onsdag, november 25, 2020

Til husejere – ejerskifteforsikring

Daily Rush Debat Off-topic Til husejere – ejerskifteforsikring

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Octo
  Bruger
  1.242 indlæg
  Offline

  Forsikringer er en jungle, så vil lige høre hvad I har haft af ejerskifteforsikringer og evt. erfaringer ved skade. Der er op til næsten 500% præmieforskel på de tilbud vi har fået!

  1. Da I købte hus, hvilket selskab tegnede i Ejerskifteforsikring hos? (hvis I da tegnede en)

  2. Hvis I har haft brug for den – hvordan var oplevelsen af forsikringsselskabet?

  Jeg kender til statistikken man kan finde på ankenævnet, men vil gerne høre erfaringer fra rigtige mennesker

  • Dette indlæg blev ændret for 5 måneder, 3 uger siden af  Octo.
  • Dette indlæg blev ændret for 5 måneder, 3 uger siden af  Octo.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  YourDestiny
  Bruger
  316 indlæg
  Offline

  Købte hus 2015. Tegnede forsikring hos Husejernes Forsikring – den største man kunne få. Kostede 25.000.

  Anmeldte skade 1 år senere med forkert installeret gulvvarme i næsten hele hytten.
  Hurtig behandling – taksator kom ud kunne godt konstatere det ikke ville kunne varme huset op – fik godkendt at få skiftet gulvarme i de berørte rum.
  Skulle selv lægge 200.000 ud til håndværkere. Måtte presse på for at få pengene.
  Fik pengene. 5 dage senere gik de konkurs.

  Lucky me.

  #2

  solvhoi
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #1 De var også notorisk kendt i branchen, for at ligge langt under hvad andre selskaber tog i præmie. Du har ikke givet mere end 5-8.000 for en ejerskifteforsikring.

  #0.

  Jeg har købt hos Tryg, da jeg havde dem i forvejen. De var marginalt dyrere end andre tilbud, men ønskede ikke at stå i en situation om hvorvidt det er husforsikringen eller ejerskifteforsikringen der skulle dække. Når begge er i samme selskab, så kommer udbetalingen hurtigere, og så må de klare regningen internt.

  Jeg har ikke anvendt forsikringen. Den udløber om 2 år.

  #3

  Octo
  Bruger
  1.242 indlæg
  Offline

  #2 Tryg har jeg hørt godt om, men de tilbyder ikke længere selv Ejerskifteforsikring. (nu kun via samarbejdspartner Frida agentur, som ikke er med i garantifonden – blakket ry)

  #4

  Ferslev
  Bruger
  3 indlæg
  Offline

  Vi valgte også tryg da det var dem vi havde i forvejen. Mit bedste råd er som #2 at vælge ejerskifteforsikring ved samme selskab som du har villaforsikring, så slipper du i hvert fald for at have en diskussion om hvem der skal dække hvis uheldet er ude.

  Vi fik ikke brug for vores ejerskifteforsikring, men ca. 1 år efter at vi overtog huset var vi igennem en omfattende vandskade med 4 måneders genhusning hvor vi var fint tilfreds med behandlingen fra Tryg.

  #5

  Nickell
  Bruger
  4.367 indlæg
  Offline

  Gennem LB fik jeg et selskab, som de anbefalede, da de ikke selv udbyder.

  To år efter gik de også konkurs. Mit eget forsikringsselskab anbefalede dem, men lod os i stikken bagefter. Vi blev dog gentegnet hos et nyt selskab mod et mindre beløb i den resterende tid.

  De små selskaber kan man ikke stole på, gå efter stort på denne forsikring. Vores var ikke engang den billigste på markedet…

  Xbox-nyheder? https://xgamer.dk
  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #6

  Cancerman
  Bruger
  1.473 indlæg
  Offline

  Har gennem Tryg (hvor vi også har vores andre forsikringer)

  Har haft dem ude 3 gange. Taksator var uduelig. Undersøgte nærmest intet og man måtte skærer alt ud i pap for ham.

  De to sager var småting, så det droppede vi. Den 3 var et badeværelse der var lavet forkert og vi hev dem i ankenævnet. Men det fik vi ikke noget ud af. De ville ikke dække med begrundelsen, at de ikke dækker for “håndværker fejl”
  Så selvom det er lavet forkert og der løber vand ind under vores fliser, så fik vi ikke noget ud af det. Så nu må vi selv punge ud og fikse det.

  #7

  Ghidora
  Bruger
  8.617 indlæg
  Offline

  Den billigste da de alligevel sjældent dækker noget!

  Det er vi blevet rådgivet til af vores købs rådgiver..

  Vi valgte FRIDA da de samarbejdede med TRYG…

  “Frida indtegner ejerskifteforsikringer for Domus Forsikring A/S, der er et dansk forsikringsselskab med danske investorer, herunder pensionskasser. Frida har samme ejere som Domus
   Domus er omfattet af Garantiordningen for Skadesforsikringsselskaber, medlem af brancheorganisationen Forsikring & Pension og som forsikringsselskab underlagt Finanstilsynets tilsyn”

  Ghidora84

  #8

  Machinegod
  Bruger
  663 indlæg
  Offline

  Købte den største hos Alm. Brand. Det var alle pengene værd, da det viste sig at tilstandsrapporten var lavet af en “ven af huset”, så jeg fik nye spær i et område af huset, ny gavl og kontrolleret alt el og fik lavet det der var i vejen. Det har I runde tal sparet mig for 200.000 kr. Ingen problemer med at få pengene, det var faktisk forbavsende let.

  -=Innocence proves nothing=-

  #9

  heiner1979
  Bruger
  1.323 indlæg
  Offline

  Jeg købte intet.. For det er intet værd… I LANGT de fleste tilfælde, er du dobbelt forsikret anyway..
  Og ja nu kommer alle eksperterne rapellende ned og belærer dit og dat.. Men det her er info fra en ret kompetent forsikringsagent, der har fortalt mig det her.
  Mit råd: spar pengene.. put de penge du sparer på en lukket konto HVIS nu..

  Expect my visit when the darkness comes. The night I think is best for hiding all

  #10

  Anubis
  Bruger
  5.725 indlæg
  Offline

  #9 – eh… Okay. Jeg har været skadebehandler i 13 år og kan så fortælle dig, at det på ingen måder er korrekt. Hvorfor skulle man dog være dobbeltforsikret?

  Husforsikringen dækker intet som ejerskifte ville dække, og omvendt.

  Is The Grizzly Reaper mowing?

  #11

  Caulnian
  Bruger
  948 indlæg
  Offline

  Vi har lige købt hus og er efter grundig research endt med Dansk Boligforsikring. Om det er et godt valg tænker beg først vi finder ud af, hvis bibelsk bruge den.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 3 uger siden af  Caulnian.
  #12

  zyDocx
  Bruger
  2.122 indlæg
  Offline

  Købte hus i 2016 og tegnede ejerskifte hos Gjensidige. Vi fik brug for dem pga utæt skotrende, hvor det kostede ~18k at få ny skotrende i. God behandling og ingen problemer. Vi havde en selvrisiko kl 5k.

  Konsolsamling & Mods Hjemmeside (http://konsolting.blogspot.com/) // YT channel (https://www.youtube.com/c/konsolting)

  #13

  knj
  Bruger
  160 indlæg
  Offline

  Tegnede hos Gjensidige. Den dyreste som kostede 36.000 mener jeg.

  Det viste sig at være en MEGET god beslutning.

  1. Der blev opdaget fugt i gulvet i gangen hvor det hele måtte op ned til fundamentet og affugtes med alle mulige maskiner med ca. 6 forskellige virksomheder inde over.

  2. Udover det var der fugt i væggen i stuen, hvor en en del rundt om terassedør og vindue måtte fikses

  3. El-installationerne var ulovlige og ham der havde lavet tilstandsrapport havde ikke gjort sit arbejde ordentligt. Vi har ikke et loft, men der ligger en form for loft op til noget hulrum. Meget af det måtte udskiftes samt en masse installationer der lå oven på det.

  4. Diverse stikkontakter var noget rod. Der var boret hul i dem (why?), der stak ledninger ud og alt muligt. Det blev også udskiftet.

  5. Kloakledning var brudt og skulle repareres via noget udstyr og kamera. Det dækkede de også.

  Vi havde virkelig købt katten i sækken men ejerskifteforsikringen redede vores røv så meget. Vi måtte betale omkring 25.000 kr. selv i præmier, men vi fik nok lavet for 250.000 kr.

  Det var dog op af bakke. Vi brugte nok en time om dagen for at rykke, minde dem om ting, skrive frem og tilbage. De tildelte til sidst 2 personer til vores sager, da de lagde sig ned og blankt indrømmede det ikke var godt nok. Det virkede meget taktisk, indtil de nok indrømmede der ikke var nogen vej udenom udover at dække det.

  De ville gerne sagsøge dem der havde syn på huset, men det ville kræve de ikke fiksede noget imens det stod på… Som kunne tage flere år. Vi sagde de var velkomne til at genhuse os i noget bedre, men de tilbød vi slap for præmierne i stedet. Det afslog vi. 25.000 kr. for at bo i byggerod op til flere år? Idioter…

  Det var utroligt stressende at det hele hang over hovedet på os, og vi ikke vidste om de dækkede, hvornår der kom håndværkere osv. Det hele faldt på plads til sidst, men for helvede en elendig følelse mens den kamp stod på.

  Vi var også nød til at købe noget konsulentation fra en byggesagkyndig selv til at bakke vores sag op. Han vold-kneppede dem fuld stændig med paragraffer og alt muligt.

  #14

  MadsAG
  Bruger
  4.590 indlæg
  Offline

  Købte i 2017 10 års udvidet ejerskifteforsikring igennem Frida (Qudos Insurance A/S).
  18 måneder senere går Qudos konkurs.

  Betalte 38.400 kr for tilbudet og blev spist af med 15.300 kr. fra Garantifonden.

  Derudover havde jeg under en måned efter indflytning kæmpe problem med kloakken som faldt/var faldet sammen, hvilket betød en regning på 41.000 kr, som jeg også måtte spise selv :-).

  #15

  Fox
  Bruger
  3.873 indlæg
  Offline

  Læg mere fokus på din husforsikring. Ofte er skjulte rør/rørskade IKKE med i forsikringen og jeg skulle give 175,- årligt – så var det (GF)….så det er billige penge til godt formål. Tag og så få det skadedyrs forsikret. Det koster heller ikke mange bassører.

  Sometimes you gotta rise above your morales

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.