tirsdag, december 1, 2020

Tonen på sociale medier

Daily Rush Debat Off-topic Tonen på sociale medier

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  Hvordan kan det være, at folk i offentlige debatter (facebook og andre sociale medier) stort set aldrig giver en undskyldning for groft sprogbrug, nedladende bemærkninger og had-kommentarer, men tværtimod altid står stejlt på deres holdning og aldrig kan flyttes så meget som en milimeter, uanset hvor mange faktuelle oplysninger om en given sag der præsenteres for dem?

  Enten det, eller de forsvinder fra debatten. Man får aldrig at vide at “hey, jeg tog fejl, tak for korrektionen”.

  Det er sidstnævnte selverkendelse jeg savner i den offentlige debat på de sociale medier.

  Er der en bestemt årsag til det? Gælder stort set alle sociale medier, inkl. facebook hvor folk jo står frem med navn og adresse… Så det er jo ikke fordi de bare gemmer sig bag anonymitet.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 28 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  FIRESTORM
  Bruger
  5.282 indlæg
  Offline

  Det er vel ikke så meget anderledes end andre steder, det er ekstremt svært for de fleste at indrømme de tog fejl. Og på nettet er det jo let at smutte fra det.

  Tone på nettet har jeg ingen forklaring på hvor skal være så meget skarpere

  #2

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  #1 – Jeg synes ellers selv jeg har let ved at indrømme mine fejl, og korrigere mine udtalelser.

  Men er ærlig talt træt af at det kun er ensidigt. Kunne godt tænke mig gensidig respekt og erkendelse.

  #3

  Redspeed93
  Bruger
  13.446 indlæg
  Offline

  #2 På sociale medier? Hah, good one!

  Basis-råd: Vælg et billigere bundkort, en mindre PSU og hovedtelefoner + mic i stedet for et headset

  #4

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  #3 – Nu betragter jeg alle platforme med mulighed for debat for at indgå i kategorien “sociale medier”. Jeg har i skrivende stund ikke selv været aktiv på facebook (men har læst mange kommentarer).

  Men hvis du kigger på mine tråde og kommentarer bare her på DailyRush-debatten, vil du jo kunne se mine korrektioner, indrømmelser på fejl osv.

  #5

  Emilsa
  Bruger
  11.369 indlæg
  Offline

  #0 – I Vendsyssel undskylder vi ikke når vi kalder nogen for en idiot. Hvorfor skulle jeg undskylde over for folk jeg ikke kan fordrage, jeg snakker ikke nødvendigvis pænt til folk jeg finder afskyelige i virkeligheden.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #6

  StultusX2
  Bruger
  5.918 indlæg
  Offline

  OP: Og Du hylder dødsdom+ hver anden dag???

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #7

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  Det var da noget af en beskyldning…

  Kan faktisk ikke huske hvornår jeg i givet fald skulle have skrevet at nogen burde idømmes dødsstraf…

  Men hvis det er rigtigt, vil jeg da gerne undskylde for det.

  #6 – Hvornår har jeg gjort det?

  Sidst jeg var inde på emnet, var i tråden om ubådssagen, med et forslag til frivillig aktiv dødshjælp, som humanitær løsning til langtidsfængslede. Men det er vel ikke det samme som dødsdom… som jeg ser det.

  #8

  Jacques
  Bruger
  10.375 indlæg
  Offline

  #3, hey, Redspeed, hvor har du været henne??

  #0, fordi man ikke sidder ansigt til ansigt med den, man diskuterer med. Så kommer folks grimmeste sider frem. Det er risikofrit.

  Bye with a warmly hugs

  #9

  Redspeed93
  Bruger
  13.446 indlæg
  Offline

  #4 Det var slet ikke ment på dig, bare en generel observation omkring tonen på sociale medier

  #8 Jeg har lurket from the shadows Men nu er jeg tilbage

  Basis-råd: Vælg et billigere bundkort, en mindre PSU og hovedtelefoner + mic i stedet for et headset

  #10

  StultusX2
  Bruger
  5.918 indlæg
  Offline

  #7 Du har ret! Beklager oprigtigt!
  MEEN, du har haft lidt af en tendens, a la: SÅ SKAL “DE” HAVE MED HAMMEREN!
  ..hvorpå du så trækker i land – efterfølgende. Og JA! Kan give eksempler, hvis lyst!

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #11

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  #10 – Men jeg trækker dog i land. Var det da bedre jeg ikke gjorde det?

  Der må da være plads til strøtanker, også på dårlige dage, såfremt man trækker dem tilbage, når man indser hvor skøre de var?

  Det ville da være en trist verden, hvis man ikke må blive klogere…

  #12

  kongkim
  Bruger
  16.301 indlæg
  Offline

  Sidder du face to face med folk, venner, bekendte, kollegar osv. så har de fleste jo et behov for at glatte ud bagefter da man ved det er folk man kommer til at omgås igen og gerne vil bruge mere tid samme med.

  Det behov har man jo ikke rigtig over nettet. Tvivler lidt på folk gør det på samme måde som du beskriver online over for folk de kender godt og ved de skal se dagen efter.

  Men det er jo ikke kun på nettet. Du skulle opleve hvordan folk taler til os på mit arbejde til tider. rigtig mange mennesker i dag er uden skam i livet og kan generelt ikke finde ud af at opføre sig ordentlig og tale pænt til andre i det offentlige rum.

  Personligt går jeg heller ikke så lang ind i det store diskussioner mere som førhen, hverken IRL eller online da man 99% af tiden ved hvordan diskussionerne ender, og at folkbare ender med at sidde og mundhugges.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #13

  NoFaith
  Bruger
  4.292 indlæg
  Offline

  100% enig med #12

  Risiko vurdering:

  Jo større trussel eller konsekvens der er ved at være en idiot overfor en person om det er på sociale medier eller i virkeligheden afgøre i stor stil folks måde at behandle andre på og så har det også meget at gøre med hvem man er.

  Hvis man er en rigtig modbydelig og ubehagelig person så kan man sagtens holde igen hvis man lander i en debat med en rocker, men står samme person og diskutere med en den 16 årige ved kassen i netto så kan han/hun bedre slippe afsted med at behandle ham/hende som lort under hans/hendes sko.

  I bund og grund kommer det ned til ens grund essens, hvis man er et godt menneske i sine grundsten og en generelt rar og behagelig person så er man det oftest også på både nettet og i virkeligheden.

  Nettet viser bare folks sande natur da det er konsekvensfrit, og surprise surprise, de fleste mennesker er dybest set ret rådne indvendig, det kræver også en større indsats at være et godt og rart menneske i denne verden end en lort, men heldigvis så gør samfundet normer at selv disse rådne personligheder trods alt styrer deres handicap når de er ude i virkeligheden, nogen mere end andre, men det gør at man ikke bemærker det så meget, og at de stikker enormt meget ud på nettet.

  Its Funny Because Its True...

  #14

  Nioxic
  Bruger
  17.961 indlæg
  Offline

  Jeg er som regel uinteresseret i en “debat” som sådan, hvor man argumenterer frem og tilbage – nogen gange i ALT for lang tid, om små ting.

  Så jeg har slået notifikationer fra, på fx youtube og reddit. eller, jeg har fjernet det ikon som viser notifikationen :p

  jeg gider simpelthen ikke bruge energi på det

  og sådan nogen steder som herinde på DR, er jeg bare generelt dårlig til at klikke ind på en tråd jeg har læst før. det hænder, men ikke så ofte.

  http://www.reddit.com/r/random/

  #15

  Sven_Bent
  Bruger
  25.941 indlæg
  Offline

  #0 for rigtige mange folk er det vigtige at virker klog and at vaere klog
  kombiner det med at en person maaske er anerkendt i sin lokalgruppe som var den kloge og i en rum tid har kunne komme afsted med bare at digte ting han metne loed rigtige og folk har lyttet

  ny flytter den lokale smarte fyr ud til at storre forumm og moeder folk som ved mere og ikke laenger tager hans hjemmebryggede forklaringer for gode vare

  det er han ikke vant til og maa nu my han ente earkende at han ikek ved saa mget som han udgav sig for at tage at hak paa sit ego. eller staa fast og begynde at rabe og skrige

  Jeg ser det RET tit inde for hardware forums. hvor folk ommer med helt hjemmbrygget fortallinger som intet har fakta paa sig i virkeligheden

  folk der har misforstart CPU/gpu load og mene at man kan faa flere FPS fveda t skrye OP for oploesning fordi det ligger mere load over til GPU nar man er cpy flaskehalse.
  matte pant forklare at det mer reload IKKE blev fjernet fra CPU saa den bgraesning faktor blev ikke andret og derved er det altsaa ikke korrekt at skrue op for oploesning giver flere FPS

  Folk der side hardnaakket og mener at nar de koeber en CPU saa har den traade i sig. eller at man ser threads load i taskmanager forid de forvklers capacitt for noget med hvad noget reelt set er og ikke kender forkselle paa en logisk core og en traad

  her paa DR var det e nstore debat da vi havde vores forste gsync ejede bruger om meldte om 200fps uden tearing fordi han havde gsync.
  jeg fortalt ham der fysisk umuligt og hans gsync har inge effekt nar han koere 200fps.
  masser af DR folk pustede sig op og mente jeg ikke viste noget fordi jeg ikke ejede en gsync skaerm. OP matte saa komme tilvage og indreomme jeg havde ret

  En anden dR debat hvor om lp og hvordan dens nalog lyd var mere detlaje fyldt en digital lyd.
  igen en bruger der bare havde lyttet til noget aevel uden at forstaa det. ikke viste noget om stoej til signal rate og hvar analog signal i virkeligheden er.

  Det er en STOR forskelle paat at gengive et stykke information og fortsaa det
  jeg loeber ogsaa tit ind i det nar der debated gaelds tilbagebetaling og fol nanver om ammortireisng af et huslaned hvor det er special mere vard end andre graelds poster.
  igen ingen forstaaelse hvor hvilket begreber de snakker om men de bruger de flittigt fordi de har hoert noget uden at forstaa det

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 28 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.