onsdag, december 2, 2020

Threadripper build input?

Daily Rush Debat Hardware Hardware Threadripper build input?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  Halløj,
  Grundet at jeg skal til at lave noget 3d her og nu, som kræver lidt mere cpu power end hvad min laptop kan levere, så bliver jeg desværre nødt til at droppe ideen om at vente til Zen 3, så derfor er jeg igang med at bestille følgende dele listet nedenunder.
  Som en eftertanke, tænkte jeg at det måske ville ha’ været en god ide at få en second opinion på min sammensætning, da jeg muligvis har overset noget, det er her jeg håber nogle kloge PC builders her på DR, evt kan bidrage? =)
  Ideen med at bygge sådan et monster i sådan en lille portable case, skyldes at jeg rejser meget grundet mit VFX arbejde i film industrien.
  Cerberus X Case’en er desværre ikke op til genovervejelse, da jeg kan se fra andre builds at det godt kan lade sig gøre at bygge et highend system i sådan en kompakt case.
  Grundet valget faldt på RTX 2060, skyldes at jeg gerne vil skifte den ud med en RTX 3080ti, senere når jeg skifter min full HD skærm ud til en 4k skærm, denne 2060 model skulle iøvrigt være ret stille, og en pc som larmer meget lidt, sætter jeg stor pris på.
  Lige nu, den eneste anke jeg har ved dette build, er den AIO fra Enermax, det lader til at nogle folk har problemer med at den bygger op en masse slam indenvendig som sætter den ud af spil, men der er ikke plads til at sætte en Noctua nh-u12-14s tr4-sp3 i denne lille case, så jeg håber desværre lidt på at Enermax har taget kritikken til sig og fundet en løsning på det slam problem.

  Men hvad siger i?

  Case Cerberus X (https://www.density.sk)
  MB : Asrock TRX40 Taichi
  cpu : Threadripper 3970X
  gpu : ASUS ROG-STRIX-RTX2060-O6G-GAMING – OC Edition
  cpu cooler: Enermax LiqTech TR4 II 240
  psu: Corsair RM850x V2 850W
  case fans: Noctua NF-A12X25 PWM 120mm
  case fans: Noctua NF-A12X25 PWM 120mm
  case fans: Noctua NF-A12X25 PWM 120mm
  case top fan: Noctua NF-A12x15 PWM 12V 1850RPM 120x15mm Slim-line Fan
  ram 64gb: CORSAIR 64GB RAMKit 4x16GB DDR4 3600MHz (CMK64GX4M4B3600C18)
  ssd : 970 EVO 2TB plus M.2

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 27 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Nioxic
  Bruger
  17.961 indlæg
  Offline

  Det ser umiddelbart fint ud

  ingen væsentlige ændringer fra min side.. udover kabinettet er tude grimt, især til den pris?

  http://www.reddit.com/r/random/

  #2

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  Hehe, tak for input Nio, Jeg synes den case ser ganske normalt ud, men selv om hun for nogen ikke er den pæneste kasse i pakkeriet, har jeg altså ikke tænkt mig at elske med min pc, så det går nok. Jeg vægter practicality og effektivitet over udseende. =P
  Den case er fantastisk lille med ca 37cm i højde og 35 i længde. De bygger denne case på bestilling da mini buiilds generelt stadig er et niche market, så jeg kunne forestille mig det er derfor prisen er så høj.

  #3

  Cancerman
  Bruger
  1.488 indlæg
  Offline

  Det ser også hæderligt ud herfra hvor jeg sidder – men min 2920x er misundelig

  #4

  Deadmeat
  Bruger
  7.518 indlæg
  Offline

  #0: nogen særligt grund til at vælge et RTX grafikkort? Hvis ikke og man stadig kan få et RX 5700 XT i samme prisklasse, så er der mere rå bang for the buck der. Ray tracing er alligevel ubrugeligt på et 2060 så ingen grund til at betale for det. blot lige tjek anmeldelser af RX 5700 XT og vælge en model der er god.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  Sanjo
  Bruger
  854 indlæg
  Offline

  Jeg ville tage hurtigere ram c15/16

  Fx https://www.pricerunner.dk/pl/38-3506499/RAM/G.Skill-Trident-Z-DDR4-3600MHz-2x8GB-%28F4-3600C15D-16GTZ%29-Sammenlign-Priser

  #4 strømforbrug er lavere på 2060 og har slet ikke samme driver problemer som 5700xt og ej hellere have ikke samme varme problemer.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 3 uger siden af  Sanjo.
  #6

  Noztra
  Bruger
  2.216 indlæg
  Offline

  #5 Hvilke driver og varme problemer? Har haft en Vega 56 i 2 år nu og er det mest stabile grafikkort jeg nogensinde har haft. Langt bedre end det GTX 970 jeg havde.

  Back on track.

  #0 Der er også det her case som ser ret transportabelt ud.
  https://www.sliger.com/products/cases/cerberus_x/

  Her er en video af det.
  https://www.youtube.com/watch?v=9idMb1DRhg0

  Når systemet bliver samlet og testet, så må du lige lave en update på hvor stor ydelsesforskel du oplever fra dit gamle system til det nye.

  Her er forresten en video med VRM test af TRX motherboards fra HU.
  https://www.youtube.com/watch?v=TSoICLmisIg

  #7

  Sanjo
  Bruger
  854 indlæg
  Offline

  #6
  Lav en hurtig søgning og du vil se. Har en bekendt der har haft problemer med 3 forskellige 5700xt kort.

  #0
  Ser godt ud, jeg vil bare som tidligere skrevet få bedre ram.

  #8

  Noztra
  Bruger
  2.216 indlæg
  Offline

  #7 Okay, men jeg har flere bekendte som har haft problemer med NVIDIA kort, så hvad beviser det? Hardware Unboxed og Gamers Nexus har lavet flere videoer om AMD’s “driver problemer” og mener konklusionen var at de ikke havde flere fejl end kort fra NVIDIA og kørte ikke mindre eller mere stabilt end NVIDIA kort.

  Men lad os ikke deraile @knekkers tråd.

  Det jeg tror #4 ville fremhæve var at ved at købe en RTX2060 betaler du “tax” for en pt ubrugelig teknologi, hvor ved et RX5700X betaler du ikke “tax” og får et hurtigere kort.

  #9

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  #4 Nvidia’s 2070 på 12nm tråd tæsker AMD’s 5700XT på 7nm tråd i performance pr watt, og for at kunne konkurrere med Nvidia, så er AMD nødsaget til at OC disse kort, som resultere i at de suger en helveds meget strøm, som så resultere i en masse varme udvikling.
  AMD’s nuværende GPU’er ærlig talt bare elendigt designet i forhold til Nvidia’s 2000 serie. Derudover er AMD GPU’er bare ikke på samme niveau når det kommer til at holde deres drivers up-to-date og fikse bugs inden for rimelig tid.
  Jeg vægter en stabil, effektiv og stille PC frem for få 5-10 frames ekstra i performance med meeeeget mere varmeudvikling. Derudover er varme udvikling specielt noget man skal passe på med når man bygger en kompakt PC.
  Sidst jeg brugte en AMD GPU, og jeg havde et bug som jeg postede på deres forum, blev min post besvaret med benægtelse og straks låst af en arrogant support administrator. Jeg blev ret overrasket over den behandling, da det var indlysende at han ikke havde interesse i at følge op på problemet eller lade mig svare ham tilbage. Sammen med dårlig driver support, og elendig behandling, var den dag jeg tænkte at det nok måske var bedre at holde sig til Nvidia.
  #6 Jeg vil anbefale at du bruger 25 minutter på at se denne video igennem og den gentager blot det jeg selv har oplevet. Men for at opsummere videoen. AMD’s kort er en toaster, de er enormt langsom til at fikse bugs, fordi de ofte bruger meget af tiden på at benægte at der er et egentligt problem.

  Hvis jeg skulle generalisere lidt, vil jeg påstå at AMD’s nuværende GPU’er kun er for folk på et stramt budget, som derfor er villig til at gå på nogle kompromier for at få performance. Jeg vil personligt holde mig væk fra AMD GPU’er indtil RDNA 2.0 udkommer, da ifølge rygterne først er der hvor de egentlig ser ud til at ha’ fået styr på deres varmeudvikling. Siden AdoredTV’s rant, så har AMD lovet at de vil tage sig sammen med at forbedre deres driver support, men indtil da mangler vi at se beviset på det.

  #5 Det var forslag som disse jeg så frem til, men de ram du linker til er 2×8 GB, jeg skal bruge et 64GB sæt for at garantere stabilitet, derudover ville det være rart at have mulighed for at have plads til at opgradere til 128GB på et senere uden at skulle smide de gamle 8gb ram ud for at få plads.

  #8 Hehe, jeg formoder du mente Cyberus uden “X”et, da Cyberus X som du foreslår, er allerede den case jeg har valgt =P. Jeg ville oprindeligt ha’ valgt Cyberus Case’en men intet TR 3000 MB producent, tilbyder et motherboard til TRX4 i MicroATX format desværre. Taichi 399 fra Asrock, var det eneste MB fra TR 2000 serien som tilbød MicroATX. Iøvrigt fin video du fandt frem, det var faktisk den video som inspirerede mig til at bygge dette build.
  Du har ret i at Raytrace delen på 2060 er ubruligt, men det er mere den gode køling og ganske OK performance sammen med lav støj, som gjorde at valget faldt på denne. Uanset hvad så kan jeg altid sælge kortet og få en del af prisen tilbage, eller give kortet væk, når jeg får lyst til at opgradere til nvidia 3000 serien.
  Du er ivøvrigt velkommen til at diskutere AMD GPU vs Nvidia, da det faktisk det som er meningen med denne tråd, altså at vælge det bedste hardware ud fra logik og fornuft.

  Iøvrigt tak for alt jeres input indtil videre. =)

  #10

  ZubZorro
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Har du tjekket at rammen er på listen af godkendte moduler, (fra motherboardet)?

  Jeg har selv en 3970x, og de 3200mhz moduler jeg har kan ikke køre stabilt, så de kører kun 2100.

  #11

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  #10 Det kan du tro, jeg valgte disse ram udelukkende ud fra den kompatibilitets tabel som Asrock har listet for Taichi TRX40 Motherboarded.
  Ifølge Level1tech så kan 3000x TRX serien max trække ram ved 3200mz når det kommer til et 4x16GB (64GB) ram kit. Mine ram er 3600, så jeg håber det er buffer nok til at køre dem ved 3200.

  #12

  Noztra
  Bruger
  2.216 indlæg
  Offline

  #9 Arh okay, så forstår jeg bedre med kabinettet. Jeg gik ind på det link du havde, også det første den viste var noget lignede noget konsol. Det var så ikke et direkte link til det Cyberus, men ja så er det, det samme jeg forslog.

  #13

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  Når systemet bliver samlet og testet, så må du lige lave en update på hvor stor ydelsesforskel du oplever fra dit gamle system til det nye.

  Jeg kommer til at gå fra en Dell XPS laptop til en workstation, så det kommer til at blive sjovt at se forskellen. Nu skal jeg se hvis jeg kan få alle delene til at spille sammen, bla at få tingene til at passe ind i sådan en lille fætter og få styr på varmeudviklingen, jeg skal nok holde dig opdateret med resultatet.

  #14

  Noztra
  Bruger
  2.216 indlæg
  Offline

  #13 Ja så kan du nok gerne mærke en lille forbedring. Går du forresten også efter PCI-4.0 M.2 eller har det ikke betydning når du render?

  #15

  knekker
  Bruger
  1.932 indlæg
  Offline

  #14 Jo man ville sikkert mærke lidt forskel, mit oprindelige ssd m.2 valg faldt faktisk på en pci 4.0 version, men så tænkte jeg at det nok bare var smartere at spare de penge og så at købe en budget ssd som har ganske acceptable skrive og læse hastigheder på 3.500 mbs. Så kan jeg altid opgradere senere, når jeg får brug for pladsen, priserne falder og de får testet første gen af disse pci 4.0 SSD’er lidt mere, mhs til varme udvikling, buffer throttling osv.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 27 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.