tirsdag, juli 14, 2020

Tics

Daily Rush Debat Off-topic Tics

 • Dette indlæg indeholder 7 kommentarer, har 7 deltagere og blev senest opdateret af  hausner for 7 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Pjulledk
  Bruger
  798 indlæg
  Offline

  Jeg fik da jeg var 11 år gammel Diagnosen Tourettes hvilket er en sygdom som får hjernen til at gøre ting helt ufrivilligt. Et par af de ting har været at vaske fingre 100 gange om dagen eller at sige lyde med munden hele tiden, de stopper altid pludseligt for aldrig at vænne tilbage.

  Men lige nu oplever jeg de værste tics nogensinde
  Mine øjne blinker af sig selv 40-50 gange i minuttet efter kl 19 er mine øjne så trætte af alt den blinken at de næsten ikke kan holdes åbne og så gør det også ret ondt.

  Nogen som ved om der findes noget medicin mod sådan noget eller er det bare noget man må leve med??

  Ved ikke om det passer på det her forum men jeg prøver🙂

  https://www.reddit.com/r/gameofthrones/

Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  hardcore_gamer
  Bruger
  5.276 indlæg
  Offline

  Jeg har selv tourettes i en “mild form”, jeg har haft mange tics i form af at ryste med hovedet (særligt da jeg var mindre), jeg har haft tendenser til at sige pruttelyde med munden, enten efter en bøvs, eller hvis nogen nævnte protein, jeg kan ikke sige “jeg klapper” uden at klappe (medmindre jeg er fordybet i noget), eller sige vinke, uden at vinke, derudover har jeg mange tics især om aftenen, når jeg er ved at være træt, særligt i form af at ryste på hovedet, eller rokke det frem og tilbage så jeg er ved at vælte på stolen, jeg har mange andre “sjove” tics, som er til stor underholdning for familie og venner.

  Min erfaring er, at tics er værst, enten når man er træt, eller er stresset. Mine forældre i sin tid fravalgte medicin, da det ofte virkede sløvende, og især da jeg i forvejen havde et roligt gemyt.

  Jeg ved ikke om det virker på dig, men det der stopper mine tics for mig, er generelt gaming, eller andre aktiviteter der tager mit fokus 100%, fx reparere softguns (gjorde jeg meget en årgang), sex, motion, fysisk arbejde (jeg arbejder med landbrug).

  Hvad der forværrer mine tics, kedsomhed/lediggang/rastløshed, se film, og andre ting i den dur.

  Og hvor er det rart (hvor tragisk det end lyder) at der er andre der har samme problem som en selv. Jeg kender ingen andre med tourettes, og meget få kan sætte sig ind i, hvad det vil sige at have det. Og jeg kender godt til at have tics så slemme, at man har ondt i muskler og led i rigtigt lange perioder, søvnløshed pga tics (hvilket også gør dem værre). Jeg kan godt tilbageholde tics, men det er ca samme effekt som at bede en om at stoppe vejrtrækning, det går fint 30-40 sekunder, men så kommer de tifoldigt tilbage.

  ang. medicin, så bliver du næsten nødt til at snakke med læge om det, det er det eneste sted du kan få kompetent hjælp, især omkring bivirkninger.

  Jeg er ikke god til banko

  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 1 uge siden af  hardcore_gamer.
  #2

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.150 indlæg
  Offline

  I har formentlig selv været igang for længst, men googlede lige emnet og fandt lidt info til jer:

  1. Seneste nye generalle-info, om hvad man ved om sygdommen idag og navne på medicinske produkter man bl.a. benytter til at behandle sygdommen med = https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/tourette-syndrome/diagnosis-treatment/drc-20350470

  2. Seneste gennembrud på et nyt produkt, der har vist gavnlige effekter på folk med sygdommen….primært testet på børn og med gode resultater = https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190910095417.htm

  Har ikke sat mig videre ind i emnet, men mon(jævnfør informationen i linket) det også kan virke hvis man bare har et eller andet at bide i i munden? Kan ikke lige komme på noget udover tygge gummi, men får indtrykket at det skal være noget man ikke kan tygge……men kunne måske være et forsøg værd at prøve? Er da ihvertfald bivirkningsfrit at forsøge!

  Det der med øjen-tics har jeg selv oplevet ved længere tidsforbrug foran computerskærmen. Er en af grundende til at jeg idag bruger skærmbriller, samt sætter lysstyrken ned til omkring de 100cd/m2(har en lyssensor iform af en monitor kalibrator ). Samt selvfølgelig holder pauser fra skærmen, så jeg ikke sidder i timevis uden pauser!

  Men nu skal jeg nok ellers blande mig uden om tråden, da jeg ingen erfaring har med nævnte sygdom og derfor ikke kan byde ind med egne erfaringer!

  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  #3

  Pjulledk
  Bruger
  798 indlæg
  Offline

  #1

  Jeg har været meget stresset på jobbet den seneste tid så måske at det er det som har udløst anfaldene

  #2

  Tak for svaret jeg vil lige kigge på dine links🙂

  https://www.reddit.com/r/gameofthrones/

  #4

  Uranos
  Bruger
  2.087 indlæg
  Offline

  En af mine venner har en øjenskade, der giver ham tørre øjne, som blandt andet også giver trætte øjne/øjnlåg om aftenen. Han har fået noget at dryppe øjne med, så de er smurt… tænker det måske kan afhjælpe, hvis du ikke bruger så meget energi på at blinke :D. lyder lidt komisk..

  Alle har deres særheder,,

  #5

  Fox
  Bruger
  3.755 indlæg
  Offline

  #0 – et cirkelspark af Chucky Norris burde gøre det……ej jeg har sgu ondt af dig !

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #6

  wOOOOt
  Bruger
  1.209 indlæg
  Offline

  Ked af at høre om jeres lidelser.
  Men jeg synes det er meget forkert at søge hjælp og info på random fora.
  Den slags skal man da snakke med sin læge og eksperter om?

  #7

  hausner
  Moderator
  17.158 indlæg
  Offline

  Sparring med “ligesindede” kan da fint foregå på et random forum, så længe det er low-risc råd han forfølger. Eks. at forsøge sig med nogle helt almindelige øjendråber, få noget mere søvn, prøve at holde sig underholdt så kedsomheden ikke får lov at trigger tics osv.

  Planter er fascinerende

Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.