fredag, januar 22, 2021

topmadras: Latex vs memoryskum

Daily Rush Debat Off-topic topmadras: Latex vs memoryskum

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  guilt-machine
  Bruger
  1.064 indlæg
  Offline

  Hej Rushere

  Jeg er på udkig efter en ny topmadras. Indtil videre har det været
  en topmadras af højspænstig skum fra ikea (nok ikke videre god eller teknisk).

  Vi erfarede, at det faktisk var bedre at få den af, men at sengen nok godt må blive lidt blødere, eller i hvertfald støtte kroppen noget mere.

  Har læst lidt på memory skum og latex, synes personligt at latex lyder bedst, men læser også at det bliver hårdere at ligge på den.

  Modsat er det memory skum, der ganske vist gør sengen blødere, men frygter at den bliver træls at vende sig i og at vi kommer til at ligge og svede tran i et hul

  Hvad sover rusherne med? Findes der andre alternativer?

  Sengen vi sover i er springmadras af pocketfjedre, hårdheden er fast

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  7.627 indlæg
  Offline

  Latex madras + latex top madras. Top madrassen blev presset gradvist ud af form indenfor nogen måneder, men jeg ligger stadig ok i den. Latex vrntilerer og transpereeer udmærket efter min oplevelse. Har ingen erfsring med memory skum.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  Friik
  Bruger
  1.239 indlæg
  Offline

  Jeg har prøvet Memoryskum – og det kan blive ulideligt varmt, hvis du ikke vælger rigtigt. Der er nogen nye bedre modeller, hvor de hævder at de er gode til at transportere varmen, men det ændrer stadig ikke ved at memoryfoam “omfavner” kroppen mere, ergo er der mere isolering omkring dig.

  Latex all the way for mig fra nu af, jeg føler mig en del køligere om natten og min søvn er for meget værd.

  Jeg er tilgengæld en let sover, så der skal ikke meget til at forstyrre min søvn. Det kan både betyde at jeg er hysterisk i min udmelding, eller mine erfaringer tæller dobbelt.

  flibble flibble flibble.

  #3

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.224 indlæg
  Offline

  #0 Hvor gammel er jeres nuværende springmadras?

  Som en der døjer og har døjet med ryggen i mange år og derfor har prøvet lidt af hvert(sover pt. med 3 forskellige lag madresser…..dog slet slet ikke noget jeg anbefaler, var kun en nødløsning pga. økonomi )….så er mit bedste råd nok at tage ud i butikken og prøve nogle forskellige udstillings madrasser/topmadraser først……kan potentielt spare jer for en del ærgelige køb af madresser som alligevel ikke passede som forventet!

  Men det sagt, her er mine umiddelbare betragtninger, hvis jeg skal “gætte med” i hvilken topmadras I skal satse på.
  Hvis I går efter memory skum og vil undgå at I synker for meget…..bør det være en relativt tynd madras….tænker max ca. 5cm høj. Hvis den bliver for tynd, vil den selvf. ikke “støtte” så meget….så når du siger “mere støtte” siger du jo samtidig også at du gerne vil synke mere ned i madrassen, bare så du er obs på det!

  Men rådet til mig fra en “senge-ekspert”, som du så får her fra mig er: At den bedste madras løsning, altid vil være at vælge en madras som passer i hårdhed fra starten…..da topmadrasser faktisk er at betragte som en “lappeløsning” ved forkert valg af madras hårdhed. Og det vil derfor aldrig blive helt lige så godt…..er ikke sikkert sælgeren af en topmadras vil fortælle dig dette inden!

  Og ja, min egen generelle erfaring med memory vs. latex:

  Memoryskum: Man skal være varsom med ikke at vælge en forkert madras, da man ellers nemt ender med at få besvær med at vende sig i sengen. Og ja, kropsvarme kan blive et potentielt problem.

  Latex: Bedste type hvis man har let ved at svede. Bare vær obs på at vælge den korrekte hårdhed…..og ja, de siger godt nok idag at de har forbedret latex materialet ifht. det de brugte for år tilbage…..men generalt(og min egen erfaring fra en madras) har latex ellers en tildens til at variere en smule i hårdhed, ved temperatur svingninger. Den bliver lidt mere fast ved kølig temperatur og mere blød ved varme. Så hvis jeg skal sige noget her, vil jeg måske mene at som tommelregel, skal man måske satse på en lidt blødere hårdhed ved latex end man ellers ville ved de andre typer materialer…..for netop at undgå den evt. bliver for hård om vinteren eller måske især hvis du ynder at sove med relativt lave temperaturer om natten(f.eks. 19-20 grader). ……husk også dette når du prøver madras i en butik, som måske har en højere temperatur end i dit eget soveværelse!

  Håber det kunne bruges!

  Ps: Hvis ikke det er en de dyrere madrasser med +10 års garanti I ligger på, så siger man generalt at en madras er udtjent ved ca. det 10 år(den har ændret egenskaber/affjedring så meget, at en ny madras vil føles som en markant forbedring af den gamle)!

  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 3 uger siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 3 uger siden af  Mr_Wizard.
  #4

  Noize
  Bruger
  4.551 indlæg
  Offline

  Har prøvet begge, fortrækker klart latex madresser.

  #5

  guilt-machine
  Bruger
  1.064 indlæg
  Offline

  #3 Tak for input!
  Madrasserne er ca. 3 år gamle, så de er ikke udtjente endnu. De er fra ikea, og faktisk vil udskriftning til ny spring- eller latex madras koste ca. det samme som latex eller memory skum topmadras, men om kvaliteten er til at sammenligne ved jeg så ikke

  #6

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.224 indlæg
  Offline

  Jeg glemte at nævne i forrige indlæg, at “levetiden” af en madras afhænger meget af hvor “tunge personer” den udsættes for, samt hvor flittig man har været til at udlufte og holde den ren for sved/snavs! Så den samme madras kan måske nemt holde 10 år hos en “lille” person som har været flittig til at holde den ren og udluftet…..og en anden væsentlig tungere person, med knap så gode vaner, kan måske udtjene den på 4-5 år!

  #5 Isåfald ville jeg personlig gå efter en helt ny madras(med lidt held, kan du måske endda sælge den gamle madras, hvis den ellers er uden pletter/tydelige brugsspor)……den med “kvaliteten” tænker jeg er lidt ligegyldigt at bekymre sig om i første omgang….det opdager du/I(vil anbefale jer begge at tage ud at købe madrassen sammen) ved at tage ud i butikken og faktisk prøve den!

  Tip: Iøvrigt, den med at man ikke bør bruge mere end 1 madras er ikke heelt præcist! Man bør nemlig bruge en tynd rullemadras(100 % bomuld, IMO), så at denne kan opsamle sveden fra kroppen og dermed automatisk skåne og forlænge levetiden af din “dyrere” madras!

  #7

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.888 indlæg
  Offline

  Jeg har 4 kammerater der nu har hoppet med på denne vogn, efter
  at have prøvet den hos mig. Det eneste jeg skulle sige for at sælge den var
  “prøv lige at ligge på denne topmadras i bare 30 sekunder”, og de siger allesammen at de har aldrig sovet bedre. Du skal købe dem når de er på tilbud,
  jeg mener at den som jeg købte var 160×200 til cirka 2500 kr, normal pris er 3600 kr eller sådan noget.
  https://jysk.dk/sovevaerelse/topmadrasser/gold/topmadras-80×200-gold-t110-wellpur
  det er alle pengene værd.

  #8

  guilt-machine
  Bruger
  1.064 indlæg
  Offline

  #7 5999,- for en 180×200… avs
  men må da lige se om de har en man kan prøve i jysk

  #9

  gumshot
  Bruger
  570 indlæg
  Offline

  hvad med https://www.emma-madras.dk/
  Jeg overvejer at tilføje deres top madras herhjemme mens tilbuddet er der.
  Husk: “top5” rabatkode giver yderligere 5% Den findes på andre sider hvor produktet anmeldes.

  Synes da trustpilot giver mange gode anmeldelser og læser man andre anmeldelser så er de da også mellem de rimelig ok.

  Uden deres 50% bliver de alt for dyre

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 3 uger siden af  gumshot.
  #10

  Jeppe
  Bruger
  1.959 indlæg
  Offline

  Jeg har haft den som #7 linker til af flere omgange, og den er rigtig god. Man skal rigtigt nok købe den på tilbud, den er ofte sat langt ned.

  For 2 år siden skiftede vi til TEMPUR. De er forholdsvist dyre (mener vi gav omkring 35K), men det er uden tvivl også den bedste seng jeg har haft.

  #11

  Uranos
  Bruger
  2.240 indlæg
  Offline

  Har prøvet begge, vil anbefale memory skum, købte en i Ikea og syns den var god, selv direkte på gulv

  Alle har deres særheder,,

  #12

  Ghidora
  Bruger
  8.646 indlæg
  Offline

  Sover uden topmadras og har ikke ondt nogen steder… Havde dog ondt i ryggen da min lamelbund på et tidspunkt var defekt og skruet sammen med skruer, da den blev skiftet ud stoppede mine ryg smerter med det samme! Kan slet ikke have bløde senge, har prøvet memory skum men føler ikke man kan bevæge sig… Sov også fantastisk på min gamle sovesofa med sådan en tung hård madras uden fjedre i…

  Ghidora84

  #13

  guilt-machine
  Bruger
  1.064 indlæg
  Offline

  #9 Har du selv emma sengen? ser da lovende ud

  #14

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.224 indlæg
  Offline

  #0 Hvis jeg også skal prøve at nævne en madras, der har overrasket mig positivt, så er det denne fra SengeSpinderiet = https://sengespinderiet.dk/vare/elastisk-skum/

  Man synkede lidt i, så man fik støtten…..men skummet reagerede hurtigere på bevægelse ifht. alm. memoryskum, hvor man bliver “bremset” pga. skummet ændre sin elasticitet langsommere. De gav også en garanti på at skummet ville give sig mindre end 1 cm på 10 år(mener det var hvad sælgeren fortalte). Som et tip til evt. interesserede, så kan jeg fortælle at der kan spares lidt penge ved at møde dem på udstillinger såsom markeder(mødte dem selv ved Brønderslev marked), da deres sælgere her har fået lov til at give lidt rabat på deres madraser!
  Men ellers er deres priser på siden vidst faste, så vidt jeg ved….uden at have overvåget det over længere tid!

  Deres madraser er dog dyrere end Ikeas, men nogen nævnte trustpilot og har lige været inde forbi, så tjek evt. lige:

  IKEA = https://dk.trustpilot.com/review/ikea.co.uk
  Jysk = https://dk.trustpilot.com/review/www.jysk.dk
  Emma madras = https://dk.trustpilot.com/review/emma-madras.dk
  SengeSpinderiet = https://dk.trustpilot.com/review/sengespinderiet.dk

  Kan godt være at Ikea ligger i toppen mht. laveste priser……men ser også ud til de topper(med en stor margen) ifht. negative kundeanmeldelser! ;-P

  #9 Vil egentlig også godt høre om du(eller pålidelige venner ) har nogle personlige oplevelser med nævnte madrasser fra Emma?

  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 3 uger siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 8 måneder, 3 uger siden af  Mr_Wizard.
  #15

  Breeze
  Bruger
  1.005 indlæg
  Offline

  Da jeg købte ny seng for 1½ år siden kiggede jeg også på memoryskum. Men da jeg ikke har det så godt med støvmider, fik jeg at vide jeg ikke skulle købe sådan en. De bliver ekstremt varme som folk siger og det er jo støvmide himlen uden lige så.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.