onsdag, juni 20, 2018

Ultra wide buet skærm til blandet brug

Daily Rush Debat Hardware Hardware Ultra wide buet skærm til blandet brug

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  kusken
  Bruger
  202 indlæg
  Offline

  Min nuværende 27″ 2560×1440 ‘Korea-monitor’ er stået af, så jeg skal have fundet mig en ny skærm. Nu har jeg brugte de sidste par aftener på at blive en smule klogere på, hvad jeg skal vælge, men jeg er nærmest kun blevet mere forvirret.

  Jeg jeg må nok indse, at gaming efterhånden nok kun udgør 20-30% af brugen. Udover gaming vil skærmen blive brugt til arbejde, skolearbejde og lidt billedredigering.

  Jeg har set min lun på en ultra wide buet skærm, men jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skal gå efter. Jeg har et GTX 1070, men det er ikke noget problem for mig, at jeg ikke kan køre spil med ultra settings. Og så er der hele diskussionen omkring g-sync eller ej, som lige tilføjer et ekstra lag forvirring. Og hvad med Hz, responstid etc?

  Overordnet set, er jeg dog kommet frem til følgende, ikke ufravigelige, krav:

  – 3440 x 1440 opløsning
  – Buet skærm
  – Pænt design ( ikke noget LED lys, drager og lignende teenage-værelse gejl)
  – Gode farver (dog ikke til nogen form for professionelt grafisk arbejde)
  – Gerne mulighed for at montere skærmen på et bordophæng alá dette.

  Designmæssigt synes jeg denne Samsung CF79 er ret pæn. Men så ser jeg, at den er med Freesync, som jeg kan læse mig til, ikke giver mening med et Nvidia-kort. Og desuden ser den ikke ud til, at passe på et bordophæng.

  Jeg har også kigget på Dell UltraSharp U3415W, men jeg aner virkelige ikke, hvad jeg skal vælge.

  Har I nogle anbefalinger?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Shodo
  Bruger
  140 indlæg
  Offline

  Jeg har selv en Dell u3415w, den har jeg været tilfreds med indtil videre.
  Primært bruger jeg den til udvikling når jeg arbejder hjemme fra, men også en del spil.
  Konen bruger den til Photoshop, hun er fint tilfreds med farverne.

  #2

  CrackMaND
  Bruger
  929 indlæg
  Offline

  Bruger gerne denne liste som udgangspunkt når der skal kigges på skærme flatpanels.dk/anbefalinger

  May the source be with you

  #3

  kusken
  Bruger
  202 indlæg
  Offline

  Tak for jeres input.

  Jeg synes umiddelbart, at Dell UltraSharp U3415W virker som et godt bud på en all-round skærm. Jeg er dog stadig i tvivl, om jeg bør få efter en skærm med g-sync eller om det er fuldstændigt ligegyldigt for mig.

  #4

  JeBus
  Bruger
  263 indlæg
  Offline

  Jeg har lige haft en tråd oppe ang. freesync/g-sync og fik masser af gode svar fra DR panelet
  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/freesyncg-sync-hvor-vigtigt-er-det/

  Men ja, det er svært og finde ud af og lige så snart der står g-sync stiger prisen.
  Jeg har dog valgt at jeg vil have en g-sync skærm, men venter på Acer’s kommende x35.

  puuha, det tar' cirka li'så lang tid som det gør for en tosse at binde sine træsko...

  #5

  Deadmeat
  Bruger
  5.048 indlæg
  Offline

  #0: Jeg har selv et GTX 1070 og bruger det med min AOC AG352UCG som er en buet 35″ ultrawide med VA panel. Den koster pt. 6500 kr og har som ‘bonus’ (købt og betalt) G Sync. Bruger den også allround til surf, billed redigering og gaming. Den har godt nok nogle diskrete LED elementer installeret på bund og bagside, men det kan du slukke helt for.

  Jeg har den faktisk monteret pt. på selvsamme monitor arm, som du linker til. Fungerer ok, når armen ikke er for ‘udstrakt’, men oplever nogle udfordringer når skærmen er i 3/4 eller mere udhæng af armens totallængde – blot FYI.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #6

  Fuzzi
  Bruger
  1.055 indlæg
  Offline

  har selv Dell UltraSharp U3415W er super tilfreds med den har haft den ca 2 år nu

  bliver brugt til Photoshop lightroom vegas pro og spil selvfølgelig og har intet at klage over

  #7

  Mr_Wizard
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  #0 Nu nævner du jo selv, at gaming måske kun udgør 20% af dit samlede brug af skærmen. Med dette i baghovedet, syntes jeg måske at give 1500,- mere for en skærm for at få g-sync., som jo kun bruges ved gaming, og kun når visse betingelser er opfyldt. Så ville jeg måske hellere bruge de 1500,- på en “bedre skærm”.

  Det sidste nye indenfor “consumer” PC monitorer(og TV for den sags skyld) er at farvenuancerne skal boostes, samt at HDR så småt osse skal implementeres.

  Med dette i baghovedet, er jeg selv pt. lidt varm på Samsungs seneste CxxHG70 model serie(kommer i 3 størrelser 27, 32 og så mener jeg den sidste var 49 tommer), som bliver rost for både billedkvalitet og for at være hurtige til at spille på….de mangler dog lige g-sync for at være “100% feature complete” .Men her kan du evt. bruge Nvidia’s fast sync. som et kompromis, hvis du ikke har et AMD gfx kort(skærmene kommer muligivs senere med g-sync….men så kan du sikkert godt lægge mellem 1000-1500 oven i prisen).

  Link til producentens side = http://displaysolutions.samsung.com/business-monitor/detail/1133/C27HG70

  Link til dansk forhandler = https://www.komplett.dk/product/943799/gaming/skaerm-tilbehoer/skaerme/samsung-27-qled-curved-freesync-c27hg70#

  Monitor serien er stadig ret ny på markedet, så der er ikke så mange anmeldelser fra de “sædvanlige prof” monitor sider, men dem der er ude, lyder tilsyneladende meget positive overfor skærmen.

  Kig f.eks. her = http://www.trustedreviews.com/reviews/samsung-chg70-3

  #8

  kusken
  Bruger
  202 indlæg
  Offline

  #4 Tak for det. Den tråd havde jeg overset. Ud fra svarene i den tråd mener jeg ikke, at jeg har brug for en skærm med g-sync.

  #5 Jeg har faktisk også kigget på den skærm, men jeg blev skræmt af LED-lysene. Specs virker rigtig gode, men designet falder ikke i min smag.

  #6 Tak for input. Lige nu trækker også mest i retning af den skærm.

  #7 Jeg forstår ikke helt, hvad du skriver med g-sync og fast sync i forhold til den skærm. Og findes skærmen som ultra wide?

  #9

  Mr_Wizard
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  #8 Jeg skrev at skærmene, som næsten det eneste klagepunkt, ikke har g-sync. indbygget(de har freesync v2 istedet), men at du så kan bruge Nvidia’s nye “fast sync.” funktion i grafik driveren, da jeg kan se du har et nyere Nvidia grafikkort som understøtter denne funktion.

  Ved du ikke hvad fast sync. er(det kan jeg høre du ikke gør)er det bare at søge på youtube, der er masser af videoer der forklarer forskellen imellem at bruge freesync og g-sync og fast sync.

  Husk, større opløsning = lavere framerate ved nye grafik krævende spil!
  Du skrev osse at dine ønsker var af IKKE ufravigelige krav, som i at du ikke sat dig fast på at de skal følges 100%……så måske du kunne “nøjes” med samme opløsning!

  Det sagt:

  27 tommer model = http://www.edbpriser.dk/skaerm/samsung-chg7-series-c27hg70qqu-graa-id-22991345.aspx

  32 tommer model = http://www.edbpriser.dk/skaerm/samsung-chg7-series-c32hg70qqu-graa-id-22751720.aspx

  49 tommer(ultra wide) model = http://www.edbpriser.dk/skaerm/samsung-chg9-series-c49hg90dmu-graa-sort-id-22990763.aspx

  #10

  kusken
  Bruger
  202 indlæg
  Offline

  #9 Tak for din uddybning. Der er sgu lidt at overveje.

  49″ tror jeg dog godt jeg kan udelukke. Det bliver sgu for stort.

  #11

  Deadmeat
  Bruger
  5.048 indlæg
  Offline

  #10: Nu har jeg haft 35″ ultrawide i 4 måneder og den er egentlig begyndt at føles lidt lille… Mere vil have mere!

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #12

  Mr_Wizard
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  #10 Så du det? Måske du kan slå en handel af med Deadmeat!

  Eller måske snare vores skribent herinde, “BruneBanan”….han kunne vidst ikke få sin skærm stor nok, da han sidst bad om hjælp til at finde den største model vi kunne finde til ham…..denne 49” sag, må da lige være “ren orgasme” for en som ham! ;-P Så kan du måske få lov til at købe hans monitor til en god pris….den er vidst knap et halvt år gammel!

  MEn for at vende tilbage til Samsung skærmene. Disse kvaliteter er dem som gør dem interessant i mine øjne:
  1. Uvidet farverum(10bit). Kan vise 1 milliard farver istedet for de “standard” 16,7 millioner! Hvilket giver mulighed for at vise mere naturtro farver.

  2. HDR understøttelse. Det ser ud til at markedet, osse indenfor PC gaming, har tænkt sig at udnytte dette format. Som gør skærmen istand til at vise større forskelle imellem de mest lyse detaljer og de mørkeste.

  3. VA panel. VA har altid givet den bedste kontrast og sorteste sort på PC monitorer. Og efter at især Samsung har været inde og “fin-tune” teknologien, er de nu osse blevet så hurtige at de kan bruges til at spille selv hurtige fps spil. Disse monitorer har sidste nye skrig fra Samsung, som syntes at være dem som laver de pt. bedste VA panaler, tæt forfulgt af AU Optronics. Desværre har Samsungs modeller ofte ikke G-Sync. indbygget, og jeg tænker det sikkert skyldes de ikke kan lide at Nvidia forlanger så mange penge for deres løsning. Freesync. er derimod “gratis” for dem at tilbyde og fordyrer derfor ikke skærmene på samme måde.

  Men er du ligeglad med ekstra farver og HDR understøttelse, samt kan leve med en knap så dyb sort gengivelse…..så er der helt sikkert billigere skærm modeller at vælge på markedet! ….ved ikke om det var en hjælp til at vælge ud fra? ;-P

  #13

  kusken
  Bruger
  202 indlæg
  Offline

  #12 Det er en stor hjælp, og jeg må sige, at du sælger disse Samsung-skærme ret godt.

  Det er lidt ligesom en sælger af produkter til børn, der spiller på ens samvittighed. “Hvis du er ligeglad med dit barns velbefindende, så kan du helt sikkert finde en billigere model. Det er helt op til dig”.

  Jeg må lige tænke mig om. Lige nu hælder jeg mest til at få en ultra wide skærm, og både størrelsen og prisen for den du linker til er lige lidt for meget for mig. Men 32″ modellen kunne være en mulighed.

  #14

  Breeze
  Bruger
  940 indlæg
  Offline

  Hmm den skærm ser ikke særlig god ud til HDR, hverken spil eller film:
  https://www.youtube.com/watch?v=5BuKtMfHT00

  #15

  Mr_Wizard
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  #14 Tak for linket, altid rart at se andre end mig laver lidt research!

  Har nu set videoen og kan godt se hans pointe med at HDR kan få billedet til at se lige lovlig mørkt ud, i de eksempler han fremhæver.

  Han nævner dog osse noget omkring at det ikke behøver at være skærmen, men muligvis er software kompatibilitets problemer imellem Windows 10(muligvis et CU problem) og grafik driverne. Noget jeg selv osse mindes at have læst andet steds for ikke så længe siden, altså at der stadig mangler at blive taget ordentligt hånd om HDR understøttelsen fra Microsofts side. Så måske det er et “børnesygdoms” problem? Men sikkert godt at undersøge lidt mere…..især hvis man primært køber en skærm for HDR understøttelsen.

  Jeg så dog osse at revieweren var flink til at svare i kommentar sektionen, og jeg så tilfældigvis at der er en bruger som kalder sig oDiium1 kom med denne kommentar for 1 dag siden:

  Hey Lims i discovered something very interesting playing with Mass Effects HDR settings on Pc. First of all i unistalled Creators Update and installed Anniversary Update and did a couple of tricks to postpone the creators update . I then istalled latest Nvidia drivers 385 branch . I have a Samsung KS7500 tv . Previously with CU no matter what settings i tried HDR was not working . But i knew that already. Now to my findings. At Nvidia control panel i set 4k res with RGB 8 bit and limited black level . The Tv’s black level is at auto . I enter the game .I change to HDR and the game properly reports that it is sending an HDR10 signal .The Tv correctly reports that it receives an HDR signal . BUT. The game looks muted exactly like u are showing to us in the video . Not washed out , but muted . Without touching anything else , i switch resolution in game to a lower one and then i switch back to 4k . Boom . HDR is now working exactly like PS4 . Great color space , live colors , black and white details . Everything perfect . I even discovered that for some reason ( propably because of my no scaling and override scaling options in nvidia control panel ) HDR is now working in ANY custom resolution i set , especially critical to me because i am playing at 3440 x 1440 (21:9) . The only weird thing that i noticed is that when i quit the game , although the HDR signal is properly cut off , my desktop looks oversaturated , although nvidia control panel still reports RGB 8 bit limited . A reset corrects this . All in all MEA looks spectacular.

  Lims Cave
  for 1 dag siden
  Hey dude thanks for your input This will make a lot of CHG70 owners happy (I dont have the CHG70 anymore) I will add this info in the forums and the homepage! Thanks dude :)!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.