søndag, januar 19, 2020

Starte forfra som 35 årig

Daily Rush Debat Off-topic Starte forfra som 35 årig

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Anathema
  Bruger
  1.703 indlæg
  Offline

  Jeg har slået mig selv tilbage til start. Lang historie kort, blev ramt af depression, brød med en fantastisk kæreste gennem 13år, opsagde job, solgte alle aktiver og flyttede til udlandet hvor jeg investerede alt i en startup som nu lukker næste måned.

  Nu står jeg så på den anden side af depressionen og har det godt igen, men intet tilbage økonomisk. Dog heller ingen gæld. Skal lægge en plan for hvad der skal ske nu og ville høre mit dejlige DR åndehul hvordan i ville gribe det an.

  Jeg er generalist men ikke dybt funderet i en enkelt ting. Har en bachelor fra ITU, har solgt et SaaS startup for år tilbage, har arbejdet som produkt specialist i Medico, samt været leder af et marketing team indenfor venture kapital branchen. Har kun ledelses erfaring for op til ca 30 mennesker på én gang. Min primære force er “people person” både som sælger, og manager, men har ikke nogle “hard skills” såsom programmering. Har nydt at starte flere virksomheder, men har brug for stabil indkomst og struktur nu.

  Jeg bor i Portugal nu, mine rødder er på sjælland hvor jeg har gode venner og familie. Men hvor som helst i verden kunne være en mulighed (undtaget Kina som jeg er træt af).

  Måske har jeg aldrig fundet en endelig hylde. Har en gammel drøm om at være pilot, som jeg overvejer at gøre noget ved. Der er noget rart ved tanken om et job man møder ind til, som ikke er ekstremt performance baseret og man ikke tager sit job “med sig hjem”. Eller måske kaste mig over noget lystbetonet, som fx at arbejde inden for gaming – igen er spørgsmålet så i hvilken rolle og om jeg er ved at være for gammel til at sadle om.

  Jeg vil dog samtidig gerne begynde at tjene penge igen så jeg kan købe noget ydmyg ejendom og kalde det et hjem, har ikke lyst til at bo til leje længere end nødvendigt. På sigt vil jeg gerne selv bygge en ejendoms portefølje.

  Egentlig ville jeg gerne høre hvordan i ville gribe min situation an, hvis i skulle starte fra bunden igen. Samt gode forslag til hvad en gammel gamer som jeg skal gøre af mig selv?

  Dette er ikke ment som en klage tråd. Mere et “hvad ville DU gøre” spørgsmål.

  • Dette indlæg blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Anathema.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  HorrorByte
  Bruger
  4.751 indlæg
  Offline

  Hmm vin i portugal..

  Slå dig ned som vin bonde

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #2

  SwineCandy
  Bruger
  8 indlæg
  Offline

  Jeg forstår ikke sådan nogle tråde. Hvis andre (random) folk herinde skulle anbefale noget til dig, hvordan ville det gavne dig helt specifikt? Du har kun skrabet overfladen af din situation og ingen kender dig så godt som dig selv, ikke engang dine forældre. Med “kender dig” mener jeg ikke hvad din livret er, yndlings film, osv, men dine kerne værdier, passioner og principper.

  Så hvordan gør det dem på nogen måde kompetente nok til overhovedet at skrive nogle som helst anbefalinger til dig? Medmindre det ikke er dét du leder efter og blot vil have en eller anden validering på din situation. Eller medmindre du blot leder efter medlidenhed.

  Jeg synes hellere, at du burde lære at meditere og finde din helt egne vej i livet (og hvem du egentlig er og hvad der driver dig) i stedet for lade random gamere herinde forvrænge din helt egen vision, som du og, kun du kan komme frem til via dyb indsigt, tid og tålmodighed.

  #3

  guilt-machine
  Bruger
  1.011 indlæg
  Offline

  Hej Anathema

  Det er aldrig for sent at sadle om, selv blev jeg færdig med min 2. uddannelse her i juni, og jeg er 37. Du har immervæk mange år endnu, og det er sgu vigtigt at arbejde med noget man kan lide, man bruger trods alt rigtig mange timer på ens arbejde!

  Det lyder til at du på den ene side gerne vil hjem til Danmark, men også gerne vil ud i verden, bare du skal slippe for MI FANG For mig at se ligger der en stor beslutning her, som jeg personligt synes du skal tænke godt og grundigt over.

  Det er vigtigt at du findet ud af hvad DU vil, og ikke hvad alle andre i din omgangskreds og på din alder laver. Jeg ser ofte, at folk træffer deres beslutninger ud fra normativ konformitet, hvilket er ærgerligt, da man dermed kommer til at leve et liv dikteret på fælles sociale normer og ikke baseret på egne interesser, drømme og mål.

  #4

  Anathema
  Bruger
  1.703 indlæg
  Offline

  #2 Jeg har nok formuleret indlægget dårligt så. Det sidste jeg leder efter er validering eller medlidenhed. Jeg leder mere efter noget i stil med: “Tag 2 jobs, bo så billigt som muligt, køb et hus på landet og lej det ud, efter uddan dig – sådan ville jeg gribe det an” – Den slags inspiration til hvordan du selv ville gribe situationen an.

  Min livret og kærneværdier behøver ikke være udgangspunkt. Smart livs-administration kan sagtens komme fra udenforstående.

  Hvis en 18 årig kom og bad mig om råd til at forvalte sin karriere og penge, kunne jeg nemt give ham tips og inspiration.

  #3 Det er sandt, man skal ikke lade omgivelserne bestemme. Hvilken udd tog du, og hvordan har det været at starte sent?

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Anathema.
  #5

  kongkim
  Bruger
  15.933 indlæg
  Offline

  Det er lidt paradoksal tænker jeg
  For tror enlig der er mange der ude der godt kunne tænke sig at stå der og bare kunne starte helt forfra og have en masse muligheder foran sig.

  Dog er det helt sikkert noget de færreste ville ture gøre. Og det kræver mod og arbejde husk at se på det som en god ting vis du kan og så gå til den med hoved højt

  Men start med at finde dig et eller andet simpelt basalt job og få en inkomst igen.
  Og mens du har det. Så planlæg hvad du gerne vil fremadrettet.
  For med alt det du har haft gang i, så vil mit gæt være du kommer til at kede dig i et 8-16 job inde alt for langtid

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #6

  TormDK
  Bruger
  14.543 indlæg
  Offline

  Hvem siger enligt man skal have en “endelig hylde”? Jeg regner personligt med at forsætte med at skifte job ca. hvert 4. år.

  Jeg trak stikket i forgårs på mit nuværende, og har lige 6 måneders konkurrence klausul jeg skal igennem før jeg kan starte på noget nyt hvis jeg ønsker mere af det samme.

  Mit største problem lige nu, er måske i virkeligheden lidt som dit; Bliver jeg ved i samme rille?

  Jeg ved det lige pt. ikke helt, men hvis man er fornuftig god til noget – og har noget netværk der er klar til at betale det man nu engang vil have, hvorfor så ikke blive ved

  #7

  kongkim
  Bruger
  15.933 indlæg
  Offline

  #6 For at prøve noget nyt Men bliver aldrig for gammel til at lære.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #8

  Fox
  Bruger
  3.674 indlæg
  Offline

  #0 – grave sand op i Cap Verde er vist det nye sort…..det viste TV avisen i hvert fald i går Du er jo stadig ung ! – og virker til at have drive – det skal nok gå

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.149 indlæg
  Offline

  #6
  Gid jeg kunne gøre det med mit nuværende – men er ikke meget for det uden at have noget nyt på hånden.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  kongkim
  Bruger
  15.933 indlæg
  Offline

  #9 Yah det jo det. Man ved hvad man har og ikke hvad man får

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #11

  Emilsa
  Bruger
  10.869 indlæg
  Offline

  Jeg ville gå efter noget lystbetonet, bare tanken om at skulle arbejde til jeg er godt oppe i 70erne men noget hvo det ikke er lysten der driver værket får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig.

  “køb et hus på landet og lej det ud”
  Folk der flytter på landet vil som udgangspunkt gerne eje huset selv. Så medmindre du vil være den nye låsbysvendsen, så er det ikke den vildt gode ide.

  “The Scandinavian Eddas and Sagas thunder with cosmic horror, and shake with the stark fear of Ymir and his shapeless spawn; whilst our own Anglo-Saxon Beowulf and the later Continental Nibelung tales are full of eldritch weirdness.” — H.P. Lovecraft

  #12

  TormDK
  Bruger
  14.543 indlæg
  Offline

  #7 Det er nok et spørgsmål om profession. Jeg laver ikke andet til hverdag end at lære nyt

  #13

  Chukie
  Bruger
  1.591 indlæg
  Offline

  Enig med #6, Torm.

  Personligt har jeg et job jeg fik ved en strø tanke, efter at have taget en uddannelse som min mor anbefalede mig ud fra en avisartikel, hvor de søgte lærlinge.

  Hvad jeg prøver at sige er, mit liv er én stor tilfældighed. Jeg har aldrig haft store ambitioner eller ting jeg bare ville i livet.
  Men en ting er sikkert, det bedste jeg har er gratis, 2 smukke og raske børn og en god kone.

  Min anbefaling: find en pige og få nogen børn. Der finder du meningen med livet, at passe på og opfostre sine små. Det andet er bare fyld

  #14

  FIRESTORM
  Bruger
  5.092 indlæg
  Offline

  Hvis jeg var dig ville jeg helt sikkert satse på noget indenfor gaming. Why not det er en industri der kun bliver større og det lyder til du har drive og motivation til at starte noget op.

  Jeg ville personligt gerne, men tør ikke tage chancen fordi vi har brug for de 45000spir om måned. Hamsterhjulet er faktisk ret nederen og hele samfundet er baseret på at man bare skal passe sit 8-16 job også være glad for villa og vovse men når man først har sat sig er det sgu heller ikke til at komme ud af – og så fed er den livsstil heller ikke. Jeg regner også selv med at lave en reboot om et par år når vi har to indkomster livet er sgu for kort til ikke i det mindste at forsøge noget alternativt.

  Hvis du bare vil har et kedeligt traditionelt råd så find et job inden for IT, det er de nemmeste tjente penge man kan komme til. Hvis du vil have det rigtig nemt så tag til Norge, der er en gedigen arbejdsindsats nok til at gøre dig superstar

  #15

  Anathema
  Bruger
  1.703 indlæg
  Offline

  #5 Jeg tror du ramte hovedet på sømmet med den 8-16 forudsigelse

  #6 Det kan du have ret i. Hvad arbejder du med Torm?

  #8 Jeg er også forsigtig optimist – Vil bare gerne gøre tingene rigtig fra nu af

  #11 Det med hus på landet er nok ikke den bedste ide nej. Men hvis jeg skal til at skrabe penge ind igen, så må jeg nok starte med at finde et sted til mig selv der. Tiden med dyre københavner lejligheder ligger lidt tilbage for mig pt..

  #13 Min partner gennem lang tid ville ikke have børn. Har mødt en nu, men skal lige have lidt mere styr på tilværelsen inden jeg byder flere folk velkommen i verden!

  #14 Hamsterhjulet har også altid skræmt mig, men på den anden side har jeg taget flere chancer end de fleste – Det har også fået mig højt op før i tiden, for så at lande fladt på maven nu! Er der plads til generalister som mig i IT?
  Hvad ville du starte hvis det skulle være gaming relateret?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.