torsdag, januar 28, 2021

Spørgsmål til rutineret Roskilde festival deltager

Daily Rush Debat Off-topic Spørgsmål til rutineret Roskilde festival deltager

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  ExEn
  Bruger
  758 indlæg
  Offline

  Hej rushere,

  Jeg skal på Roskile på onsdag, udelukkende for at høre Eminem.
  Jeg har ikke været på Roskilde før, men har været på Smukfest ca. 10 år i streg, så er ikke helt rookie hvad angår festivaller. Dog er jeg helt rookie hvad angår Roskilde festival, af obvious reasons.
  Jeg forestiller mig der er en masse ting der er nice to know, som man ikke kan læse sig til på Roskilde festival’s hjemmeside.
  Så; Hvad skal man lige tage højde for?
  Vi tænker at blive kørt til festivallen onsdag. Er det idiotisk, for der er voldsomt mange biler? Eller er det ok, fordi det er onsdag og de fleste er kommet?
  Hvad med armbånd? Er der somregel herre lang kø onsdag så det er bedst at komme tidligt?
  Hvordan er flowet til Orange scene? Jeg er med på de åbner kl 17 og så bliver der løbet for at komme først, men nu tænker jeg mest på Eminem koncerten. Skal man komme tidligt for at kunne stå nogenlunde og høre noget? Eller hører man fint længere bagved?
  Er der andre tips og tricks vi bør vide?
  Pft!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.891 indlæg
  Offline

  Fedt fedt fedt,
  der er en masse gode råd til Roskilde Festival,
  du skal have lidt kontanter på dig til mad og øl,
  men det vigtigste af det hele er at du er opmærksom og
  kan…

  FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  #2

  Keane
  Bruger
  478 indlæg
  Offline

  Transport:
  Bør ikke være et problem så længe i bare skal afleveres. Der vil helt sikkert være lidt kø onsdag, men ikke alverden. Værste trafik sker i morgen når festivalpladsen og alt udstyr flyttes fra parkeringspladsen.

  Armbånd. Forvent lidt kø, men tag en sixpack med til køen og I klarer Jer.

  Orange Scene er stor. Kæmpe stor.
  Jeg vil personligt selv gå efter at komme op i en af de fire båse foran scenen, hvis der er en koncert jeg virkelig vil høre. Der får man den bedste koncertoplevelse og der er fin plads.

  De har dog ændret lidt på systemet for at komme derop. Vil man sikre sig en plads med garanti skal man hente et – vist nok – armbånd inde på pladsen i løbet af dagen og så være der lidt før tid. Det er for at undgå at folk sætter sig i kø, hvilket har været traditionel (men helt unødvendigt) for at få en plads.

  God festival!

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  Keane.
  #3

  Kasper Kål
  Bruger
  3.343 indlæg
  Offline

  Der kan godt risikere at være ret trafikeret onsdag, ja. Og du kan også risikere kø til armbånd hvis du kommer om eftermiddagen. Så ja, kom tidligt, om ikke andet for at få så meget ud af dagen. Selvom du kunne kommer for Eminem er der jo masser af andet at opleve. Tidligere har man skulle lægge i kø for at komme i pit, men i år skal man have et specielt pit-armbånd, man skal hente når pladsen åbner. Du kan læse mere om det på hjemmesiden.

  Jeg har 20 års Roskilde erfaring, så du spørger bare hvis der er noget.

  The Profile Formerly Known As kring17a

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  Kasper Kål.
  #4

  Genne
  Bruger
  505 indlæg
  Offline

  Det lyder på #2 som om de muligvis har ændret på adgangen til pitten (hvor man får den klart bedste koncertoplevelse på Orange), men ellers har det nærmest altid været sådan at man kunne komme ind i pitten uden at sidde i kø. Man skal bare time det nogenlunde i forhold til hvornår køen til pitten lukkes ind, og så er der altid vildt meget plads hvis man går ind umiddelbart efter køen er afviklet. Så kan man i ro og mag drikke fadøl uden at stresse over køen.

  #5

  ExEn
  Bruger
  758 indlæg
  Offline

  Tak for de mange gode råd so far!

  Det lyder som vi skal sigte efter pitten? Ihverfald i forhold til koncertoplevelsen.
  Hvis vi først er i pitten, så er vi i lukket område til koncerten slutter? Synes det er svært at vide hvad der er smartest. Her tænker jeg hvis man har pit armbånd og skal være der “lidt før tid” – Hvad er “lidt før tid?” Men det er nok svært at svare på når de har lavet nyt system i år
  Hvor er der mad og drikke inden festivalspladsen åbner kl. 17?

  #6

  Kasper Kål
  Bruger
  3.343 indlæg
  Offline

  #5: Tidligere har det været sådan at man ikke kan komme ind i pitten igen, hvis man er gået ud, ja. Men om det er ændret i år, hvor man skal have særligt pit-armbånd tør jeg ikke udtale mig om.

  Du kan få mad og drikke mange steder på camping området mere eller mindre døgnet rundt, men primært centreret omkring servicecentrene (edit: som hedder east city, west city og south city nutildags). Du får et kort over pladsen sammen med dit armbånd. Og du kan også se det på hjemmesiden hvis du vil forberede dig.

  edit: kort: https://cdn.roskilde-festival.dk/2719/rf18_map.pdf

  The Profile Formerly Known As kring17a

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  Kasper Kål.
  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  Kasper Kål.
  #7

  Cancerman
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  Kontanterne kan du godt lade blive hjemme. Det er helt kontantløst I år.

  Ellers er resten vist dækket meget godt ind af det de andre har sagt.

  God tur! 😀

  #8

  medisterKongen
  Bruger
  1.337 indlæg
  Offline

  11 års Roskilde erfaring her.

  Hvis du er i pit er der ikke nogen grund til at forlade det? Der er toiletter og det er muligt at købe drikkevarer fra omvandrende fadølssælgere.

  Vand er der også massere af og det bliver delt ud foran og bagved pithegn.

  God festival.

  Husk at koge din medister inden den steges

  #9

  TheBeef
  Bruger
  678 indlæg
  Offline

  Jeg vil anbefale at tage toget, alt efter hvor du kommer fra.
  Der kører hele tiden tog fra København til Roskilde og så er der et festivalstog fra Roskilde st direkte til festivalen. Det koster en 20’er og tager 3 minutter. Så undgår i at sidde i kø på motorvejen og en irriteret chauffør der skal hjem igen.

  Desuden er festivalen kontantløs så det er dumt udelukkende at tage kontanter med :).

  Og som de andre snakker om så har de i år lavet pitsystemet om, så front pit kræver armbånd. Jeg ved ikke hvad tid man kan få fat i dem til Eminem, men hvis I gør, skal I være i pitten senest 45 minutter før koncertstart.
  Alternativt er der backpit, som alle kan komme ind i hele tiden. Fuldstændig ligesom at stå bagerst. Se evt her.

  #10

  Sorren
  Bruger
  19 indlæg
  Offline

  Burde komme tidligt men mere for at opleve festivalen, den er meget mere end bare en eminem koncert – tag forbi dream city – det er et deltager drevet område hvor de har fået lov til at bygge mindre bygninger som fx. en western tavern, zoo tårn og kirke (nogen er der nok ikke mere, men så er der andet!)

  Den eneste ting på din liste som jeg vil kommentere ellers er en god plads foran Orange, du kan sagtens nyde koncerten bagved på trods af at der kommer mange, hvis du skulle føle behov for at komme tættere på og få en “god” plads så skal du nok regne med at komme en time eller to før og vente på koncerten – det er jo eminem! så der kunne være en masse tidligt ude – jeg tror det bliver svært at få plads i pitten, men hvis det er noget for dig så prøv

  Alle de andre bekymringer ville jeg ikke bekymre mig om – Jeg ville personligt foretrække kørsel dertil om onsdagen, det burde ikke være det store problem imo

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  Sorren.
  #11

  SaYMeNs
  Bruger
  886 indlæg
  Offline

  Nu var jeg for doven til at læse hvad de andre har skrevet…Meeen

  Såvidt jeg ved er Roskilde blevet kontantløs og man kan få et Roskilde kort som man kan bruge og smide penge ind på, medmindre de har ændret det tilbage i år. Så hav ihvert fald kreditkort og mobilepay klar.

  Med hensyn til pitten til Eminem, så ville jeg komme kl lort om morgenen da de har lavet et nyt koncept i år der hedder nul kø til pitten, dvs. du skal ikke sidde der hele dagen længere for at komme ind. Nu gælder det om at komme først på dagen hvor du får et “pit armbånd” som sikrer du kommer ind til den pågældende koncert. Ret smart…For nogle mennesker ihvert fald.

  Bil mæssigt ? tja der er jo udsolgt til alle dagene så forvent trafik alle dage, men jeg tror ikke du skal bekymre dig om mere end 30-60 min i bil kø af min erfaring.

  Få dit armbånd til pitten og derefter hop ud og spil noget øl bowling eller tjek Dream City eller alle de andre mange fester rundt omkring da der som regl er mere gang i den der.

  bum bummm… uhm… ja hav det sjovt ! Det mit 10 år jeg skal afsted alle dagene…

  http://www.twitch.tv/saymens

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 7 måneder siden af  SaYMeNs.
  #12

  Cancerman
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  Slå et smut forbi Dream City, find Zoo tårnet/Find Holger Camp og spørg efter Onkel. Så giver jeg en bajer 🙂

  #13

  Kondomet
  Bruger
  286 indlæg
  Offline

  Kan du ikke bare for sjov prøve det der nøgenløb? Jeg har altid undret mig over, om man får en ufrivillig erektion i en situation som denne.

  Jeg bor 5min fra Roskilde og jeg har aldrig været til det før…

  #14

  Cancerman
  Bruger
  1.671 indlæg
  Offline

  #13 Jeg har arrangeret nøgenløbet de sidste par år og vi har endnu ikke set en ufrivillig erektion.. Eller en frivillig for den sags skyld. 🙂

  De fleste deltagere bliver overrasket over hvor mange tilskuere og presse der rent faktisk er.

  #15

  Ramaskriget
  Bruger
  1.041 indlæg
  Offline

  #6 Du lyder som den rigtige mand at stille et par spørgsmål til

  Vi er et par stykker der har endagsbilletter, og har aldrig været på Roskilde før. Kan det passe, at man må tage en halv liter alkohol med ind på festivalpladsen? Og at det skal være i de krus der normalt bliver serveret øl/sodavand m.m. i? Jeg går ikke ud fra, at man må have en lommelærke med ind f.eks.? Og er det korrekt forstået, at hjemmebragt mad også er no go på festivalpladsen?

  Folk kaster hænder op som kannibaler med bulimi !

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.