onsdag, maj 27, 2020

Valg af soundbar

Daily Rush Debat Hardware Hardware Valg af soundbar

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Omnifilm
  Bruger
  5.405 indlæg
  Offline

  Vi har et møggammelt hd tv med jævn lyd og overvejer om ikke det var ok at forkæle os selv med et nyere et i 4k klassen.

  Har været forbi rtings og prøvet at forholde mig til deres reviews. Vi er måske landet på et samsung tv til omkring 7-8k, men så kommer valget af lyd.

  Kan forstå soundbars er det nye sort, men hvor langt ned i pris kan man gå og stadig få fornuftig lyd. Tv’et vil have en overvægt af gaming brug og derefter stort set kun til at se film på.

  PFT

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  knekker
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  Blot husk på at sound bars aldrig vil yde lige så godt som seperate højtaler for at få en korrekt stereo/surround oplevelse. Den eneste grund til at sound bars er populære, skyldes bekvemmeligheden i at sætte det op, samt det æstetiske.

  #2

  Bragse
  Bruger
  772 indlæg
  Offline

  #1 men soundbars lyder stadig voldsomt meget bedre end de små speakere på fjernsynet.

  Med det sagt, så har vi en Panasonic HTB520 som er ved at have nogle år på bagen, men som vi egentlig har været godt tilfredse med. Subwooferen er god og fornuftig lyd fra selve soundbaren. Den har kostet 2500 kr. Før den havde vi en billigere udgave til omkring 1200 kr. og den var altså i underkanten. Underlige lyde fra subwooferen og lidt for skarp lyd fra selve soundbarren, så mit umiddelbare bud vil være at finde en omkring de små 3000, hvis I vil have et fint produkt der er bedre end fjernsynets egen lyd uden at være skrammel.

  *.*

  #3

  Retarded_wookie
  Bruger
  533 indlæg
  Offline

  Valgte en “hw j365” til vores Samsung tv. Den kostede vis ca. 1000 dengang for 3-4 år siden. Det er meget bedre end tv-lyd, men forvent ikke at blive blæst væk.

  Jeg valgte en soundbar fordi jeg ikke har lyst til at have store højtalere stående i stuen. Synes det er et ok kompromis.

  Forestil dig hvordan en retarderet Chewbacca lyder.

  #4

  Lucky
  Bruger
  3.303 indlæg
  Offline

  Jeg kører med Bose Soundbar, valgt grundet den også kører soundtouch systemet så jeg kan spille min lyd i hele huset sammen med de andre bose højttalere jeg har.

  Vigtigeste vil jeg mene er at du sikrer tv og bar har ARC, gør alting nemmere med skift af lyd fra stream, Playstation osv.

  Ad nauseam

  #5

  Deadmeat
  Bruger
  7.005 indlæg
  Offline

  #0: undskyld off-topic spørgsmål: Hvad er ‘møggammelt’ i år i den her sammenhæng? Spørger en mand med sit 11 år gamle Sony ‘flad’ skærm (12 cm tykt 😬).

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #6

  mOO-iM-AcOW
  Bruger
  1.920 indlæg
  Offline

  Har Sonos Playbar sammen med subwooferen. Den er 5-6 år gammel. gav 4999 pr del. Dyrt men har været fuld tilreds med sættet. Subwooferen gjorde dog virkelig en forskel (købte den 1 år efter soundbar)

  #7

  knekker
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  #2

  #1 men soundbars lyder stadig voldsomt meget bedre end de små speakere på fjernsynet.

  Sjovt at se hvordan du vinkler den for at argumentere for en soundbar.

  Men hvis vi skal tilbage på et objektiv spor, og man skal ud og investere i noget lyd, så vil du med samme budget du vil bruge på en potentiel soundbar, få en bedre lydoplevelse ved køb af seperate højtalere i stedet.
  F.eks. 3 Højtalere der hverisær spredes ud i hvert front hjørne samt 1 i midten under tv’et, vil til enhver tid, give en meget bedre lydoplevelse i forhold til en soundbar der begrænser stereo/sorround lyden til kun at være i en stor box under Tv’et.

  Men som allerede nævnt, er en Soundbar som regel lettere at sætte op og få til at passe ind i stuen. Så er det op til om man foretrækker lyd kvalitet frem for en mere minimalistisk stue.

  #8

  Omnifilm
  Bruger
  5.405 indlæg
  Offline

  Som I også er inde på… så er vi herhjemme også ramt af æstetikken frem for funktionen så cinemalyd i form af satelitter og ligende er no-go desværre. Gad ellers godt… havde det engang da jeg var yngre og single, og det var sgi fedt hehe.

  Så vi prøver at finde kompromisset mellem det enkle udtryk og bedre lyd end det fra tv’et.

  #5 ja ok, det er vel subjektivt. Vi har et Philips der er lige knapt 9 år gammelt. Men det er “kun” 40″ og vi bliver selvf. præget af at gå forbi de nyere tv med hdr osv samt at vi er enige om at det kunne være rart med en større skærm

  #9

  gulbaek
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  Har selv købt denne, den er jævnligt på tilbud til 7.500 kr
  https://www.elgiganten.dk/product/lyd-hi-fi/hojttalere/10283/samsung-7-1-4-soundbar-hw-n960

  og er voldsom glad for lyden, specielt når det kommer til Dolby Atmos, fungere det virkelig godt, med de trådløse baghøjtalere og de opad rettede højtalere, men også almindelig tale kommer virkelig tydeligt igennem.

  Klart den bedste lyd jeg har haft, har tidligere haft store højtalere, med dertil hørende anlæg, men det her giver altså den bedste lyd syntes jeg.

  #10

  Bragse
  Bruger
  772 indlæg
  Offline

  #7 sjovt som du vinkler den for at argumentere for noget han overhovedet ikke spurgte om, og som du så fortsætter med efter du har brokket dig over mig. Hvis du kigger på alle andre svar, så er du faktisk den eneste der er total nyttesløs.

  *.*

  #11

  BruneBanan
  Bruger
  36.141 indlæg
  Offline

  Jeg har investeret i en sonos beam og så to sonos play:1 til baghøjtalere. Det er ikke helt på højde med mit gamle 5.1 setup, men til gengæld ligner mit stue ikke et hifi-nørde-helvede og det er ekstremt nemt at sætte op.

  Ser masser af film og spiller masser af konsol og det lyder voldsomt godt. Jeg er dybt imponeret over, hvad det skidt kan for de relativt små penge det nu koster.

  Havde blot beam’en alene i 3-4 måneder inden jeg købte de to ekstra højtalere, og den er sgu lækker

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 3 måneder siden af  BruneBanan.
  #12

  hausner
  Moderator
  17.157 indlæg
  Offline

  Sjovt som soundbars nu flankeres af tilkøb i form af satelit-højtalere og woofers. Er vi så ikke nærmest tilbage til ordinære højtaler setups. Ideen med soundbars var vel netop at slippe for ekstra højtalere rundt omkring.

  #9
  Atmos lyd fordelt på en soundbar og 2 sateliter vil jeg umiddelbart sige er langt fra rigtig Atmos lyd. Men det er selvfølgelig uden at have hørt lyden fra lige præcis det setup.

  #0
  Det vil være værd at overveje om hjemmet skal prydes med mere lyd.
  Hvis i eksempelvis har planer om en sonos, Heos etc. højtaler i køkkenet senere hen kunne det give mening at købe deres soundbar for at sikre at de kan snakke sammen.

  Planter er fascinerende

  #13

  knekker
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  #10 Du ved udmærket godt at du skulle ha’ lavet samligningen med den eksterne soundbar vs et ekstern højtaler sæt til samme budget for at komme med en relevant konstatering, og ikke tv’ets indbyggede højtaler, da der jo slet ikke var nogen som argumenterede for tv’ets indbyggede højtaler.
  Og på den baggrund kan du nok se at der er en stor forskel imellem at vinkle den for at få soundbaren til at stå bedre. Og så mig der blot kommer med yderligere objektiv information for at OP kan lave et mere velovervejet køb.

  #14

  gulbaek
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #12
  Enig i at man vil kunne få en bedre dolby atmos lyd oplevelse med et rigtigt højtaler setup. Der er dog stadig tale om et 7.4.1 lyd setup.

  Min stue er rigtig svær at indrette i forhold til at skulle få den mest optimale lyd.
  Der er nogle store gulv til loft vinduer, som gør at mit fjernsyn står skævt i forhold til sofaen og skal drejes ud når der skal ses noget.
  Skulle jeg have nogle store højtalere stående, vil det gøre at mit fjernsyn skulle flyttes længere væk fra sofaen pga vinduerne.

  Der er også en udfordring med baghøjtalere og rummets indretning. Det ville kræve at jeg trak nogle kabler midt henover loftet (Bor i lejlighed)

  Så for mit vedkommende er en samsung hw n960 det optimale kompromis imellem en god indretning og god lyd.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 3 måneder siden af  gulbaek.
  #15

  Bragse
  Bruger
  772 indlæg
  Offline

  #13 Burde du ikke også have lavet sammenligningen med en soundbar vs et ekstern højtalersæt? Du gav ham ikke noget information udover din egen holdning som han sådan set ikke kan bruge til noget som helst. Min holdning er at en soundbar lyder meget bedre end TV lyd. Da han ikke bad om en sammenligning mellem de 2 ting mente jeg vitterlig ikke der var grund til at kaste mig ud i det.
  Så hvis du ser det som jeg vinkler noget så er jeg meget meget MEGET ked af det og beder om din tilgivelse. Det var ikke meningen og jeg håber ikke jeg har gjort noget for at fornærme dig. Vil du ikke venligst komme med et budget venligt forslag til eksterne højtalere og en forstærker der er budget venligt, så du kan hjælpe ham videre med beslutningen?

  *.*

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.