torsdag, december 3, 2020

store beslutninger i livet

Daily Rush Debat Off-topic store beslutninger i livet

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mOO-iM-AcOW
  Bruger
  1.978 indlæg
  Online

  Når nu man har siddet her i 2020 indelukket på hjemmekontoret med det meste lukket begynder tankerne jo at florere. Hvad skal der ske i fremtiden osv ?

  vi står i den heldige situation at vi skal være bedsteforældre her til Marts (jeg er blevet så gammel) og i den forbindelse er der virkelig sket mange tanker omkring mig og fruens liv. Datteren og svigersønnen bor ligenu i en lille lejlighed i sydhavnen og vil gerne til at bo i hus. De har dog ikke den største indkomst så storkøbenhavn er så ikke vejen frem. Vi har derfor kigget på nybyg omkring haslev / tølløse (sådan nogle områder) og været hos diverse husbygge firmaer osv.

  Nu er situationen dog den at de unge mennesker måske lige havde glemt at nævne at de havde diverse quicklån for omkring 200.000 så de ikke længere kan låne til at flytte.

  Nu kommer dilemmaet. Fruen og jeg står nu med 2 muligheder.

  1. sælge vores hus og bygge vores drømmehus vi skal blive gamle i med Hjemmegym og hele molevitten og håbe på at når børnene engang får styr på deres økonomi at de flytter ud omkring os med barnebarn måske børnebørn til den tid. velvidende om at unge mennesker skifter mening ret ofte.

  2. vente 5 år med projektet. vi vil cirka have betalt 500.000 af ekstra på vores hus samt letbanen umiddelbart står færdig i 2025 med en station 100 meter fra vores hus som burde øge værdien af huset. Hvilket vil gøre at vi har større tilrådigheds beløb til nybyg (med mente at priserne på nybyg ikke ændrer sig)

  beklager den lange og nok noget forvirret smørre. Hvad ville i gøre ? sige carpe diem og gøre det nu eller afvente ?

  med til historen er at hvis vi sælger vores hus ligenu vil vi når alt er afregnet få cirka 700.000 med os

  Grunden vi kigger på koster 650.000
  huset koster 2.6 at bygge
  Hjemmegym koster 150.000 i udstyr

  sidste ting. Fruen har været kostvejleder og personlig træner på hyggeplan men det sidste år er indtjeningen på hyggetjansen noget nogenlunde samme nivaeu som hendes indtjening som skolelærer. Derfor er tanken osse at hun vil forfølge sin drøm som selvstændig

  • Dette indlæg blev ændret for 2 uger, 1 dag siden af  mOO-iM-AcOW.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Gyldenglad
  Bruger
  141 indlæg
  Offline

  Som “ung” næsten 30 årig

  Mine forældre købte en lejlighed til mig på Islands Brygge. Boede der i ca 3 år inden jeg flyttede til Jylland og begyndte at stifte familie derovre. Lejligheden er dobbelt så meget værd nu, så ingen sure miner.

  Unge mennesker skifter mening. Og med 200.000 i gæld skal du ikke regne med, at de lige foreløbigt kommer videre.

  Mine egne forældre har snakket om at flytte i nyt, det har de længe gjort. De har dog ikke formået at komme videre med planen. Formentligt er mine forældre samme alder som dig. Min far har lige fået leverkræft, 90% dødelighed inden for et år. Lev livet nu, få den drømmebolig, 5 år for at tjene lidt penge, selvom det lyder som om penge ikke er problemet.. hm..

  Der er ingen afstand fra København til Tølløse hvis man reelt vil ses med familien ofte.

  #2

  Heschen
  Bruger
  1.874 indlæg
  Offline

  Som #1 skriver, kom i gang med at få bygget det drømmehus nu, I lever kun én gang og 5 år bliver hurtig til 7 år osv.

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #3

  HQX
  Bruger
  1.208 indlæg
  Offline

  #0 – hvor gammel er du ca?

  Ret stor forskel på om man er 40, 50 eller 60 år gammel i forhold til dit scenarie.

  #4

  TormDK
  Bruger
  14.727 indlæg
  Offline

  200.000 i privat gæld til en høj rente med en lav indkomst er et problem hvis de ikke gør noget aktiv ved det (omkring 2000 om måneden bare i renter…). Jeg har selv prøvet at have 125K til 15% som individ da jeg var omkring de 28, og det var ikke så sjovt endda i en årrække.

  Har I haft talt med dem om det i øjenhøjde som voksne ansvarlige mennesker med et barn på vej?

  Der er nogle usunde forbrugsmønstre der skal gøres op med først, ellers er næste skridt nok bare luksus fælden – alternativt kunne I tale med sviger mekanikken om at slå halv skade om det, for det er prisværdigt at ville hjælpe sine børn, men omvendt så ser jeg ikke noget forkert i at stille lidt krav på at de vaner skal laves om.

  Min bror var i en tilsvarende situation, og kunne ikke rigtigt komme ud af det på en positiv måde, så det endte med han fik en voksen snak med vores forældre, og de var heldigvis i en situation hvor de kunne hjælpe ham. Han skyldte også små 200.000 med en alt for høj rente pga. overforbrug i en årrække.

  Jeg er selv lidt i samme situation, i forhold til min datter.

  Hun skulle bruge en bil, det fik hun. (135K – vi har dog aftalt hun skylder mig 48500 for den, men det er selvfølgelig spørgsmålet om jeg nogensinde gør indsatsen for at få dem, jeg har betalt bilen af nemlig, så vi er videre.), hun skulle bruge indskud til en lejlighed, det fik hun (26K). Der kommer lidt pipfugle lyde sidst på måneden når SU’en for længst er opbrugt, det får hun hjælp til (omkring 1500 om måneden i snit).

  I det store hele betyder det ikke så meget for mig, og det daglige budget, men det er klart at når man så kikker tilbage, og gør posterne op, så stikker det ud – specielt set i forhold til jeg bliver 41 næste gang, og vi vil også gerne nå at bygge så vi kan få det afbetalt inden vi skal på pension.

  Jeg er dog som person skruet sådan sammen at jeg hellere selv vil undvære, end at andre skal, specielt fordi jeg har prøvet at starte voksen livet med gæld, og det så jeg sådan set helst min egen datter foruden, også selvom jeg så må køre max Curling-far stilen lige pt.

  #5

  TheAviator
  Bruger
  845 indlæg
  Offline

  #4. Grown up kids, uha, de kan suge, og det er fandme svært at sige nej.

  #0. Hvor mange år har I tilbage på arbejdsmarkedet? Som pensionist ser bankerne vist helst, at man ikke skylder mere end 60% på sit hus.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #6

  GrayHair
  Bruger
  2.163 indlæg
  Offline

  LEV LIVET for fanden – kigger jeg tilbage på mine 52 år, så har jeg brugt meget tid på at vente på “noget” – det er gået op for mig at man ikke skal vente på at ting sker, lev livet, spring ud i det og lade være med at vente

  Som John Lennon engang sagde
  “Life is What Happens To You While You’re Busy Making Other Plans.”

  Dingleswitch

  #7

  Dallas
  Bruger
  777 indlæg
  Offline

  Der går en rum tid fra i beslutter jer, til huset står færdigt. Så hvis i ønsker det allerede nu, så kan der sagtens gå 1-2 år til i rent faktisk kan flytte. Hvis i venter, så kan i lægge X antal år til.

  Hvis i afdrager på nuværende bolig, så kommer i sikkert også til at afdrage på den nye bolig. Så den økonomiske forskel på at købe nu, eller vente, bliver vel at i kan tage mere friværdi med over i det nye, samt få gevinst på evt. prisstigning over de næste 5 år?

  Det lyder til at valget afhænger mere omkring hvor børn+børnebørn kommer til at bo. Der tager i selvfølgelig en “risiko” ved at i bygger hus i by A, hvis nu de beslutter sig for at flytte til B i fremtiden.

  Jeg kan kun sige at jeg selv følger min mavefornemmelse med den slags valg, da det er svært at afstemme familie, følelser og økonomiske tal

  #8

  Jacques
  Bruger
  10.376 indlæg
  Online

  Fedt, at DR også har medlemmer over 50. Gad vide, hvor mange vi har over 50 🤔

  Bye with a warmly hugs

  #9

  roenick
  Bruger
  34 indlæg
  Offline

  52 år her

  #10

  nEmo
  Bruger
  3.762 indlæg
  Offline

  Bliv tæt på børnebørnene, og flyt når/hvis børn har råd og lyst til at flytte med.

  Evt. hjælp dem med gælden, hvis I er sikre på de har fået lagt livsstilen om.

  And isn't it ironic, don't you think?

  #11

  Drixx
  Bruger
  3.124 indlæg
  Offline

  Jeg har altid elsket og nydt godt af at have mine bedsteforældre tæt på, begge sæt.

  Så fik du lidt fra barnebarns perspektivet

  Et helt almindeligt fyr

  #12

  mOO-iM-AcOW
  Bruger
  1.978 indlæg
  Online

  #3 jeg er 37 og konen er 45

  i forhold til med at hjælpe med gælden så er de pt ikke opgaven voksen. datter og svigersøn er et produkt af familier der aldrig har lært sige nej. Så det seneste år har bedstefar afskrevet datterens gæld 2x 50.000 hvor den er så opbygget igen. Så jeg vil ikke være en del af at smide penge efter noget der ikke viser udvikling.

  Det skal siges at det ikke er mit barn med jeg er stedfar og kommer ind i livet da hun er 14 (derfor jeg vælger at sætte mig selv bedrevidende)

  de har ingen sans for værdi da de aldrig har prøvet at spare op til noget. Lejligheden de bor er et bedsteforældre køb som de skal købe for 1.2 og den er vist pt vurderet til 2.2 ved alm salg.

  de har ligeledes spurgt om de kan låne til udbetalingen på lejligheden hvor jeg har sagt at de først må vise at de selv kan spare op. I min optik hvordan man opdrager er det fint at bidrage, dog vil jeg gerne se at de selv leverer en eller anden form for indsats. Så derfor vil jeg ikke kaste mine / kones penge efter nogen udelukkende af kærlighed da jeg ved det ikke vil gavne på den lange bane.

  i forhold til nybyg. Så er planen umidellbart at sælge vores nuværende hus. Købe grunden og en campingvogn og så bo i den imens huset bliver bygget. Jævnfør de Eurodan / huscomagniet / milton huse er det fra underskrift på nyt hus 9 måneder til at bygge det og efterfølgende 1000 kr i dagbøder for overskrevet dato.

  Så det er vi forholdvis ok med.

  Vores økonomiske situation gør ikke at vi kan gå igang med nybyg før nuværende hus er solgt

  Jeg takker for mange fornuftige og gode input. Konen og jeg skal nok diskutere videre før vi begge tager beslutningen. (den er nok truffet her)

  #13

  SirYggdrasil
  Bruger
  267 indlæg
  Offline

  #8 Fyldte 50 for lidt over en uge siden. Måske aldersfordeling kunne være med i næste “Ugens Afstemning”

  #14

  StultusX2
  Bruger
  5.920 indlæg
  Offline

  37 og børnebørn? Er det på gule plader?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #15

  VampiricEye
  Bruger
  26.420 indlæg
  Offline

  DR has reached the next level. Efter en del år med “jeg har lige fået afkom”, så er vi nået til afkoms afkom.:)

  #13 Demografiske spørgsmål er med i mine overvejelser.:)

  #14 Læs #12.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.