søndag, december 8, 2019

Voldsomme naboer

Daily Rush Debat Off-topic Voldsomme naboer

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Moonie
  Bruger
  5.546 indlæg
  Offline

  Hello kære DR

  Flyttet til en ny lejlighed, som kæresten og jeg er glade for. Vi bor ved en privatudlejer og der er ikke nogen problemer der. Klods op af vores lejlighed, er der en anden bygning, hvor der jævnligt festes på fuld hammer. Har endnu ikke beklaget mig, da jeg som ny i området, ikke ville fremstå som idiot.

  Inat var der igen tryk på – og da kæresten skal møde tidligt næste morgen, valgte jeg at gå derind og bede dem stoppe festen. Blev mødt af hende der bor der, og prøvede meget stille og roligt at forklare situationen, men blev bare bedt om at holde kæft, hvorefter hun gik sin vej. Herefter kommer der så en fyr frem, som lidt aggressivt fortæller mig, at jeg bare skal smutte op og sove. Prøver at forklare mig lidt frem, men han er uden for pædagogisk formidling. En tredje person kommer heldigvis og fjerner ham, før han begynder på flere løjer. Vælger så her at smutte tilbage i min lejlighed, hvor naboen nu igen fester videre på samme volume. AK ja. Ringer så til politiet, som er meget forståelige, men ikke lige har ressourcer til at sende nogle ud nu her.

  Spørgsmålet er så, hvad gør man her og fremover.

  Nabo ejendomme har ikke samme udlejer som os, så kan ikke rigtig klage gennem min egen. Hvis jeg klager gennem deres udlejer, så vil han nok være ret så ligeglad, da jeg ikke betaler husleje til hans ejendomme.

  Nogen som har prøvet noget ala det og har et godt råd. Og nej, har ikke lige lyst til at begå selvtægt og sådan. Tænker der må være andre veje her.

  Mvh

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 66 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  anders-cold
  Bruger
  4.438 indlæg
  Offline

  Klag OGSÅ til din egen udlejer samt naboejendommens udlejer. Naboejendommens udlejer har med garanti også et sæt ordensregler for ejensommen, og hvis ikke de bliver overholdt, er han nok også interesseret i at vide det. Hvis det er et vedblivende problem, melder udlejerne det også til politiet, og så skal ordensmagten handle på det. Hvis hverken instans a, b eller c vil handle på det, så flyt og forlang huslejen samt depositum tilbage. Det er (også) din udlejers ansvar, at der er et tåleligt støjniveau i ejendommen, især om natten. Hvis ikke han kan løfte det ansvar, er kontrakten værdiløs.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #2

  zyrix
  Bruger
  391 indlæg
  Offline
  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.113 indlæg
  Offline

  I tilfælde som disse, hvor det som du selv siger, sandsynligvis intet vil hjælpe at klage, fordi i netop har forskellige udlejere, så er politiet faktisk din bedste mulighed mig bekendt.

  Nærmere betegnet må det være politivedtægten der regulere forholdet.

  Ring til politiet og klag igen. De skal som minimum registere det så vidt jeg ved.
  Bed om sagsnummeret, eller betjentens navn, så du har noget at henvise til hvis det sker igen.
  Gentager det sig så, så kan du altid oplyse dette til politiet.
  Sker det gentagne gange så plejer de som regel at rykke ud.

  Men det vil meget sikkert resultere i dårligt naboskab – Visse mennesker er ikke blevet helt voksne endnu, men det er der desværre ikke så meget at gøre ved

  Kan være betjenten vi har herinde kan hjælpe dig lidt mere seriøst om hvad du kan gøre.
  Ellers må du jo ned på din lokale station imorgen og få det anmeldt.
  Men hvis truslerne ikke var konkrete, så undlad dem – ingen grund til at skabe yderligere dårlig stemning.

  #1
  Nu er jeg ikke helt inde i lejeretten, men jeg tvivler seriøst på, at en udlejer kan stilles erstatningsmæssigt til ansvar for andres larm, i en anden udlejers bygning. Det ville være en meget indgribende regel. Altså at være ansvarlig for den negative kontraktsinteresse som du snakker om.

  Jeg kan forstå at han kan stilles til ansvar for at der er ro og orden i hans egen bygning, men ikke i andres ejendomme. Det ville bryde lidt med det grundlæggende princip om ejendomsret.

  Sagen og ansvaret må være ordensmagtens, samt udlejeren af den anden ejendom.

  Men oplys os gerne hvis du kender til en konkret paragraf, evt. om det er reguleret af retspraksis.
  Har valgt et selvbetalt kursus i det i sommerferien, så personligt ville jeg gerne være interesseret i at hører om det allerede nu

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #5

  RMJ
  Bruger
  10.677 indlæg
  Offline

  Der må bo andre der går jeg ud fra ? Ville nok alliere mig med naboerne. Fordi så kan det hurtigt blive surt for dem at bo der.

  Der er jo altid det trist der hvor man så giver igen, når man er enig med de andre naboer, går ud fra de her folk skal op på arbejde, så for de af samme skuffe, sådan det hele ryster.

  Fordi når de åbenbart er så retarderet at de ingenting fatter, så kan det være de kan fatte at man faktisk har brug for sin søvn når man har et arbejde.

  her er det heldigvis ikke så svært, fordi vores sikringboks sidder ude i opgangen, fatter folk minus jamen så tager jeg strømmen til hele deres lejlighed. Så kan de vel fatte det.

  Her var der dog også nogen over for vores blok som spillede højt, så ringede vi skam også til politiet, så kan det nok være der blev ro, de var jo fulde så skulle de åbenbart spille smart over for politiet, et par stykker blev ihvertfald lagt ned i håndjern og taget med, og derovre fra er der ikke spillet højt siden.

  Når man bor i lejlighed så må man fatter der bor andre folk og tage hensyn, ellers må man flytte i hus, det kan bare ikke være så svært, utroligt der altid er de her bumser som ikke fatter det.

  Ville være smart at gå ned igen, optage med tlf i lommen eller et sted hvor de ikke kan se den, sådan hvis der kommer trusler så har du det optaget.

  "Keep complaining, and i will escort you to the nearest catapult. The demons will know true fear when they see your fat carcass hurtling down on them."

  #6

  anders-cold
  Bruger
  4.438 indlæg
  Offline

  #4: Jeg kan ikke hive nogen paragraffer op af hatten, men det svarer i mine øjne lidt til at man udlejede en lejlighed tæt ved Metrobyggeriet uden at oplyse en uvidende lejer om støjgenerne. Eller, at en naboejendom på en eller anden måde påførte lejer andre gener, der gjorde lejemålet ubeboeligt. Det kunne være skimmelsvamp, forurening eller lignende.

  Hvis ikke man som udlejer forsøger at udbedre sådanne gener i samarbejde eller evt. gennem retslig indgriben, så er produktet, man sælger objektivt af ringere værdi. Hvis jeg var lejer, og der ikke blev gjort noget, så ville jeg derfor som minimum tage den en tur omkring LLO/Huslejenævnet.

  Jeg havde selv en lignende episode for nogle år tilbage, da jeg boede med min kæreste i et betonbyggeri på Frederiksberg. Bygningen bestod af ejerlejligheder, hvoraf vi fremlejede en af en sygeplejerske, som var skredet til Norge for et stykke tid. Fint-fint, bortset fra at underboen var stokdøv, småsenil og havde ingen tidsfornemmelse. Så hun stod ofte op klokken 4-5 stykker om natten og tændte fjernsynet på volumen 2 milliarder og begyndte at se, hvad der nu var. Det var så højt at hele opgangen rungede. Her var vi nødt til at kontakte vores egen udlejer, fordi omtalte underbo ikke reagerede på, at vi bankede på døren. Hun kunne så give os et telefonnummer til vedkommende, og så ringede vi underboen op og fik løst det.

  Det er godtnok minus fjendtlighed og uden politi-krøllen, men et eksempel på en udlejer, der engagerer sig i de problemer, der måtte være med ejendommen, men også omgivelserne, den er placeret i.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #7

  Nioxic
  Bruger
  17.657 indlæg
  Offline

  hør den larmende nabos over, under og nabo..(om de også bliver generet.. det må de jo blive?) og så snak med deres udlejer

  http://www.reddit.com/r/random/

  #8

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.113 indlæg
  Offline

  #6
  Kan godt se din pointe.
  Der er dog stor forskel på et offentligt byggeri, og så en privat nabo der larmer.

  Jeg tvivler stærkt på at hans egen udlejer kan stilles til ansvar for at andre larmer i en anden ejendom.

  Som sagt det må være deres udlejers problem, samt dem der larmer. Det må være dem som må stå til ansvar overfor ordensmagten.

  Men der kommer sikkert nogen forbi tråden, som enten har erfaring med det eller ved bedre

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #9

  Jacques
  Bruger
  9.997 indlæg
  Offline

  #6, tror desværre ikke rigtig den holder, den der. Det kan ikke være udlejers ansvar. Men man kan selvfølgelig appellere til sin udlejer, om at tage sagen op med den anden bygnings udlejer, da det er til stor gene og at man ikke føler sig ordentligt hjemme. Men det må være helt fantastisk få udlejere, der går SÅ meget op i sine lejere

  Bye with a warmly hugs

  #10

  anders-cold
  Bruger
  4.438 indlæg
  Offline

  #9: My point exactly, hvis ikke lovgivningen holder, så må man appellere til udlejers pli, men jeg tror nu ikke meget på din sidste tese. Hvis man har fået sig nogle stabile lejere, er man vel interesseret i at beholde dem så længe som muligt og slippe for bøvlet med at administrere ind-/udflytning, depositum, istandsættelse osv.

  Derfor har udlejer også et ganske almindeligt økonomisk incitament til at ryge i flæsket på naboejendommens forvalter.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #11

  NightBreaker
  Bruger
  6.574 indlæg
  Offline

  Moonie. Skal jeg kigge forbi og klip lidt i deres el ? så er der ikke mere larm fra dem i hvert fald ikke musik.

  #12

  zyrix
  Bruger
  391 indlæg
  Offline
  #13

  Smenkhare
  Bruger
  2.659 indlæg
  Offline

  #0: Uden at kende din situation, så er det svært at vide hvad du mener med jævnligt.
  Men altså, hvis det er weekend, så må man sgu bide det i sig, og tage en slapper. Synes det er lame at ringe til politiet fordi der bliver festet på en lørdag.

  It became apparent that one reason why the Ice Giants were known as the Ice Giants was because they were, well, giants. The other was that they were made of ice.

  #14

  Kewin
  Bruger
  1.294 indlæg
  Offline

  Sig det til politiet eller deres forældre.

  Hvad siger du til jeg dorner min kødpløk så hårdt og bestialsk op i gattet på dig, så det hiver og piver i hele kæbepartiet?

  #15

  RMJ
  Bruger
  10.677 indlæg
  Offline

  #13 Hvis man vil feste om lørdag kan man fucking smutte i byen kl 00.00. Og noget andet er at, det alså er vigtigere at folk som skal på arbejde om lørdagen for deres søvn, et nogle tossede festaber ikke kan finde ud af at smutte i byen eller flytte i hus.

  Det er slet ikke noget at snakke om. Det er bare sådan det er. Oveni købet truer disse tumper folk som retter henvendelse til dem om deres tåbelige adfære.

  "Keep complaining, and i will escort you to the nearest catapult. The demons will know true fear when they see your fat carcass hurtling down on them."

  #16

  hkhbb
  Bruger
  540 indlæg
  Offline

  Åh ja.
  Der er mangel på respekt, hensynstagen og generel pli i dagens Danmark.
  Inden du pudser en masse instanser på dem, ville jeg anbefale at snakke med dem i deres ædru tilstand.
  Forhåbentlig er de mere forstående for, at der bor andre i området.

  Når det er sagt er det jo weekend. Men derfor bør de stadig tage hensyn til naboer, og lukke festen ved midnatstid og fortsætte i byen.

  Har selv haft en underbo som i et lille års tid chikanerede mig når jeg havde mine børn. Her hjalp det at lave en lang skrivelse til boligselskabet, som fik stoppet ham.
  Og jeg havde flere gange selv forsøgt at løse problemet.

  Det må være muligt at hive fat i deres udlejer, hvis de stadig fortsætter larmen.
  Men prøv at snakke med dem inden. Risikoen er jo at det bliver langt værre.

  Det var de pædagogiske råd :p
  Alternativt er sprænge deres elskab i luften med noget nytårskrudt. Men det må man vidst nok ikke!

  „Livet handler jo om at leve i nutiden glæde sig til fremtiden og lære af fortiden....“

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 66 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.