mandag, juli 13, 2020

uddannelse: programmør

Daily Rush Debat Off-topic uddannelse: programmør

 • Dette indlæg indeholder 19 kommentarer, har 18 deltagere og blev senest opdateret af  PBT for 4 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Nioxic
  Bruger
  17.790 indlæg
  Offline

  hej folkens!

  jeg dur ikke til programmering

  men jeg vil gerne lære det. Og arbejde med det, som fuldtidsjob.

  og de der skide “tutorials” der findes online, dur bare ikke for mig. jeg har brug for at kunne snakke med folk, læren, klassekammerater osv.

  Jeg har googlet lidt og tænkt lidt på datamatikeruddannelsen. Den tænkte jeg var relativt “nem” at få adgang til, og så kunne man jo evt tage noget videre uddannelse senere.

  Datalogi har jeg læst mig til er MEGET teoretisk og meget matematik-fokuseret osv. det er ikke den del jeg er super intersseret i. jeg vil bare gerne sidde og kode…

  Har jeg misset nogen uddannelser eller er datamatiker et glimrende valg?

  jeg har googlet lidt osv. men en stor del af det jeg finder er tråde fra 2006, 2003 osv. det’ lidt outdated info, tænker jeg

  hjælp mig!

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Dette indlæg blev ændret for 4 måneder, 1 uge siden af  Nioxic.
  • Dette indlæg blev ændret for 4 måneder, 1 uge siden af  Nioxic. Årsag: stavefejl!
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  -dut-
  Bruger
  2.734 indlæg
  Offline

  Du er altså ikke særlig god eller særlig interesseret i emnet? Ikke en god start.

  #2

  Festival_H
  Bruger
  4.499 indlæg
  Offline

  Datamatiker er en god start helt sikkert. Jeg er selv datamatiker og software udvikler. Jeg tog uddannelsen tilbage i y2k dagene så meget har nok ændret sig. Dengang handlede det om at den studerende blev introduceret i mange forskellige IT fag og det var så meningen at den egentlige uddannelse kom efter endt uddannelse og ansættelse. Så selv om der var programmering på programmet så var det ikke hardcore programmerings orienteret. Vi blev alle sådan lidt specialister i de ting vi fandt interessante og fandt sammen i teams med andre vi klikkede om og kunne drage nytte af.

  Jeg vil mene at en datamatiker uddannelse er en god start helt sikkert.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #3

  CrackMaND
  Bruger
  1.049 indlæg
  Offline

  Er også datamatiker fra start 200x og valgte den fordi den var mere praktisk orienteret end datalogi på uni.

  Fokus var på forståelse, øvelser og projektarbejde. Om det stadig er sådan ved jeg ikke, men det er nok ikke langt derfra.

  Og så ellers bare kom igang, DK mangler masser af IT folk.

  May the source be with you

  #4

  FIRESTORM
  Bruger
  5.171 indlæg
  Offline

  Datamatiker er stadig meget praktisk, en god start på at se om programmering er noget for dig. Sørg for at suge til dig, og lav nogle store projekter, hvis du bare laver minimum for at komme igennem lærer du ikke nok. Hvis du finder det interessant skal du også overveje at læse videre efter så åbner der sig nogle lidt mere spændende job muligheder.

  #5

  dinirex
  Bruger
  187 indlæg
  Offline

  Jeg er uddannet IT ingeniør. Meget praktisk anlagt med projekter hvert semester. Så lærer man programmering helt fra bunden og ud af mange grene (web, android, hardware, applikation etc).

  #6

  Ixnatifual
  Bruger
  2.342 indlæg
  Offline

  Masser af programmering på datamatikeruddannelsen. Man behøver ikke kunne i forvejen. Du lærer det fra bunden.

  #7

  Fizk
  Bruger
  208 indlæg
  Offline

  Datamatiker vil passe dig fint. Den er (som allerede sagt) meget praktisk anlagt. Min bror startede engang på datalog, men valgte det fra igen fordi det var for teoretisk.
  Med hensyn til at du ikke har programmeret før, så er det ikke noget problem. Da jeg i sin tid tog min datamatiker, var der ihvertfald én i klassen der aldrig havde skrevet så meget som én linje kode i sit liv og han blev ret dygtig ret hurtigt. Så hvis bare du er interesseret og har lyst til at lære det (det lyder cliche når jeg skriver det!), så skal det nok gå.

  https://www.youtube.com/user/esbenboye/videos
  Min YouTube kanel - Med lidt af hvert for friluftsmennesker!

  #8

  Chukie
  Bruger
  1.618 indlæg
  Offline

  Hvorfor vil du ‘bare sidde og kode’?

  #9

  Sjakal
  Bruger
  341 indlæg
  Offline

  #8 Mit gæt er…. Show Me The Money!

  Men ja, jeg arbejder som software udvikler og gjort det i alt for mange år vil nogen mene. Og der har jeg da bestemt brugt matematik i større og mindre grad, da performanceoptimering lynhurtigt vil være et emne hvis du ikke tænker dig godt om. Så få lige omvendt kroppen til at ville lære matematik, ellers får du det sgu svært.

  Jeg lærte det selv før nettet for alvor eksisterende, og der er da nok ingen tvivl om at jeg ville have svært ved at lære det med alle de fristelser i form af spil, youtube og andet i den dur.
  Så spørgsmålet er nok hvilke tutorials du har problemer med… er vi helt nede i Hello World, eller snakker vi om trådhåndtering, Dependency Injection og andre SOLID-begreber?

  Koder iøvrigt pt i C#

  • Denne kommentar blev ændret for 4 måneder, 1 uge siden af  Sjakal.
  #10

  KazcoN
  Bruger
  1.135 indlæg
  Offline

  Smider også en anbefaling på IT-ingeniør på DTU.
  Ligesom dig havde jeg ingen programmeringserfaring, men en generel interesse for IT. Studiet præsenterede mig for en bred vifte af forskellige emner. Det gjorde at jeg fandt mine præferencer og ønsker til fremtidige jobs.

  Always treat your kite like you treat your woman. Get inside her five times a day and take her to heaven and back.

  #11

  Uranos
  Bruger
  2.087 indlæg
  Offline

  Ne ved jeg ikke, hvilke forstillinger du har dig om et programmerings-job, Men kan da lige tilføje der de sidste (mange?) år er kommet meget fokus på kommunikation og samarbejde på tværs. Så den gamle forestilling om man bare sidder i et dejligt stille kontor og ‘passer sig selv’, holder på ingen måde mere.
  Nu har jeg også arbejdet som håndværker, og hvis jeg lige skal lave en hurtig sammenligning mellem de 2 jobs, så er det ene hårdt fysisk, og det andet hårdt psykisk som i: frustrerende pga bugs der ikke er til at finde, altid noget nyt at lære, typisk mange opgaver på en gang, kommunikations problemer.

  Der er selvfølgelig også nogle fede ting, men ville lige gøre opmærksom på det ikke er lutter kaffe, fred og ro.

  … Har en diplom i IT, og lyder som om det ligger, måske ikke for teoretisk, men for meget omkringliggende pensum, til din smag.

  Alle har deres særheder,,

  #12

  Nioxic
  Bruger
  17.790 indlæg
  Offline

  #1 jeg synes det er interessant og jeg har rodet med de der “block” coding ting hvor man ikk skriver kode, men flytter nogen blokke rundt, som i sig selv indeholder kode. ala de her: Block coding – fik lavet et meget lille super simpelt “spil” for lige at prøve det. synes det var hyggeligt at rode med

  jeg dur bare ikke til at lære 100% via en bog. jeg har brug for at stille spørgsmål, og evt opfølgende spørgsmål, derfor dur en online tutorial ikke, for mig.

  Og fordi jeg har læst at datalogi på uni er meget teoretisk osv, så føler jeg ikke det ville være den rigtige vej at gå. Især fordi der er meget mere fokus på planlægningen af projektet osv.

  Og datamatiker uddannelsen er jo også et glimrende første skridt ind i den verden, og så kan man videreuddanne sig derefter. og det kan jeg jo så altid overveje, efterhånden som jeg lærer mere om det.

  #9 jeg har fuglt sådan en hello world ting, og det kom da frem på skærmen, men så derefter går jeg altid helt i stå. for jeg lærte så kun den ene linje kode. intet om hvad man skulle skrive i koden for at ændre farve, tekst størrelse, lave en firkant, eller lign, og så bliver jeg bare irriteret – når jeg ikke har en lærer eller kollega/klassekammerat jeg lige kan spørge. en dum guide på nettet hjælper mig jo ikke.
  at kunne kode “hello world” i java, er en ting. men at kunne flere

  #11 jeg er godt klar over at arbejdsmiljøerne og så videre er blevet helt anderledes end i de gode gamle “office space” dage, men når jeg skriver “sidde og kode” mener jeg ifht de jobs jeg har haft før i tiden. (Det skulle jeg måske ha nævnt)
  jeg har arbejdet i supermarked og som buschauffør, og jeg er træt af ufleksible arbejdspladser, nederen arbejdstider som man INGEN kontrol har over, og ifht buschaufførjobbet, ingen kollegaer man kan snakke med, som ikk er en gammel sur storrygende mand på 68 der hader sit job, som man kan hilse på 5-10 minutter ad gangen, i 0-3 gange på en arbejdsdag. Så nogen gange snakker man slet ikke med en eneste sjæl udover de passagerer som kommer hen og siger hej eller stiller et spørgsmål
  Det tæger på min arbejdsglæde!

  Og jeg vil da helt sikkert lige læse lidt mere op på IT ingeniør uddannelsen også, dog bor jeg i århus, så DTU er udelukket

  Jeg vil sige tusind tak til svarene fra jer alle! det var herligt at få lidt mere motivation ifht uddannelse.

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Denne kommentar blev ændret for 4 måneder, 1 uge siden af  Nioxic.
  #13

  snowball42
  Bruger
  1.289 indlæg
  Offline

  Jeg tog også en datamatiker omkring y2k. Og kender en del der tog uddannelsen omkring samme tid. F.eks. en der svor han aldrig skulle være kodekarl. Han har også arbejdet med alt muligt IT siden, men er dog også MVP i Powershell, for det fandt han pludselig brugbart. En god kammerat tog også uddannelsen, og var virkelig dårlig til kodning. Men endte efter uddannelsen med at tage en slags praktik forløb for en virksomhed omkring at kode i et økonomi system. Han endte med at blive pænt sej til det.

  Så selvom du ikke kan kode, så kan det lade sig gøre.

  Bevares, der var da også flere andre der ikke kunne kode på uddannelsen, som aldrig blev gode til det.

  Personligt havde jeg ingen intentioner om at blive udvikler når jeg var færdig med uddannelsen, men det gav en god grundviden inden for mange ting, og jeg har lavet massere af små kode projekter både privat, og for arbejdet. Så jeg synes jeg har haft god gavn af uddannelsen.

  Hvis du gerne vil være rigtig god til det, så kommer du ikke uden om tutorials, og lave en masse ved siden af uddannelsen.

  #14

  VampiricEye
  Bruger
  25.639 indlæg
  Offline

  #9 Dependency Injection er ikke et SOLID-begreb. Du tænker nok på Dependency Inversion.:)

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #15

  Zaxxa
  Bruger
  350 indlæg
  Offline

  #0

  når jeg ikke har en lærer eller kollega/klassekammerat jeg lige kan spørge. en dum guide på nettet hjælper mig jo ikke.

  Programmering er på ingen måde for dig, hvis du har det sådan. I langt de fleste tilfælde er programmering 100% søgning af måder på at løse opgaver på, se hvordan andre har gjort det og læse guides.

  Lad vær at spilde tid på det

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.