torsdag, juni 4, 2020

Ungarn indfører diktatur

Daily Rush Debat Politik Ungarn indfører diktatur

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/nu-faar-orban-mere-magt-ungarn-vedtager-omstridt-corona-lov

  Læs – og forstå:

  Et stort flertal i det ungarske parlament har i dag stemt for loven, der gør det muligt for premierministeren og hans nationalkonservative Fidesz-regering at forlænge den nuværende nødretstilstand på ubestemt tid samt lede landet per dekret.

  Det betyder, at den ungarske regering ikke længere skal spørge parlamentet om lov, før den gennemfører nye love eller afskaffer gamle.

  Og hvis den skal afskaffes igen, skal der være to tredjedele flertal for det, og den ungarske præsident skal samtidig skrive under.

  Hermed kan vi med 100 % garanti sige, at Ungarn, et EU-medlemsland, har indført fuldblods-diktatur for øjnene af os alle sammen.

  Følgende sættes i citattegn, læs venligst forklaring nederst, som uddyber hvad der menes.

  Samtidig scorer de lige 4.330 kr. pr. indbygger i Corona-støtte, til trods for at (demokratiske) lande som Italien og Spanien, som iøvrigt er langt hårdere ramt af coronavirus end Ungarn, kun får 284 kr./pr. indbygger.

  Kilde:
  https://www.dr.dk/nyheder/udland/ungarn-nyder-godt-af-ny-eu-hjaelpepakke-mens-italien-og-spanien-faar-vaesentligt

  Uretfærdigt? Ja, og det kan kun skyldes én ting: EU er inficeret af Orban-virus!
  Udemokratiske kræfter har i dén grad kuppet EU.

  Nu skyldes EU’s coronastøtte jo strukturfonde, baseret på medlemslandenes individuelle økonomier, og ikke hvor hårdt ramte de er, eller hvor demokratisk anlagte de er.

  Det jeg mener er, at det burde være sådan, at EU burde have suspenderet eller lavet om på strukturfondene, så de ikke gives til udemokratiske lande som Ungarn og Polen. Der bør være nogle flere sikkerhedsforanstaltninger i strukturfondene som gør, at der ikke kan udbetales så meget som en krone til lande, som bryder med EU’s retsstatsprincipper.

  Dét bekymrer mig i dén grad, at man ikke tager situationen i Ungarn alvorligt nok i EU.

  Hvad med jer andre?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 36 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  Del endelige budskabet. Facebook, twitter, alle sociale medier gælder, del, del del.

  Europæisk demokrati og frihed er i fare, og det skyldes ikke coronavirus.

  Ungarn og Polen har længe indført udemokratiske tiltag for at svække retsstaten.

  Coronavirus var kun et påskud til at afskaffe det fuldstændigt.

  Men _intet_ kan undskylde, at man afskaffer demokratiske retsstatsprincipper.

  Intet. Heller ikke coronavirus, ebola, krig eller andet.

  #2

  Steadi
  Bruger
  5.410 indlæg
  Offline

  Jeg siger ikke, at det er i orden, at Ungarn og Polen får flest penge, men det fremgår ret klart af din linkede artikel, at pengene stammer fra EU’s strukturfonde, der allerede er øremærket, men ikke brugt endnu.
  Strukturfondsmidlerne er ment til at udligne de økonomiske og sociale forskelle i Unionen, og derfor kan de fattigste regioner også søge om flere penge.

  Så nej, jeg er ikke bekymret for, at EU er inficeret af Orban eller kuppet af udemokratiske kræfter. Jeg er dog irriteret over, at EU ikke har særligt mange muligheder for at reagere overfor det. I min verden var Ungarns rettigheder blevet frataget for lang tid siden.

  EU’s medlemslande har desuden for lang tid siden bestemt, at EU ikke skulle have kompetence på sundhedsområdet, så den meste kritik af EU for manglende reaktion på corona-krisen synes jeg klinger hult.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #3

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  #2 – Beklager, jeg skulle selvfølgelig have forklaret at det netop skyldes EU’s strukturfonde baseret på medlemslandenes individuelle økonomier.

  Men når EU ikke griber ind over for brud på retsstaten i Polen og Ungarn, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at det primært skyldes at EU er inficeret af samme sygdom som Polen og Ungarn lider af: Infektion af aggressive autoritære kræfter.

  Det burde iøvrigt være sådan, at EU burde have suspenderet eller lavet om på strukturfondene, så de ikke gives til udemokratiske lande som Ungarn og Polen. Der bør være nogle flere sikkerhedsforanstaltninger i strukturfondene som gør, at der ikke kan udbetales så meget som en krone til lande, som bryder med EU’s retsstatsprincipper.

  Det er det sidstnævnte her, som var min pointe i #0, men jeg erkender at det synspunkt ikke fremgik, ihvertfald ikke klart nok.

  #4

  Steadi
  Bruger
  5.410 indlæg
  Offline

  #3 – Timmermans brugte ret meget af sin tid i den sidste Kommission på Polens vanvittige lovændringer, så det er ikke fordi, at Kommissionen har siddet på deres flade, men EU er på en del områder kun så stærkt, som deres medlemslande vil have det. Og man har åbenbart ikke syntes, at straffemekanismer var særligt vigtige. Jeg tror, at en af årsagerne hertil skal findes i, at man indtil for få år siden ikke kunne forestille sig, at befolkninger kunne finde på stemme regeringer til magten, som havde sådanne aspirationer.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #5

  traCe
  Bruger
  2.480 indlæg
  Offline

  er et scenario hvor EU laver straf sanktioner over for en (demokratisk) vandvids beslutning som den her realistisk?
  har ungarsk demokrati overhovedet fungeret særlig godt nogensinde?

  CAPS LOCK IS LIKE CRUISE CONTROL FOR AWESOME

  #6

  Deadmeat
  Bruger
  7.032 indlæg
  Offline

  Jeg synes ikke man hører ret meget om at ungarerne selv skulle være utilfredse med Orban? Gad vide om det er fordi der nu foregår aktiv undertrykkelse i landet af befolkningen, eller om det ‘bare’ skyldes at hans regime har sat sig på medierne.

  Ud fra de grove overtrædelser af EUs gældende kerneprincipper, bør Ungarn IMO som minimum efterhånden fratages alle EU midler og have inddraget muligheden for at lede EU. Men det er et farligt spil. Hvis Ungarn regulært ekskluderes fra EU, så kan vi være ret sikre på at gode gamle Onkel Putin nok skal stå klar med sin sædvanlige ‘solidaritet’ og tilbud om hjælp til Ungarn.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #7

  Steadi
  Bruger
  5.410 indlæg
  Offline

  #5 – Hvis der kræves enighed til den pågældende sanktion, så er sandsynligheden meget lav, Polen vil sandsynligvis stemme imod på nuværende tidspunkt.

  #6 – Orbans parti fik næsten 50% af stemmerne ved parlamentsvalget i 2018, så umiddelbart vil jeg mene, at ja, de er populære. Jeg mener dog, at Fidesz tabte borgmestervalget i Budapest i 2019, hvilket blev set som en mindre overraskelse.

  Jeg tror ikke, at manden og partiets popularitet kan affejes helt med, at det blot er resultatet af en loyal mediemaskine, men præcis hvor meget hænger sammen med det andet, det skal jeg ikke give et bud på.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #8

  Fox
  Bruger
  3.737 indlæg
  Offline

  Jeg synes ikke man hører ungarerne brokke sig ?! Monstro de er godt tilfredse ? Demokrati er da ikke per definition godt ?! Jeg kan da klart sige, at jeg er 98% uenig med Mette F omkring håndteringen af Covid19 krisen….vi er længst forbi “kuren er værre end sygdomme her”…

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #9

  Steadi
  Bruger
  5.410 indlæg
  Offline

  #8 – Hvis regeringen sidder på medierne, så er det ofte pudsigt, som det er regeringens synspunkter der roses. Svært at konkludere, at “ungarerne” samlet er godt tilfredse.

  Jeg er ikke sikker på hvordan, at Mette Frederiksens håndtering af COVID-19 har med de ungarske lovændringer at gøre?

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder siden af  Steadi.
  #10

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  #8 skrev:

  Demokrati er da ikke per definition godt ?!

  Nej, men det er enevælde da heller ikke. Det er da værre end demokrati.

  Hvis så bare det siddende parlament havde beholdt magten, og der – ligesom i Danmark – var indført en “solnedgangsklausul”, dvs. automatisk udløbsdato på nødretten, og andre tiltag som alt i alt gør, at det ikke kun er én (1) person som sidder med nøglen til at låse demokratiet op, ville det ikke være så slemt.

  Men i Ungarn har Orban jo fået gennemført at han – og kun ham alene – kan bestemme hvornår nødretstilstanden ikke længere er gældende.

  Og iøvrigt med alle de mange kommentarer her i tråden med “ungarerne brokker sig jo ikke”. Nej, det gør det ikke fordi der er censur. Orban har totalafskaffet ytringsfriheden i landet, igennem noget tid. Folk der kritiserer det ungarnske regime bliver også udskammet af befolkningen, der føres både privat og statslig hetz mod enkeltpersoner, som vover at ytre kritik mod regimet.

  Synes du/I det er iorden???

  #11

  Jacques
  Bruger
  10.180 indlæg
  Offline

  #8, det der er kun noget, en der bor i et sikkert demokrati, kan finde på at sige.

  Bye with a warmly hugs

  #12

  Deadmeat
  Bruger
  7.032 indlæg
  Offline

  #9: @mediumaevum jeg tænker at #8 @fox kommentar kun kan forstås som, at en diktator ville havet været en bedre løsning for Danmark end Mette F og demokratiet.

  Det kan være ud fra gode observationer af tilgangen i lande som Hviderusland hvor vodka er løsningen , eller Turkmenistan hvor problem er skal ties ihjel. Eller også er det ud fra bifald af Kinas grove tilsidesættelse af basale rettigheder.

  Generelt er det lidt svært for mig at få øje på, hvordan et diktaktur skulle være bedre rustet til at håndtere Corona. Indtil videre viser erfaringerne mest af alt, at diktaturstaterne forsøger at misinformere om situationens faktiske alvor for at beskytte regimet. Hvilket i sidste ende gør det hele værre, fordi håndteringen af udbruddet så bliver utilstrækkelig og for sent sat i værk.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #13

  gumshot
  Bruger
  436 indlæg
  Offline

  Synes det er forkert at man forstår og undskylder for sit indlæg i #0 , og at man så ikke opdaterer og skriver det korrekt, istedet for at lade undskyldningen forsvinde væk i et indlæg længere nede, hvor folk måske kun læser #0 og skipper andre kommentarer, så er det vist lige så manipulerende som Ungarn’s dikatoriske forhold

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #14

  Ixnatifual
  Bruger
  2.300 indlæg
  Offline

  Mennesker er irrationelle, så derfor kan de sagtens finde på at overgive deres frihed til en diktator under de rette forhold. F.eks. fordi de er overbeviste om diktatoren bruger magten til noget, de står inde for. Lige pludselig vender det hele på hovedet og folk opgiver stille og roligt deres frihed.

  I Danmark har regeringen (og partierne generelt) har håndteret pandemien rigtig fornuftigt indtil videre. Den mest effektive metode er at slå hårdt hurtigt ned da det reducerer den tid, pandemien kan hærge, og derved også reducerer dødsfald samt den tid, økonomien lider.

  Skarp kontrast til f.eks. USA hvor de reagerer meget sent og svagt. Deres økonomiske krise kommer til at vare meget længe. Der er vi heldige at have handlekraftig ledelse i landet. (USA har selvfølgelig det selvfølgelig endnu værre i og med de desuden har et svagt sundhedssystem)

  #15

  Kwanza
  Bruger
  5.451 indlæg
  Offline

  #14

  I Danmark har regeringen (og partierne generelt) har håndteret pandemien rigtig fornuftigt indtil videre. Den mest effektive metode er at slå hårdt hurtigt ned da det reducerer den tid, pandemien kan hærge, og derved også reducerer dødsfald samt den tid, økonomien lider.

  Dette gælder kun, hvis man kan slå så hårdt ned, at man fuldstændig kan udrydde virussen i Danmark og forhindre, at den kommer ind igen. Da dette er yderst usandsynligt, så vil det kun få epidemien til at vare meget længere, at vi slår så hårdt ned på den samt forlænge den tid økonomien lider.

  Se evt. her:

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/qvortrup-geisling-mange-flere-danskere-skal-smittes

  Citat:

  Lad os nu sige, at cirka 50.000 danskere i virkeligheden er – eller har været – smittet med coronavirus, så er der stadigvæk meget, meget langt op til de cirka 3,5 million danskere, der skal være immune, før vi kan tale om en nogenlunde effektiv flokimmunitet.

  Altså en situation, hvor gruppen af særligt sårbare danskere, kan være nogenlunde beskyttet, frem til en vaccine er klar.

  Danskerne har jo mildest talt taget myndighedernes påbud til sig. Og nu ser det ud til, at der smittes så få, at det vil tage år, før så mange er immune, at man kan tale om flokimmunitet. Og det er jo utænkeligt, at samfundet kan være lukket ned så længe.

  Så vi SKAL smittes. Og lidt hurtigere, end det sker i øjeblikket. Men kun så mange, at intensivafdelingerne stadig kan følge med. Samtidig må den målgruppe, der kan blive særligt syge eller dø af coronavirus, endelig ikke smittes.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 4 uger siden af  Kwanza.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 36 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.