onsdag, januar 20, 2021

Starcraft II: ZvT

Daily Rush Debat Spil StarCraft Starcraft II: ZvT

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Hvordan helvede vinder man det matchup? Jeg har en 26% winrate i det og mine wins stammer udelukkende fra Terrans der intet kan. Det mest frustrerende er, at en Terran kan så meget forskelligt og dels skal man korrekt identificere hvad man bliver ramt af – selv når man har gjort det, er det super svært at håndtere det.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  Det kommer jo an på hvilket setup Terran kører. Men mod mine reapers er god micro med 3 queens også baneling bust roach. Kab virke. Creep spread of queen spam mod banshees?

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #2

  Nass
  Bruger
  2.196 indlæg
  Offline

  Hvilket niveau taler vi om?

  Uanset niveau skal du først og fremmest scout’e, så du ved hvad han laver. Det kan godt betale sig at ofre en overlord eller to omkring 4-6 minutter i spillet (jeg er ikke sikker på tidspunktet, det var et andet tidspunkt i WoL).

  Du skal se om han producerer bio eller mech, så du ved hvad du skal counter det med

  mvh iAmNass

  Hell, it's about time

  #3

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Mja, min MMR er ca. 3400 hvilket svarer til low-end Diamond. @nass den overlord skal ofres en del før 4-6 minutter :-).

  Tror det værste jeg ved er hellbats into-battlecruiser. Det rammer uhyggeligt hårdt. Specielt efter Queen range er nerferet mod air.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #4

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Checkede lige timingen i et par spil jeg har tabt. Kan godt være den BC først kan være igang omkring 6 minutter inde. Men tidligere end det skal man checke om det er en mech eller en bio åbning. Så måske både en overlord ved 3-4 minutter og en igen ved 6?

  Jeg tror de battlecruisers hyler mig sådan ud af det fordi man skal bruge ret meget for at slå dem tilbage, så selv hvis det lykkes så dør jeg til at follow-up push af ground-units.

  Når man har en win% på 25 mod Terran skal man i øvrigt have en pæn god win% mod de to andre racer for at blive på sin mmr. Det gør stort set alle spil jeg spiller ret ensidige.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #5

  GrayHair
  Bruger
  2.186 indlæg
  Offline

  Send et replay til Harstem, så kan det være det kommer med i “is it IMBA or do I suck” serie på youtube – ikke fordi jeg siger du sutter for hårdt, men han kommer altid med gode forslag og god kritik af hvordan man spiller

  Dingleswitch

  #6

  Krael
  Bruger
  2.374 indlæg
  Offline

  Smid et replay eller noget op, så kan vi eventuelt kigge på det.
  6 min BC synes jeg ikke er det helt vildt store problem.
  Min umiddelbare tanke er at du ikke scouter nok og derfor får dine information for sent og at din creepspread ikke er god nok.

  #7

  Nass
  Bruger
  2.196 indlæg
  Offline

  Jeg tog lige et spil forleden, og jeg var også provokeret over de der tidlige BC’s.

  Kan du ikke lave hydra’s så tidligt?

  Hell, it's about time

  #8

  Krael
  Bruger
  2.374 indlæg
  Offline

  #7

  Hydras er ikke et særlig godt svar. Hele BC-rush strategien er baseret på at Zergs korthus vælter ret tidligt. Det rigtige svar er godt creepspread, god og passende overlord scouting, et par spores og queens. Det eneste formål BCen har er at få zerg-spilleren til at hælde en masse minerals efter alt mulig andet end sin macro, så terran kan komme foran.
  Hvad er et realistisk antal Hydralisks du skal bruge for at forsvare dig mod en battlecruiser? Du skal bruge 5.
  Hvor mange queens skal du bruge? 3(!) Queens fylder en 3-delt rolle i creepspread, injects og ranged defense. 3(!) Det optimale tal er dog 4.

  Hvor mange spores? 2 + 1 queen og du er problemet kvit.

  Min pointé er at queens er det ideelle til at forsvare mod Battlecruisers. De er hurtige, har en ok range, kan transfuse, lave creeptumors og larwa.

  Hvordan ville jeg så personligt gribe det an? Jeg ville placere en spore crawler i hver base og bruge 2-3 queens efter behov. Det er en god idé med minimum en spore crawler simpelthen fordi du ikke er interesseret i at en BC bare kan stå og slå dine drones ihjel. Spores er passiv damage til sammenligning med queens og hydras.

  #9

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Hey @krael. Jeg tror ikke scouting er problemet. Jeg ser det komme i god tid. Og mit svar er primært spores og queens.

  Problemet er nok nærmere at jeg simplethen ikke har den micro der skal til for at slå en battlecruiser tilbage med så lidt som du antyder. Jeg føler mig nogenlunde sikker med 5 queens per base, men det er jo urealistisk. Sandsynligvis har jeg 4 queens totalt når den første BC kommer, men det tager jo lidt tid for dem at samles. Har jeg brugt for meget energi på at lave creep highways mellem mine baser er der ingen energi til healing…

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #10

  Krael
  Bruger
  2.374 indlæg
  Offline

  #9

  Jeg tror du har fat i det helt rigtige og at du nok bare skal arbejde lidt mere på din micro. Kan du ikke uploade et par replays eller lign? Så skal jeg nok se dem igennem og give lidt feedback.

  #11

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Arh, det er svært at finde et “rent” replay der eksemplificerer hvad jeg mener. Men her er mit seneste ydmygende nederlag: https://sc2replaystats.com/download/15286598

  Det er dobbelt BC som jeg Y&%/%&%/ så komme og alligevel døde til.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #12

  Krael
  Bruger
  2.374 indlæg
  Offline

  #11

  Kigger på det når jeg kommer hjem.

  #13

  PBT
  Admin
  3.899 indlæg
  Offline

  Jeg kan godt se, at jeg er fuldstændig ude af kontakt med StarCraft meta… Battlecruisers early game??!

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #14

  Nass
  Bruger
  2.196 indlæg
  Offline

  #13 jamen det er så fucking irriterende. Du har fuldstændig ret, det er i de nyere expansions at det er kommet frem. Det var aldrig sket i WoL

  Hell, it's about time

  #15

  Krael
  Bruger
  2.374 indlæg
  Offline

  #11

  Det er meget interessant at det jeg nævner med dit creepspread faktisk er dit største problem i det replay her. Dine queens kan simpelthen ikke mobilisere sig hurtigt nok.

  Her nogle få kommentarer jeg skrev ned:

  4:30 – base 2, queen 65 energy ingen injects i base 3. Ingen creeptumors
  Dit 3 hatchery er færdig. Du har 2 queens stående i din base 2. En injecter (fint) en anden er passiv. Den bør sprøjte creeptumors ud så disse kan sprede sig. Især ned mod 3 base.

  6:30 ingen creep tumors men masser af excess energy
  Samme situation som ovenstående. Den queen står der stadigvæk. Det er så hamrende vigtigt du får spredt din creep, så du lettere kan mobilisere dine queens til at forsvare dig. Da han warper sine 2 BCer ind, der skal du allerede være igang med at mobilisere dine queens. Det du ønsker at opnå er at holde dem hen indtil dine sporecrawlers kan rykkes tættere på. Det er endnu et lille kritikpunkt. Din placering af spores er ikke særligt god synes jeg ikke, men man kan altid flytte på dem. (og så er der i øvrigt lidt for mange).

  Mod slutningen: 2 queens i din 3 base
  Disse to queens skulle have været med allerede i starten. Du er endda så heldig at han Yamatoer dit spire. Jeg var gået efter dine queens i stedet for.

  Hvad bør du så gøre?
  Fokusere mere på dit creepspread, så du kommer til at dække som minimum mellem alle dine baser, så du hurtigt kan mobilisere dine queens til at forsvare dig.
  Kig på placeringen af dine sporecrawlers. Kig eventuelt på nogle replays fra nogle bedre spillere så du får en idé.

  Hvad gør du godt? Dine injects er fine. Jeg talte 3-4 sekunder på et tidspunkt, hvor du ikke injectede i dit primære hatchery, men overordnet set er det godkendt.

  Har du i forvejen groupet dine queens eller hvordan injecter du?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.