tirsdag, september 22, 2020

Venner og Penge

Daily Rush Debat Off-topic Venner og Penge

 • Dette indlæg indeholder 19 kommentarer, har 15 deltagere og blev senest opdateret af  Kolben for 1 uge siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Sven_Bent
  Bruger
  25.798 indlæg
  Offline

  For et par maaneder siden udleje jeg min leglighed til en ven (midt 30erne) saa han kunne komme vaek fra at paa hos sin far. jeg tager et lille hit paa dette da jeg udlejer den til ham lidt under hvad mine omkostninger er.
  Han flyttede ogsaa lidt ind foer tid hvilket jeg ikke har taget penge for.

  foerste maaneds betaling var lidt haarde saa vi saette det op han kan bealte ca halvden i starten af maanedeeed (1/8) og resten efter den 15. (15/8) daa han faar loen to gange om maanende.
  den 15/8 havde jeg stadigvaek ikke faet nogle penge.
  29/8faar jeg dog 650 dollars hvilket er lidt over halvdelen
  30/8 vil han dog have 50 dollars tilbage da han har fejl budgetter lidt. jeg indvilliger til dette
  Han lover saa at den 5/9 vil han betale det “resten”
  Nur eg jeg ikke sikker paa om han med rsnte mente de foerste maanede eller om han mente restne af de forste maanede plus maanede 2 som han nu er rullet ind I.
  Det goer dog ikke den store forskel da jeg nu den 9/9 stadigvaek ikke har set mer e en dne ene halve maaned betaling alt imens jeg betale mine udgifter til lejligheden samt naturligvis til mit hus ligessaa sa jeg sider med dobbelt betaling

  Der har varet mange undskyldningerunder vejs:
  bil ulykke ) var fair jeg korte forbi og checked hans bil front var smadret)
  saa kom der noget med at han havde glemt at betale sin forsikring so udgifterne blev storre
  Derefter kom der saa noget med at han ikke havde spist i et par dage og var roeget paa hospitalet. ( hvilket ogsaa koster penge her i lorte US)

  mit problem er at jeg har svaert ved at tro paa ham mere fordi den ene gang hvor jeg kom forbi med pizza da jeg var i naerheden alligevel. der kunne jeg paa trods af overdreven brug af deodorent stadigvaek lugte den mistaenkelig lugt af hash.

  Han ser gerne at han vil have lejglighende laenger en de maanede vi foerste aftalte. men jeg maa indromme at mine graense for at vare behjalpelig er naaet

  det er bare lidt traelst nar man foeler sig udnytte af sine venner naar man proeve
  at give dem en haand til at rette op paa deres liv.

  ved ikke helt formaalet med posten skulle bare lige ud med galden og maaske habe at finde inspiration til at haandtere situationen

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  VampiricEye
  Bruger
  26.000 indlæg
  Offline

  Udover at du har givet ham titlen “ven”, så er der ingenting i dit opslag, der peger i retning af, at han er en ven. Ud med ham.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #2

  Aben
  Bruger
  1.428 indlæg
  Offline

  Det lyder da som om, at du har en ganske god grund til at få ham ud. Lad hans lejekontrakt løbe ud, og hvis han klager over det, så er det jo meget nemt at forklare, at du ikke får dækket dine udgifter ifm. udlejen af lejligheden. En ven ville ikke have et problem med den forklaring. Er han ikke ok med den forklaring, så er han ikke din ven, og så bør du ikke have et dårligt over at smide ham ud.

  #3

  Jacques
  Bruger
  10.296 indlæg
  Offline

  Lyder som en fyr, der udnytter dig.

  Bye with a warmly hugs

  #4

  Guru35
  Bruger
  189 indlæg
  Offline

  Kommer an på din relation til ham. Hvis han rent faktisk er en ven, som du har kendt igennem mange år, og som også har hjulpet dig tidligere, så ville jeg give ham en chance. Måske er det rigtigt det han siger. Det er op til dig at vurdere, men hvis du tror det er rigtigt, så har han nok ikke råd til at betale dig det hele på en gang, og så ville jeg finde en ordning, hvor han kan betale et rimeligt beløb af og stadig leve sit liv. I må vurdere i fællesskab hvad der er realistisk at betale af, og så er det hans opgave at betale det i har aftalt. Hvis han ikke kan betale som aftalt, så må i tale om det, og så må du selv vurdere hvilken betydning, det kan få for jeres venskab. Hvis han gerne vil være din ven, så vil han også gerne betale det som er muligt for ham, men han vil måske nok foretrække ikke at leve på en sten i flere måneder, fordi han skal betale dig. Det er så op til dig om du vil hjælpe ham med det. Hvis du er hans ven, så vil du vel godt hjælpe ham, så længe han rent faktisk betaler.

  Hvis han ikke er en ven, men bare en bekendt, som du fik lidt ondt af, så ville jeg ikke vise ham nogen nåde. Så er det ud med ham. Han er uden tvivl kun ude på at udnytte dig, og er ligeglad med din reaktion på, at han ikke kan overholde jeres aftale.

  Det kommer selvfølgelig også an på hvor hårdt du selv er ramt af jeres aftale. Hvis du står og mangler penge, fordi han ikke kan eller vil betale, så er det et problem, og du må gøre op med dig selv, hvor meget du vil ofre for jeres venskab.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  Guru35.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  Guru35.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  Guru35.
  #5

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.794 indlæg
  Offline

  Kør italiener stilen på ham,

  #6

  TheAviator
  Bruger
  742 indlæg
  Offline

  Hvis han er en rigtig god ven, som bare har sit livs nedtur, kan du lade ham bo gratis i et vist antal måneder, og herefter må han så flytte. Han lyder til at have det meget svært lige nu. Hvis du har overskuddet, har masser af penge og i øvrigt tror på ham og jeres relation, kan du helt undgå et udlejerforhold med ham.

  Vær selv en god ven.
  .

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #7

  Mikaa
  Bruger
  3.259 indlæg
  Offline

  Synes den er svær, hvis du virkelig betragter ham som en ven.

  Penge mellem venner og familie kan virkelig ødelægge relationen.

  Jeg havde – vil jeg da tro – præsenteret et ultimatum; på denne dato har du betalt så meget og denne dato så meget og bagefter er det betaling af det aftalte beløb – ellers er det ud, både af boligen og mit liv.

  Edit:
  Det kan selvfølgelig formuleres pænere, end det står skrevet her ovenfor;
  Hvis personen har fået besked af dig på at betale husleje eller andet til tiden og ikke overholder det to gange, så kan udfordringen italesættes for personen; jeg giver dig én chance til, trods du ikke har overholdt vores aftale to gange nu – og det er sidste chance..

  Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!

  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  Mikaa.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  Mikaa.
  #8

  FIRESTORM
  Bruger
  5.229 indlæg
  Offline

  Rimelig standard i USA – har familie derover der også har lejet bolig til andre familie medlemmer, det med at kunne betale sine regninger til tiden er for middelklassen og ned åbenbart ret normalt at have problemer med. Det er dog vist mest af alt et prioriteringsspørgsmål hvor vi som danskere nok ser vores bolig som det mest vigtige at betale, så er der slet ikke samme ugentcy omkring det i USA – selvom man er røv broke, så skal man stadig have fin bil, bruge massere penge på useless kørsel man kan ikke nøjes med at købe noget billig mad og leve af ketchup og pasta, take away kulturen forsætter. Og ja hash er meget accepteret i visse kredse derover (men sådan er det vist også ved at være i DK).

  #9

  TheAviator
  Bruger
  742 indlæg
  Offline

  Er I venner, eller udlejer du bare til en, du tilfældigvis kender?

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #10

  Nioxic
  Bruger
  17.874 indlæg
  Offline

  #1 du kan altså ikke vide ret meget om hans forhold til den her person, ud fra en tråd der beskriver vennens boligforhold, og ikke deres reelle venskab.

  SB skal jo ikke komme med en lang roman om hvordan de er mødtes, hvorfor de blev venner og hvordan deres venskab er blevet opbygget og styrket over de sidste par år, eller lign.

  Når det så er sagt, så skal SB give ham en eller anden form for deadline for han skal ha indhentet hans huslejegæld og komme op på hesten igen ifht faste betalinger, fx. 1. oktober eller 15. oktober, eller whatever.

  og har han ikke fået styr på en skid til den tid, så skal han – som en VEN – indse at han koster dig(SB) mere besvær (og penge) end en god ven burde, og derfor skal han selvfølgelig finde et andet sted at bo. og det skal du fortælle ham.

  alternative argumenter kan være, han åbenbart ikke har råd til at bo i den lejlighed, for ellers havde han vel betalt hans husleje…

  GL SB!

  http://www.reddit.com/r/random/

  #11

  VampiricEye
  Bruger
  26.000 indlæg
  Offline

  #10 Som det fremgår af #1, så drager jeg kun min konklusion ud fra det, der står i #0. Det er den eneste information, jeg har. Og vennen lyder ikke som en ven ud fra beskrivelsen. Det lyder som en bekendt, der udnytter situation.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #12

  Uranos
  Bruger
  2.144 indlæg
  Offline

  Helt enig med #10 om hvordan det skal håndteres.
  Og syns godt man kan være bekendt at sige det sådan ligeud til sin ven, faktisk syns jeg man skal gøre det.
  En del af venskab er jo at spille med åbne kort.

  Alle har deres særheder,,

  #13

  snowball42
  Bruger
  1.323 indlæg
  Offline

  #5 fuuuck…

  #0 det kommer næppe til at blive bedre, du får sikkert ny undskyldning næste måned.

  Hvis der er råd til hash men ikke husleje, så meld ud til ham at du ikke kan forlænge med ham, da du selv har svært ved at betale lånet da du i forvejen havde sat huslejen til mindre end du selv skal betale.

  #14

  kenkari
  Bruger
  5.245 indlæg
  Offline

  Penge mellem venner og famlie er bare skidt. Det skal man holde sig fra, hvis ikke man kan undvære dem

  Stay Loyal - Forget Royal

  #15

  Sven_Bent
  Bruger
  25.798 indlæg
  Offline

  Han er en nuvaerende kollega som jeg har kendt i knap op nap 2 aar

  problemmet er lidt at jeg tror ikke rigtige laenger han er typen der vile rette op paa sin livstill men bare proeve at drifte saa lang tid siden.
  dette kan dog nemt vare et bias opfattelse eftersom det er den ting jeg tit har set i min venne kreds som ofte og fast har “roeget lidt sjovt”

  der har varet nogle andre gange hvor han lige har haft lidt penge problemmer og skulle bruge lidt penge til benzin hjem. i det tilfaelde har jeg giver ham til at fylde bilen op.
  jeg ved han har en nylig dom for noget stoffer noget og har lige gennemfoert sin karantine periode ( hvor han skal mode op jaevnligt til test)
  jeg ved hans eks lige er komme ud fra brummen ( han roeg ind for noget med stoffer) og hun var en stor enabler for ham.

  jeg ved hans kone doede i en bilulykke og det er nok her min medlidenhed falder lidtind men det er aar siden.
  jeg ved at han har booet hos sin far et paent stykke tid i de knap 2 aar jeg har kendt ham og op indtil han flyttede in i min lejlighed og hans fars og ham er ikke paa talefod pt.

  Han ville typisk ikke vare en person jeg vil op soege. men faktum var at vi arbejdede samme fra starten af og vi har god kollega kemi naar vi arbejder. og samtisigt ville jeg noedig var farvet af fordomme fra barndomme/teenage aaret

  for at hun kunne faa lidt mere i loen saa laante jeg har ogsaa penge til hans certificering da han ikke havde dem men ville faa dem tilbage nar han bestod og jeg havde tonsvis af material til at studere.
  han fejlede dog med lidt faa point saa de penge er heller ikke bealt tilbage. og jeg har lidt paa fornemmelse at han forventede at testen ville vaere nem og ikke studderede saa meget som jeg anbefalet .

  hans opfattelse kom nok fra mig der jeg bestod min test i 30min ud af de 90 vi havde med 96% rigtige og det kraver vist kun 72% for at bestaa han ramte70%

  hvorfor det irritere mig ret meget er fordi at jeg pt sider og proeve at optimere hjemme okonomie med konen og jeg havde planer om at tage til DK til jul og start min Bachlor i netvark og sikkerhed naeste aar. alting ting som kraever penge som jeg nu ikke ved om jeg har/vil faa

  P.S. jeg har stadigvaek ikke set noget til de penge jeg skulle have den 5.

  jeg tror jeg maa hive fat i ham igen mandag/tirsdag og fast ligger nogle betalinger

  #4
  jeg mister pt lidt penge paa det hele aftalen slev om han betale til tiden
  jeg har tilbudt ham at dele den maannedlig betaling ud paa 2 gange om maanede saa det passer med hans loen check.
  Han fik foerste uge kvit og frit fordi han flyttede ind en uge for tidligt

  Det skal sige at dette ogsaa daekker over stroem og internet og vand

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.