torsdag, juli 16, 2020

VR-“Nej tak til at prøve” – Kan i forklare mig?

Daily Rush Debat Platform VR / AR VR-“Nej tak til at prøve” – Kan i forklare mig?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  wOOOOt
  Bruger
  1.209 indlæg
  Offline

  Hey DR

  En af de ting jeg elsker ved Virtual Reality, er at dele glæden ved at opleve noget nyt og sjovt med venner og bekendte.

  Jeg kender mange som er friske på at prøve, og jeg har haft 30-40+ på besøg, som har prøvet VR.
  Nogen er selvfølgelig mere interesserede end andre, men en reaktion er altid sikker, når nogen prøver “Rigtig VR” for første gang, og det er “WOW – hold da op”
  – Overraskelsen ved at se noget nyt de ikke forventede. – Et cool moment.

  Men så er der enkelte, som siger “nej tak” til at prøve.
  Selvom de faktisk er gamers, og selvom de allerede er på besøg hos mig, gode venner og bekendte, som kommer ofte i mit hjem som vante gæster.
  Eks. spiller jeg D&D og har derfor en del gamers på besøg jævnligt. Og der er et par stykker som konsekvent ikke har lyst til at prøve, selvom de aldrig har prøvet??

  Jeg respekterer det naturligvis, det må de helt selv om. Men jeg forstår det ikke.
  – Er det en Angst-ting, som de ellers holder skjult? – Det havde jeg selv som barn.
  Det er det eneste jeg kan komme på.
  Kan I herinde komme med andre forklaringer?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  riest
  Bruger
  169 indlæg
  Offline

  Kan være at de stadig frygter for motion sickness, fik jeg i hvert fald voldsomt sidste gang jeg prøvede

  #2

  kenkari
  Bruger
  5.179 indlæg
  Offline

  Har du overvejeet at spørge dem direkte hvorfor de ikke vil prøve?

  Stay Loyal - Forget Royal

  #3

  wOOOOt
  Bruger
  1.209 indlæg
  Offline

  #1 – Ja Motion sickness er et problem for nogen, men ikke alle – det oplyser jeg om. Det er ikke en logisk grund vil jeg mene, så prøver man da om det er noget man lider af?

  #2 – naturligvis. Svaret fra den ene var “Jeg vil ikke prøve, fordi jeg tror det er en Gimmick”… – Det svar efterlod mig endnu mere forvirret, og giver anledning til at tro netop, at det må være noget andet der ligger bag, som eks. angst? som man ikke vil afsløre?

  #4

  Nass
  Bruger
  2.042 indlæg
  Offline

  Nogen mennesker er bare bange for alt. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men jeg har mødt et par stykker i mit liv, som konsekvent sagde nej i stedet for måske, hvis de bare var 5 % i tvivl. Kan komme meget an på deres humør. Med de rigtige mennesker (tryghed) og den rigtige hype kan de løsne op og prøve lidt mere, men de skal føle sig meget trygge.

  Hell, it's about time

  #5

  KazcoN
  Bruger
  1.140 indlæg
  Offline

  #3 Kører Gimmick-gutten tilfældigvis rundt på en ladcykel med sit fedtede skæg og hår i bun-frisure, fra den ene retro-skrammel biks til den anden? Er han tilfældigvis selvudnævnt øl-entusiast og -ekspert, men drikker primært(/udelukkende) IPA. Bryster han sig tilfældigvis af at være forud med skarpe meninger og standpunkter? Ikke så meget forud at man aldrig har hørt dem før, men som minimum først i nuværende forsamling.
  Han er veganer… 100%

  Jeg må være blevet ældre og mere gnaven uden at jeg har opdaget det.. Jeg begynder også at kunne læse (og forstå) flere og flere af Stultus’ kommentarer. Den er helt gal – hvad gør jeg?

  Always treat your kite like you treat your woman. Get inside her five times a day and take her to heaven and back.

  #6

  -SANTA-Julemanden
  Bruger
  7.400 indlæg
  Offline

  #5

  Hov hov, der er ikke noget i vejen med IPA!

  BetWizer.com - Sports-betting made easy

  #7

  OliverDK
  Bruger
  199 indlæg
  Offline

  Der kan jo være mange årsager som vi her kan jo spekulere i evigheder her, men jeg tænker måske en angstlidelse eller alternativt en fobi for bakterier og de tror headsettet er smurt ind i dem. Måske de bare ikke vil have ødelagde deres frisur (forfængelighed). Måske de er bange for at se latterlige ud. Måske de er bange for at skuffe dig, hvis de ikke kan lide det.

  Derudover måske de har en eller anden lidelse de ikke har lyst til at snakke om eller vise. Det kender jeg for eksempel til. Jeg har trigeminusneuralgi, som er EKSTREM smertefuld ved anfald og jeg (en mand i fyrrende hulker som et lille barn når de kommer). Og det kan trigges ved forskellige ting – måske de er i samme situation og har en lidelse der kan trigges ved forskellige påvirkninger og med VR som er ukendt har de ikke lyst til at udfordre skæbnen hjemme hos dig

  Så acceptere da bare og glæd dig over de fleste synes det er fedt.

  #8

  wOOOOt
  Bruger
  1.209 indlæg
  Offline

  #5 haha – nej direkte modsat vil jeg sige.
  Men jo en speciel personlighed har han da.

  #7 Ja, det kan være mange ting. En fobi, en lidelse, noget angst, eller helt fjerde?
  Jeg er bare mystificeret.

  Men det er vel snart de fleste så går rundt med et eller andet, som driller på en eller anden måde, og for mange er det skjult, som de helst holder for sig selv.

  #9

  Festival_H
  Bruger
  4.501 indlæg
  Offline

  Det kan være det stammer fra en modstand til VR fra tidligere og nu er de efterhånden så deep i deres modstand at de ikke vil tabe ansigt ved at prøve det og skulle indrømme at det er for fedt.

  Lidt som Mark Sargent der er balls deep i det der Flat Earth pis at han ikke længere kan komme ud af det med skinnet i behold og må vedholde sin FE overbevisning selv om alt hans kropssprog siger noget andet

  https://www.youtube.com/watch?v=0t1atSIfZ0A

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #10

  Uranos
  Bruger
  2.087 indlæg
  Offline

  Jeg kunne godt finde på at sige nej, og uden at det træder tydeligt frem for mig hvorfor, vil jeg sige det er for at undgå en social begivenhed, der ikke er normal.

  Jeg er introvert, sær og så videre; Og det med at være social er ok så længe der er en klar forventning om hvordan folk opføre sig. At opleve noget VR, ved jeg ikke rigtig hvordan jeg vil reagere på, og hvis jeg prøver vil den ivrige vært så og forvente en reaktion efterfølgende. Det passer sammen, men alligevel tåkrummende at tænke på af en eller anden grund. Så hellere undvære og holde på de faste velkendte rammer for det sociale sammenhold der er.

  Jeg har dog prøvet VR 2 gange, og er desværre blevet skuffet begge gange

  Alle har deres særheder,,

  #11

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  Jeg har før sagt nej. For mig handlede det om det (for mig) ubehagelige i at andre kunne kigge på mig, imens jeg var et andet “sted”. Havde jeg lokalet og udstyret for mig selv, så ville jeg helt sikkert have prøvet, dengang jeg fik tilbuddet, men jeg kunne ikke lige kapere at skulle være til skue på den måde for andre.

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #12

  kamala
  Bruger
  484 indlæg
  Offline

  Jeg tænker det er nok primært af den årsag, at det ikke er noget man selv kunne drømme om at bruge en eneste kr. på selv.

  Uden at skulle starte for meget bashing, så ville jeg da kunne 100% sige at jeg ikke ville gide at prøve en iPhone selvom jeg kunne låne den kvit og frit i en rum tid.

  #13

  wOOOOt
  Bruger
  1.209 indlæg
  Offline

  #10+11 – Tak for jeres input, og at I deler jeres reservationer.
  Og det er jo til at forstå, specielt når jeg selv som yngre, var både genert, introvert og bange for at gøre noget forkert når andre kiggede. Det gjorde min skolegang til et helvede med “op til tavlen” og alt det shit i sidste århundrede

  Det handler vel i bund og grund om at VR for nogen, overskrider grænser, og alt efter hvem vi er, så har vi alle vores grænser på vidt forskellige niveauer.

  #12 – Fair input overordnet. Dog vil jeg sige at dit eksempel med at prøve en telefon, ikke helt kan sammenlignes.
  Alle kender en telefon… VR er en helt ny oplevelse for de fleste. Hvor oplevelse er nøgleordet. En brugs genstand som en mobil, giver ikke en oplevelse.
  Skal du sammenligne det med noget, så vil jeg nærmere sige “du har aldrig været i Tivoli, og får en gratis billet”

  #14

  Tarzan
  Bruger
  2.006 indlæg
  Offline

  Ha, han har prøvet det til p0rn, og her var effekten så stor, at han er genert over at vise sin “hard-on” bare ved at tage VR-brillen på

  Spøg til side, nogen lider af klaustrofobi når VR-brillen (ja, selv et par alm dykkerbriller til snorkling) sættes på, og det er man nok ikke meget for at vise over for vennerne.

  Der er 24 timer i et døgn, der er 24 bajere i en ramme ... det KAN ikke være et tilfælde!!

  #15

  SapowiTz
  Bruger
  1.876 indlæg
  Offline

  Måske finder de måske bare ikke interessant? Er selv meget engageret i det jeg roder med (lige pt hjemmelavet fullsize arcade spillemaskine med CRT) og synes selv det er det fedeste i hele verden. Nogle finder det sejt og prøver lige 3-4 mins og det er nok for dem! Tror bare du må indse at selvom VR er megablæret for dig, så er det bare langtfra alle som synes det er ‘noget’.
  Har selv Oculus Rift cv1 og er også solgt til VR… og har oplevet det samme som dig, men ligger sgu ikke noget i det. Vi er forskellige og sådan er det sgu bare!

  Jeg vil hellere spise her!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.