onsdag, september 19, 2018

Take a stand against socialisme

Daily Rush Debat Off-topic Take a stand against socialisme

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Sven_Bent
  Bruger
  25.199 indlæg
  Offline

  fox news koerte i baggrunden da jeg stod op og kunne lige svagt hoere en speaker (congress ?) fortalle det er vigtige at lave en ny healthcare platform og fjerne obamas care og lave et stand against socialism…

  jeg er stadigvaek lidt overrasket over af en nation i den grad stadigvaek kan ligge i sa mget cold war propaganda frygt at man vil undgaa et system som slaer ders nuvarende paa flere alenger.

  Hardwaer 2007 undersoegelse viste at 74million amerikanere led haardt under at skulle betale hospitasl regninger og matte melde sig konkurs….
  Omkring 20% af US befolkning.

  Jeg forstaar ikke at man som et helt folk stadigvaek kan leve i saadan en frygt for at proeve noget nyt for at forbedre tingene.

  Selv min kone paa trods af vi har brugt storste delen af aar 2017 paa et betale hendes hospital regninger af, Er stadigvaek staerkt republikansk

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 28 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  hunterSEG
  Bruger
  328 indlæg
  Offline

  It’s gonna be great. Great I tell you. You’ll love it……

  De skøre, de amerikanere. Andet er der vidst ikke at sige til det.

  #2

  Had
  Bruger
  2.702 indlæg
  Offline

  Du er nok nødt til at være indfødt amerikaner for at forstå det. Jeg gider ikke diskutere skattetrykket herhjemme, sover trygt om natten, og ved mine unger får hjælp, hvis de bliver syge.

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #3

  Razorblade2
  Bruger
  103 indlæg
  Offline

  Jeg tror såmænd nok at befolkningen efterhånden støtter op omkring affordable healthcare act, men det finder vi vel først ud af når trump har fået udvandet den helt.

  23 millioner flere mennesker end i dag vil stå uden sygeforsikring omkring 2026, så lad os se om “puplikanerne” vinder næste valg.

  #4

  Omnifilm
  Bruger
  5.123 indlæg
  Offline

  Og ved du hvad SB…. når du engang vender hjem til DK, så har højrefløjen med DFs hjælp kørt Danmark lige så meget i sænk.

  Gad vide om folk der stemmer for skattelettelser egentlig selv tænker over hvor meget bruger betaling de undgår pga. skattekroner. Særligt børnefamilier…. tror det er de færreste forældre der tænker over at deres lille pode i vuggestuen får foræret omkring 9000kr hver måned….. mon skattelettelser kan dække det, hvis det blev privatiseret?

  Det er ren logik… hvis der bliver fjernet penge fra statskassen, fordi folk skal beholde dem, iflg. højrefløjen, så skal flere og flere og flere af de ting som vi tager for givet i hverdagen også gøres brugerbetalt.

  Dvs.:

  – Vuggestue
  – Børnehave
  – Skole
  – Gymnasiet
  – Universitet
  – Pension (ie.. farvel folkepension)
  – Plejehjem når din krop bliver smadret og du er dement og ikke kan tørre røv selv
  – Læge
  – Tandlæge
  – Renovation
  – Vedligeholdelse af vejen udenfor dit hus
  – osv osv

  Så selvom man beholdt 80% af sin løn eller 90%….. hvor meget er der så tilbage når ovenstående er betalt?
  Ja… dem som tjener på den anden side af en mil er pisse ligeglade med resten af danskerne som ikke er så grådige. Det er det eneste vi kan udlede af det her system…

  Det er så grimt at høre en taber som Joachim B Olsen kæfte op om hvor lidt folk kan leve for… men for fanden, så lev da selv for det dit u-bidragende møgsvin JBO.

  #5

  anders-cold
  Bruger
  4.443 indlæg
  Offline

  #0: Af nysgerrighed, hvad måtte I slippe – og for hvad? Er det privat, lader jeg selvfølgelig være med at snage mere i det. Det er bare interessant ind imellem at høre, HVAD et hospitalsbesøg reelt koster over there.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #6

  Had
  Bruger
  2.702 indlæg
  Offline

  #4 Det er nogen dårlige eksempler, du kommer med. Langt de fleste af de ting du nævner er allerede med brugerbetaling. Tandlæge er vel kun med 10 – 20 % tilskud og det tilskud bliver kun mindre fremover. Medmindre du er på kontanthjælp, så får du nemlig dækket hele molevitten.

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #7

  KLS
  Bruger
  410 indlæg
  Offline

  #6
  Hvor mange tandlægeregninger fik du da du var under 18?

  #8

  G33ky
  Bruger
  134 indlæg
  Offline

  Hvis amrikanerne brugte bare 10% af deres forsvars bugdet, så ville de ahve råd til et system som vores.

  så vidt jeg har kunne forstå, så var det jo lige det Obama ville lave, et sundheds system som kom alle til gode, og det er jo nu det Trumpen er i gang med at smadre totalt, mens han pisser alle andre af.

  #9

  Fox
  Bruger
  3.408 indlæg
  Offline

  #0 – det er fordi en amerikaner tænker; socialism = Putin……hvilket jo er bindegalt.

  #4 – du har ikke ret i alt hvad du lister op!

  – Tandlæge
  – Renovation
  – Vedligeholdelse af vejen udenfor dit hus
  Dette betaler jeg da allerede og folkepension er jo så udhulet at det ikke regnes for noget.

  At serviceniveauet er faldende….jamen det er jo kun et spørgsmål om hvad pengene skal bruges til. Desværre mener mange at Ali fra Syrien skal have det bedre end min gamle farmor på plejehjem…ikke en holdning jeg deler, men sådan er det politiske landskab pt. Man kan nemlig ikke bare sætte skatten op; for så kan arbejde ikke betale sig for en stor del af arbejdsstyrken og virksomheder lægger måske jobs i udlandet.

  Jeg indrømmer 100% at jeg sagtens kunne slå over på det amerikanske system, men i al fairness vil jeg indrømme, at jeg har ingen børn (og skal heller ikke have det) hvilket gør skiftet rimeligt smertefrit, da jeg så bare skal have en privatsygesikring….hvilket jeg alligevel har haft i hele mit liv igennem job. Så når jeg lige tænker over det…kan jeg vel næsten opnå helgenstatus med alt det jeg giver til samfundet vs. det lidt jeg får retur.

  Men jeg giver dig principielt ret i, at man skal nok være indfødt amerikaner før man rigtigt kaperer dem/systemet derovre.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #10

  anders-cold
  Bruger
  4.443 indlæg
  Offline

  #9: “Folkepensionen er så udhulet at det ikke regnes for noget”.

  Hvis den ikke “regnes for noget”, hvorfor bruger vi så 150 mia. om året ud af et samlet statsbudget på ca. 1.100 mia. på pensioner, heraf langt størstedelen på helt almindelig folkepension? Det er én af de allerstørste enkeltstående poster i statsbudgettet. Hertil kommer ca. 15 mia. til efterløn og 26 mia. til Pensionsvæsenet (særskilte pensioner for statsligt ansatte) samt udgifter til ældrepleje osv.

  Til sammenligning bruger vi kun ca. 38 mia. på kontanthjælps- og dagpengemodtagere, og HELE udlændinge/integrations-området omkring 8 mia. kr. Det er ikke “Ali fra Syrien”, der dermed vælter regnskabet.

  Husk at dit eget perspektiv altid er anekdotalt. Tag en tur op i helikopteren og se, hvad dine penge reelt går til, før du ryger i blækhuset.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #11

  MiNo
  Bruger
  1.975 indlæg
  Online

  Det største problem jeg har med “dansk socialisme” er den tyrkertro på at enhver ændring vil medfører velfærdssamfundet kollaps. Med mindre ændringen er mere skat og mere afgifter naturligvis.

  Selv små justeringer blæses op som rene katastrofer.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #12

  Nioxic
  Bruger
  17.173 indlæg
  Online

  tag hende med til DK

  så kan hun fandme mærke (den elendige) velværd vi har !

  http://www.reddit.com/r/random/

  #13

  Fox
  Bruger
  3.408 indlæg
  Offline

  #10 – hvor meget tror du da at du får i folkepension engang ?

  Og nej kære ven – hvis du tror vi kun bruger 8 mia. på “Ali” om året….så er tallet et sted mellem 28-33 mia kr. (hvilket nok stadig er konservativt). De tal kan du gooogle 23 steder hvis du vil….og de vælter skam ikke regnskabet – de gør det bare sværre for alm danskere der NETOP ikke har den ekstra krone at gøre godt for. Men ok, at ville det bedste for ens medborgere er jo ved at være tabubelagt….

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #14

  anders-cold
  Bruger
  4.443 indlæg
  Offline

  #13 Det er ikke størrelsen på den enkeltes folkepension, der er superrelevant i den sammenhæng, det er størrelsen på den samlede udgift. Der er ufatteligt mange danskere, der tror at folkepensionen er noget, de har selv har sparet sammen til hos staten. Det er en overførselsindkomst, beregnet som en overlevelsesydelse til dem, der ikke har sparet nok op, ikke helt ulig kontanthjælp. Og altså, når de ældre rundtregnet koster ca. 1/5 af alt, hvad vi overhovedet kan skrabe sammen af skatter og afgifter årligt, så er det virkelig ikke småpenge, der ryger den vej.

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det er svært for folk at stå og se til, at deres gamle farmor på plejehjem rammes direkte af et faldende serviceniveau, men det er ikke en stigning i udgifter til andre ting såsom udlændinge, der gør, at det problem opstår – det er snarere, at vi er substantielt FÆRRE i den nuværende arbejdende generation, som skal brødføde substantielt FLERE folkepensionister (babyboomer-generationerne).

  Selvom udlændingeområdet reelt koster mere end de 8 mia. (i form af fx især udgifter der ikke figurerer som værende særskilt øremærket udlændinge), så ville de penge, man frigjorde, hvis man kunne spare fx 10 eller 20 mia. kr. væk på området, forslå som en skrædder i helvede. Først om 15-20 år begynder de generationer, der rammer pensionsalderen at krympe. Indtil da vil udgifterne til ældreområdet udelukkende stige, og endda temmeligt eksplosivt pga. højere levealder, videre behandlingsmuligheder i sundhedssystemet m.m.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #15

  Mart33N
  Bruger
  2.997 indlæg
  Offline

  #9 se #7

  Google

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 28 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.