetisk standard.

  Nogen herinde der tør spå, hvor tæt på at opfylde disse kriterier vi kommer i den nye film på vej…..og hvorfor?

 12. #22 Til gengæld er der sket ekstremt meget ift. effekter siden dengang, så på den konto skal de nok kunne lave noget vildt. Med Matrix 2 og 3 i tankerne er jeg mere bekymret for historien Men jeg håber virkelig på noget i samme kaliber som 1’eren.

 13. #24 Jeg nød alle 3 film, men etteren havde fordelen ved at “overraske” med hele Matrix universet, samt også en mindre rodet dialog/historie fortælling.

  Jeg kan faktisk nemt nævne mine 2 største ankepunkter ved 2+3. Det drejer sig nemlig mest om 2, tjae 3 scener faktisk.

  Den jeg kan leve med, er scenen hvor Neo piller kuglen ud af Trinity…..jeg syntes den var lidt unødvendigt og “overdrevet/for meget”(den skulle blot vise hvor “guddommelig” Neo’s evner var blevet…..men havde ingen historiefortælle mæssig værdi, især(spoiler alert) fordi hun døde jo alligevel lidt senere.

  nr.2 Denne er langt den værste, hvad helvede lavede den kysse scene med Monica Belucci midt inde i alle action scenerne? Virkede utroligt dårligt planlagt/timet samt instrueret. Monica Belucci er super hot og Keanu er også en ok flot fyr…..men måden den scene blev introduceret på passede bare slet ikke ind i resten af filmen, imo. I get it, Matrix er et “kunstigt univers” hvor der er mangel på følelser og Monica’s karakter savnede dette fra sin utro partner og var misundelig. Men måden dette element blev valgt gengivet i filmen på, var en stor fejl…igen, IMO!

  Nr.3 Den lange elskovs scene med Trinity(med disko lyden bragende i baggrunden) virkede, på mig ihvertfald, temmelig akavet filmet…..det var sikkert meningen den skulle virke “intens” pga. vinklerne man valgte, men jeg følte scenen virkede overfladisk og “påtrængende”, som om at nu skulle jeg lige “presses” til at føle at Trinity’s karakter altså havde en stor følelses mæssig værdi ifht. Neo(hvilket hendes SPOILER…..senere død også syntes at bekræfte mig i).

  Scenen med “arkitekten” bliver af mange også nævnt som lidt noget “historie rod”, men jeg har vidst acceptere/vænnet mig til hans inklusion. Men ja, hvis man foretrækker en historie fortalt som om at Neo’s oplevelse(den vi følger i filmen) er alene, bliver man jo nok lidt skuffet når der pludselig går heftig sci-fi fortælling i den med arkitekten!

  Men derudover, syntes jeg de 2 efterfølgere var lækkert filmet…..virkelig kræs for øjnene. Og var, trods ovenstående punkter, stadig mega godt underholdt da jeg så dem i biffen!

 14. Har godt nok svært ved at se hvordan en 4’er skal kunne leve op til denne episke triologi, med skuespillere der er væsentligt ældre nu, men den skal da have en ærlig chance, please please please lad nu vær med at ødelægge det.