tirsdag, februar 25, 2020

Tidligere husejer betaler vores regninger

Daily Rush Debat Off-topic Tidligere husejer betaler vores regninger

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Aben
  Bruger
  1.414 indlæg
  Offline

  Hej, min kone og jeg købte vores hus for to år siden. Ingen af os havde været husejere før, så vi har ikke været opmærksomme nok på hvad regninger, som man typisk får, når man er husejer. Jeg har bare tilmeldt regningerne til Betalingsservice, når vi har modtaget dem, og så har jeg ikke tænkt yderligere over det. Det har selvfølgelig været en dum måde at gøre tingene på.

  For 3-4 måneder siden begyndte jeg dog at undre mig over, at vi ikke betalte for vand og renovation. Jeg ringede til både vand- og renovationsselskabet, som vores hus er tilknyttet. Begge steder fortalte mig, at vores regninger var betalt, og jeg mistænkte straks, at de tidligere ejere ikke havde afmeldt betalingsservice, da de flyttede.

  Jeg spurgte så både vand- og renovationsselskabet, om de kunne afmelde betalingsserviceaftalen og sende et nyt girokort til os, så vi kunne få styr på det. Begge steder svarede dog, at de ikke kunne afmelde en aftale, og at sagen skulle ordnes i mellem køber og sælger.

  Samtidig tog jeg kontakt til sælger af vores hus, da vi jo skyldte dem penge, og vi så gerne ville have regningerne over i vores navn. De svarede på vores 1. henvendelse og lovede at sende regningerne for de penge, som de har betalt for os, så vi kunne refundere dem. Der skete dog ikke noget, og jeg tog kontakt til dem endnu engang, men denne gang svarede de overhovedet ikke.

  Det skal lige siges, at sælger er et meget velhavende par, hvilket måske er grunden til, at de er så ligeglade med, at vi faktisk skylder dem et rimeligt stort beløb. De har stadig ikke annulleret betalingsaftalen, selvom det er flere måneder siden, at jeg kontaktede dem første gang.

  Mit spørgsmål er så: Hvad skal jeg gøre nu? Kan det virkelig passe, at vand- og renovationsselskaberne ikke kan sende os en ny regning og opsige den nuværende betalingsaftale? Ligeledes hvordan er vi stillet rent juridisk, hvis sælger kommer i fremtiden og kræver penge? Vi er fuldt ud klar til at betale for det vi skylder, men vi skal vel ikke betale ekstra i form af renter eller lignende, når vi har handlet i god tro ved at henvende os til dem?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  ngin
  Bruger
  2.759 indlæg
  Offline

  Skriv dem en mail at du kun vil tilbagebetale hvis det sker inden for den nærmeste tid, når de så ikke svarer på den heller kan du ellers nyde dit gratis forbrug for life!

  #2

  Aben
  Bruger
  1.414 indlæg
  Offline

  #1
  Det er en løsning, men nu vil jeg jo rent faktisk gerne betale for mine egne regninger, og jeg tvivler på et ultimatum til sælger fraskriver deres ret til at blive tilbagebetalt(uden at vide noget juridisk om det).

  Først og fremmest vil jeg bare gerne have, at fremtidige regninger kommer over i mit navn. Jeg synes, at det er absurd, at man ikke kan få lov til at betale for sine egne regninger bare fordi, at der er en løbende betalingsserviceaftale. Havde aldrig forestillet mig at være i dette scenarie.

  #3

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.181 indlæg
  Offline

  #1
  Jeg vil virkelig gerne vide hvilken jura du bygger den der påstand på…..

  Her tænker jeg særligt det forhold, at du mener, at du ved påkrav kan binde sælgeren til at betale fremadrettet på livstid.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #4

  Kwanza
  Bruger
  5.417 indlæg
  Offline

  #2 Jeg tager hatten af for, at du af princip vil betale dine egne regninger. Jeg havde nok anset det for et luksusproblem og så bare ladet den ligge med god samvittighed, fordi jeg allerede havde gjort sælger opmærksom på det.

  #5

  Aben
  Bruger
  1.414 indlæg
  Offline

  #4
  Det er ikke så meget morale, men mere det faktum, at jeg ikke vil stå med skægget i postkassen, hvis sælger kommer om 5 år kommer og kræver mange, mange tusindvis af kroner. Vi har selvfølgelig sat penge til side til det, men vi ved jo ikke engang, hvor meget vi skylder, når vi ikke kan se regningerne. Derudover så hader jeg at skylde penge væk, så det hænger også over mig som en sort sky

  Jeg tænkte på, om man kunne tvinge selskaberne til at opsige betalingsaftalerne ved at fremvise skøde til huset? Begge selskaber har bare ikke været særlig hjælpsomme, så jeg vil rigtig gerne have styr på, hvad rettigheder jeg har, inden jeg ringer til dem igen.

  #6

  TheAviator
  Bruger
  332 indlæg
  Offline

  Jeg tror, nogen må kunne hjælpe dig, du skal bare lidt højere op. Den enkelte kundeservicemedarbejder har ikke autorisation til at afmelde en betalende kunde, men det må kunne lade sig gøre, hvis du får fat i den rette person, som på baggrund af indsendt dokumentation for, at du ejer ejendommen fra det og det tidspunkt må kunne “gå udenom systemet” og få det til at ske.

  Jeg kan godt følge dig i, at du gerne vil have orden i sagerne. Men i det store billede, er det her et ikke-problem. Gem nu al dokumentation for, at du har kontaktet sælger og rykket dem og læg til side til den dag, deres revisor/advokat/sagsbehandler kommer og kræver beløbet.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #7

  TheAviator
  Bruger
  332 indlæg
  Offline

  Jeg havde ikke set dit svar ovenfor. Men ja, jeg har et på samme måde, hader at skylde, og den slags skal være i orden. En boligadvokat må nok på banen så og give dig et kvalificeret råd om dine rettigheder.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #8

  Mikaa
  Bruger
  3.153 indlæg
  Offline

  Du kan vel dokumentere overfor forsyningsselskaberne, at de opkræver de(n) forkerte person(er) og at du som ejer selv ønsker din ejendom tilmeldt – og gøre dem opmærksomme på, hvor grelt det egentlig er. Så kan du da i alt fald sige, du har gjort hvad du kan.

  Og ja, helt enig – tal med en person med lidt mere ansvar end den første, du kommer igennem til.

  Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!

  #9

  GuitarLars
  Bruger
  609 indlæg
  Offline

  Jeg tror faktisk ikke de kan kræve noget som helst af dig.

  For det første er det deres eget ansvar at afmelde sådanne betalingsaftaler.
  For det andet har du gjort både dem og selskabet opmærksom på forholdet.
  For det tredje har du, mens du påmindede dem om forholdet, påpeget at du også gerne ville have en opgørelse, så du kan betale for din egen families forbrug.

  Behold dokumentationen på dine henvendelser samt dertil hørende svar. De kan blive vigtige, hvis der kommer urimelige regninger fra sælger lige pludselig.
  Derudover er jeg ganske enig med TheAviator. Gå op af rangstigen i selskaberne, til du får fat i noget der kan hjælpe dig med at løse problemet.

  Held og lykke!

  PS: Er også helt enig i at jeg dæleme selv vil betale for hvad jeg gør og bruger =)

  You can lead a human to knowledge, but you cannot make him think

  #10

  heiner1979
  Bruger
  1.301 indlæg
  Offline

  hvorfor overhovedet bruge krudt på det. Sæt pengene du sku ha betalt ind på en lukket konto, HVIS nu de pludselig kommer med beløbet. gør de ikke det, så tag til Mallorca for pengene.

  Expect my visit when the darkness comes. The night I think is best for hiding all

  #11

  Mazeios
  Bruger
  1.305 indlæg
  Offline

  #10 – Hvornår vuderer du så at de ikke kommer tilbage? Vente på at de dør og deres advokat siger god for det eller hvad?

  "It´s only a Game until you win"

  #12

  anden145
  Bruger
  653 indlæg
  Offline

  Forstår ikke helt hvordan sådan noget kan ske…

  Nu har jeg ganske vist selv aldrig været hus-ejer, men er ydelser som renovation, vandforsyning og den slags, ikke tilknyttet hvem der har bopæl ifølge folkeregister på adressen og knyttet op på BBR og martrikel – og ikke en bestemt person?

  Bliver sådan noget ikke automatisk afmeldt når tidligere ejer fraflytter adressen og overtaget af ny ejer når denne registrere sig officielt på adressen?

  Har I tjekket, at tidligere ejer ikke stadig er registreret på adressen på en eller anden måde?

  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  anden145.
  #13

  mestah
  Bruger
  50 indlæg
  Offline

  Vi havde samme “problem” da vi flyttede i hus, det første halve år betalte vi ikke for varme fordi den tidligere ejer ikke havde meldt flytning. I følge dem hæfter den tidligere ejer indtil de melder flytning (https://eniig.dk/privat/naturgas/service-og-support/meld-flytning-naturgas/) så vi fik ikke en regning efterfølgende.

  #14

  Fribo
  Bruger
  955 indlæg
  Offline

  For at danne et overblik over hvor meget du skylder kan du vil bede forsyningsselskab om en opgørelse over hvor meget du har brugt

  *Der tages forbehold for eventuelle stavefejl, ulogiske sammenhænge, trykfejl og falske informationer

  #15

  nEmo
  Bruger
  3.670 indlæg
  Online

  1. Prøv selskaberne igen, de må kunne opsige en aftale så længe en ny kommer på, med årsagen “flytning”.

  2. Hvis 1. ikke virker, så tag fat i ejensdomsmægler da de nogen gange kan hjælpe med forsyningsselskaberne.

  3. Hvis 2. ikke virker, så får du priserne på vand/varme hos selskaberne, og så laver i et guestimat og sætter penge til side hver måned.

  4. Derefter tag kontakt til sælger igen igen, venlig henvendelse.

  5. Derefter afvent, hvis sælger er velhavende som du skriver, så er der en stor sandsynlighed for at de får det fikset når de lige kigger økonomi næste gang, og ikke kommer efter jer.

  Se derefter alt opsparet som profit, og tag på en ferie for penge.

  You are welcome!

  And isn't it ironic, don't you think?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.