søndag, juli 5, 2020

Tyrkiet invaderer Syrien

Daily Rush Debat Politik Tyrkiet invaderer Syrien

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  TLDR udgave – bare så i er med på debatten(det er objektivt så vidt muligt):

  YPG har nedkæmpet IS – da vesten ville ofre dem fremfor deres egne soldater.

  Enhedslisten og Radikale blandt andet har støttet op omkring et projekt i Tyrkiet – planen var at tyrkerne skulle huse 6 millioner flygtninge. Det er derfor vi ikke vælter i problemer, nu når vi kun kan håndterer 500 flygtninge i et kritisabelt asylcenter.

  Det viser sig at tyrkiet befolkningstal er steget med over 10% i løbet af rekord tid. Tyrkerne vil gerne hjemsende dem igen.

  Problemet for tyrkerne er PKK(har stærk tilknytning til YPG). PKK er på listen over terror organisationer både hos US men også EU. Krigen imellem dem og Tyrkiet har kostet omkring 100K liv. PKK mener at den østlige del af tyrkiet skal opdeles, således kurderne kan have deres egen stat.

  Det er IKKE alle kurdere som er PKK tilhængere. Der menes at 5% af de 20 millioner er tilhængere til en vis grad. Der kurdere der har givet mandater til invasionen.

  Tyrkiets bekymring er – at PKK kan opretholde en base og udfører flere angreb imod tyrkiet. Men de vil også bruge området til at hjemmesende ca. 2-4 millioner syrer.

  Nu siger Enhedslisten at tyrkiet skal smides ud af NATO – man skal dog være opmærksom på, hvad de selv har givet opbakning til.

  Egen konklusion:
  US har fucket det op igen. Det ærgerligt for YPG – men det er vestens misledende politik.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 137 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Fox
  Bruger
  3.750 indlæg
  Offline

  Øh…hvem har magten i Syrien ? Sidst jeg så efter var det Assad. Ham kan ingen åbenbart lide….så nu invaderer tyrkerne ham. Umiddelbart er det vel godt ?!

  Du lyder mig en kende farvet i den konflikt. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Kurderne vil oprette “Kurdigstan” som selvstændigt land…med områder fra f.eks. Tyrkiet…

  Hvad ville du sige til, at det danske mindretal i Schlesvigholstein pludselig ville have sønderjylland annekteret ?!

  Dette er en konflikt der er laaangt fra sort/hvid – så jeg forbeholder mig retten til at pege fingre af bussemanden – før jeg VED hvem bussemanden er. At Erdogan så på den anden side er bindegal ! Det kan vi sagtens blive enige om. Men jeg mener til gengæld også at folk der rejser til TR burde have en form for straf når de kom hjem. Sådan en diktator skal man sgu ikke støtte uden det har en konsekvens !

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #2

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  Der er netop blevet truet med, at landet åbner portene til EU for flygtninge – hvis ikke der opstår et samarbejde og kritikken ophører.

  #3

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  #1 Assad har ingen magt eftersom halvdelen af befolkningen ikke giver ham opbakning(herunder en del af hans egen militær)og der er en igangværende borgerkrig. Lige nu forsøger enten kurderne eller islamisterne opretholde den del af Syrien. Ingen af delene tilfredsstiller alle.

  Men det er enormt tragisk at negligere Tyrkiets magt som rangerer 9. pladsen over militært power og tro de intet har at sige(slet ikke med 6-7 millioner flygtninge som de også skal forsørge). Og nu bliver der truet med, at han åbner døren for flygtninge og bane vejen til EU. Det er en ren katastrofe som vesten selv har bidraget til.

  Det hele er en dårlig kombination af at vestens indflydelse og Erdogans højre orientering.

  #4

  Noztra
  Bruger
  1.892 indlæg
  Offline
  #5

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  #4 Godt link – tak.

  #6

  Fox
  Bruger
  3.750 indlæg
  Offline

  #2 – han kan da bare åbne de sluser ! Systemet i EU skal da netop bryde sammen før der kommer noget der fungerer….cash-machinen der hedder EU er sgu ikke uendelig ! Desværre yder mennesker altid deres optimale når de har pistolen for tindingen – vi burde være klogere anno 2019.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #7

  MortZ
  Bruger
  6.981 indlæg
  Offline

  #6
  Hvis man vil holde migranter ude af EU, så skal EU have flere beføjelser på området. Sidste gang brød det sammen, da Grækenland og Italien ikke gad at have alle migranter i deres lande, uden at de andre europæiske nationer ville hjælpe dem. Da solidariteten var i bund, åbnede de for, at migranterne fik frit spil. EU kunne kun se passivt til.

  Wrex: If the council won't acknowledge the Reaper threat after what happened with Saren, the Geth, Eden Prime, Ilos, and the Citadel, they're fools. You should eat them. Shepard: O.O The Council: O.O And thus shepard ate them.

  #8

  Emilsa
  Bruger
  11.155 indlæg
  Offline

  Det er jo en tom trussel, for det er ikke som om EU ikke har opbygget kapaciteten til at forsegle de ydre grænser. Desuden vi er over 500 millioner, 3.6 millioner flygtninge er ikke nogen reel trussel.

  Men det er satme pinligt at EU lader sig true af sådan en kriminel morderisk kanalje.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 4 uger siden af  Emilsa.
  #9

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  #8 Der har været 8-10 millioner mennesker som har flygtet fra krigen. Vesten har kun taget imod 2 mil af dem(og de var med en masse EU polemik og “se hvordan går i Sverige” kommentar samt Brexit). Jeg tror ikke der er hverken kapacitet, infrastruktur eller vilje – især med hvor solidariteten er idag.

  Nu har Erdogan udtalt at IS fangere bliver behandlet som fangere. Men stammer de fra et EU land, så vil han gerne sende dem ‘hjem til EU’ som gestus(og om muligt).

  #10

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.279 indlæg
  Offline

  En del af mig håber, at tyrkerne får lammetæv, som russerne gjorde i Afghanistan.

  En anden del af mig håber, at voldspsykopaten holder sit ord, så EU bliver tvunget til at tage sig sammen. Der er ikke sket noget nævneværdigt på baggrund af de mangeårige protester fra Grækenland og Italien, over at blive ladt i stikken vedrørende immigrationsproblematikken.

  Hele EU slikkede jo voldspsykopaten op og ned af ryggen, da vi kunne købe aflad i form af frihedsberøvelse af mennesker, der ikke har været stillet for en dommer endnu. Jovist der er helt klart IS medlemmer blandt dem, men jeg tror ikke der bliver sorteret ret ihærdigt imellem krigsforbrydere og reelle flygtninge.

  Jeg tror der skal lig på bordet, før de forstår det nede i det forgyldte parlament.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #11

  -zybr
  Bruger
  2.972 indlæg
  Offline

  Kan egentlig godt forstå hvorfor Erdogan gør det. Sympatiserer dog mest med kurderne. Dog er jeg overordnet set ret ligeglad. Det der irriterer mig mest er dog hvordan Erdogan “afpresser” EU med bare at åbne for flygtningestrømmen.

  "Tibet-kommissionen har derimod ikke kunnet læse de øverste chefers mails, fordi ”deres korrespondance simpelthen var væk. Slettet. Slettet også fra backup’en og væk", -Kommissionens formand, Tuk Bagger.

  #12

  NightBreaker
  Bruger
  6.777 indlæg
  Offline

  De tog 22 milliard for at holde grænsen. Og nu vil de byrde det. Pga. USA flytter folk ud. WTF

  #13

  Emilsa
  Bruger
  11.155 indlæg
  Offline

  #12 – Han truer med at “åbne portene” hvis EU på nogen måde reagerer på overfaldet – eksempelvis hvis EU kalder det en invasion.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #14

  Romby
  Bruger
  1.063 indlæg
  Offline

  Forstår ikke helt hvorfor USA havde folk i nordlige Syrien og hvorfor EU synes det er nederen at de trækker sig. Syrien er da væsentlig tættere på os og det er os der løber den største risiko vedrørende IS folk og flygtninge strømme. Hvorfor er den der EU hær vi skulle være medlem af ikke i det nordlige Syrien??? Hvorfor skal USA gøre alt for os.

  #15

  StultusX2
  Bruger
  5.451 indlæg
  Offline

  Svær tråd, når man IKKE må nævne – Den Unævnelige – her på DR.

  Måske EU-hæren til Wiens porte..bare for at være sikker på, logistikken mm. funk’er?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 4 uger siden af  StultusX2.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 137 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.