mandag, januar 27, 2020

Spiller du guitar?

Daily Rush Debat Off-topic Spiller du guitar?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Festival_H
  Bruger
  4.391 indlæg
  Offline

  Ja, spiller du guitar?

  For så vil jeg gerne have en lille smule rådgivning. Sækkepibe blev sgu aldrig rigtig til noget og jeg har altid gerne ville spille guitar. Jeg gjorde det ganske kort i min barndom, men nu vil jeg prøve om det er noget jeg kan lære så jeg skal have mig en guitar.

  Og så kommer spørgsmålene.

  Er det overhovedet tænkeligt at man kan få en ordenlig begynder guitar der er til at lære at spille på for omkring 1000 kroner eller skal man højere op?

  Det skal jo ikke være sådan at en lorte dårlig billig guitar ødelægger en fantastisk fremtid

  Kender du nogle gode ressourcer til at komme igang?

  Jeg er allerede igang med op til flere serier på YT der viser hvordan man kommer godt igang, men det er altid rart med gode råd.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 61 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  ngin
  Bruger
  2.755 indlæg
  Offline

  Jeg er selv i gang med så småt at lære det. Har fundet en gammel guitar jeg havde stående hos de gamle og sat nye strenge på. Hygger mig også med diverse youtube tutorials og tabs. Har ikke de store intentioner om at lære noder, men jeg vil foreslå dig at tage nogle af de mest basale akkorder og så ellers bare prøve at skifte imellem dem for ligesom at få gang i finger motorikken. Slå strengene an hver gang du har skiftet for at høre om du strammer ordentlig til og ikke blokerer de andre strenge

  #2

  Heschen
  Bruger
  1.795 indlæg
  Offline

  Du kan altid øve finger motorik på Guitar Hero

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #3

  Festival_H
  Bruger
  4.391 indlæg
  Offline

  #1 Fedt. Det lyder rigtig godt. Så kan jeg da lige dele ud af mine serier. Jeg er startet på disse her:

  https://www.youtube.com/watch?v=_bULnYSWNPE
  https://www.youtube.com/watch?v=R1d_vprBkTE
  https://www.youtube.com/watch?v=8UU4yMkDdBw

  Det er specielt Fingerstyle jeg gerne vil lære. Men har ikke engang nogen guitar endnu

  Oh spørgsmål mere: Jeg er venstrehåndet og min højre hånd er virkelig en spasser så jeg er NØD til at få mig en venstrehånds guitar. Hvis man tager en ganske almindelig symetrisk guitar vil man så bare kunne omstrenge til den venstre (bas streng øverst) eller er der nogle finurlige konstruktioner der gør at en guitar er født venstrehåndet eller højrehåndet?

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #4

  Festival_H
  Bruger
  4.391 indlæg
  Offline

  #2 Guitar Hero er lidt den gale vej faktisk. Der er naturligvis arbejde i begge hænder og fingre, men med guitar hero lærer man aldrig at lave rigtig fingerstyle spilleri Der har man jo basaltset kun een string og ikke 6

  Iøvrigt spiller jeg GH som højrehåndet, men vil lære rigtig guitar som venstrehåndet fordi jeg slet ikke har den fin motorik der skal til at flytte fingrene og ramme strengene med højre.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #5

  ngin
  Bruger
  2.755 indlæg
  Offline

  #3
  Jeg kan godt lide Marty Schwartz. Han har lavet tutorials længe for noget der hed guitarjamz, men han har for nylig startet sin egen kanal. Synes bare han er hyggelig at høre på

  #6

  Jacques
  Bruger
  10.044 indlæg
  Offline

  Jeg synes ikke, du skal købe en guitar til 1000 kr. Det er ikke godt. Brug minimum 3000 kr. Min erfaring er, at hvis guitaren bare er LIDT dejlig at lytte til og spille på, så har man også mere lyst til at blive ved og ja, Marty Schwartz er en ganske udmærket lærer på YT.

  Bye with a warmly hugs

  #7

  Thendur
  Medlem
  9.606 indlæg
  Offline

  Vil også anbefale at bruge lidt mere på spaden – da dem til 1000’ish kroner er noget skrammel som tit skal tunes konstant.

  Og som skrevet ellers, Marty er sgu en dygtig lærer

  "You can do it your own way. If it's done just how I say."

  #8

  poL-Red
  Bruger
  14 indlæg
  Offline

  Et sjovt gratis music program er Youcician. Der kan du både lære fingerspil og akkorder. Jeg har en billig lånt guitar jeg har øvet på et år. Skal købe en til 100 på gul og gratis. Spiller dog også på elguitar til over 1000.

  #9

  Synonymet
  Bruger
  8.204 indlæg
  Offline

  Der er faktisk allerede en del tråde om emnet i forvejen:

  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/laer-at-spille-guitar/
  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/koeb-af-akustisk-guitar/
  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/begynder-guitar/
  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/kunsten-at-spille-guitar/
  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/laere-at-spille-guitar-1/

  Her er nogle tips til dig:

  Prøv et par guitarer i en forretning og køb den, der føles mest rigtig. Jeg tror, at det er rigtig vigtigt, at du starter i en forretning, hvor du kan prøve nogle forskellige ting og tale med nogen, der ved noget om de guitarer, du prøver, særligt når nu du er venstrehåndet.

  Du skal vælge mellem en spansk guitar (nylonstrenge på de 3 nederste) eller en westernguitar (6 stålstrenge). En spansk guitar er ikke så hård ved fingrene som en western, men en western lyder bedre og har formentlig mere den lyd, du gerne vil opnå.

  Den lyd opnår du dog først, når du lærer at holde strengene rigtigt inde, så de første 3-12 måneder (alt afhængigt af hvor meget du øver) er det lige meget.

  En spansk guitar har typisk en tykkere hals, så hvis du har små hænder, vil en western guitar formentlig føles mere rigtig i dine hænder.

  Men prøv begge dele og se, hvad du foretrækker. Du kan selvfølgelig ikke spille på omvendte strenge, men du kan se, hvordan det føles at sidde med den og køre hånden op og ned ad halsen. Få gerne sælgeren til at demonstrere forskellen i lyden. De ansatte i guitarbutikker vil som regel meget gerne hjælpe nye med at vælge det rigtige instrument. Både fordi du så måske kommer igen, men også bare fordi de elsker guitarer.

  Personligt synes jeg, at Yamaha laver gode westernguitarer til prisen i 1000 kr. klassen, og Santana laver hæderlige spanske guitarer til samme pris eller lidt mindre. Næste gang du køber, så ryger du formentlig op omkring de 2000-2500 eller omkring 5000-6000. Det er efter min mening dér, de store kvalitetshop ligger.

  Jeg startede selv med en spansk og købte en western til omkring 1000 efter et års tid, og et år efter købte jeg en western til 5000, sat ned fra 6200. Den har jeg stadig, og den er lækker!

  Mht. at du er venstrehåndet, så kan du godt omstrenge en almindelig guitar, men den skal måske justeres lidt bagefter, da fx strenghøjden (det der kaldes “action”) påvirkes af det. Jeg ville nok ikke gøre vildt meget ud af det på din første guitar, men prøv at høre dem i forretningen.

  Dernæst skal du sætte dig et realistisk træningsniveau, samt finde nogle øvelser der passer til dit niveau.

  Jeg vil anbefale, at du træner en halv til en hel time dagligt. Du må gerne træne mere, end du har sat tid af til, men aldrig mindre! Det er en farlig glidebane. Det er svært og hårdt i starten, og det gør ondt, men pludselig begynder det at blive rigtig, RIGTIG fedt.

  Du skal vælge de rigtige øvelser, fordi du risikerer at blive demotiveret, hvis du ikke træner på det rigtige niveau og hele tiden føler dig bagud. Prøv gerne lidt sjove ting af, men sæt minimum halvdelen af tiden af til de øvelser, der måske er lidt kedelige. Skalatræning, akkordskift og den slags. Det betaler sig i længden.

  Når du spiller “de sjove ting”, så sørg for at det er ting, som du selv synes er sjove. Hvis der er en sang, du virkelig gerne vil lære, så lær den som en af de første. Så længe du sørger for også at træne de andre ting, så sigt efter stjernerne.

  Jeg ville gerne starte med Tears in Heaven. Jeg kunne spille en genkendelig (men på ingen måde behagelig) udgave af den efter 3 måneder, hvis jeg husker rigtigt. Det var en stor sejr for mig, og det var vildt motiverende. Men jeg var aldrig kommet så langt, hvis jeg kun havde trænet den, for nøj hvor var det frustrerende i starten, hvor jeg hele tiden følte, at mine fingre var for langsomme til at finde strengene, og når jeg endelig fandt dem, så pressede jeg dem ikke ordentligt ned.

  Men vi har alle sammen været der, og nu efter omkring 15 år har jeg ingen problemer med at spille foran alle mulige fremmede. Jeg spillede faktisk Save Tonight på Oslobåden foran en del mennesker for et par måneder siden, fordi guitaristen i baren ikke kunne ramme melodien. Det var ret awesome.

  Hvad angår ressourcer, så kig på http://www.justinguitar.com og http://www.guitaren.dk. Det er nok de bedste, der findes til begynderøvelser og det lidt mere avancerede.

  Held og lykke og husk at klø på.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #10

  Thendur
  Medlem
  9.606 indlæg
  Offline

  #9: Pjat med dig, han skal starte ud med en ESP Explorer og så ellers fuld smadder i garagen.

  Cirka disse tabs:

  —-
  —-
  —-
  —-
  00000000000000000000000000000000000

  Så kører det!

  Spøg til side, godt indlæg og meget informativt

  "You can do it your own way. If it's done just how I say."

  #11

  HorrorByte
  Bruger
  4.751 indlæg
  Offline

  0

  Det er. Piger der spiller på sækkepiber

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #12

  Festival_H
  Bruger
  4.391 indlæg
  Offline

  #9 Tak for en fyldig besked Det sætter jeg virkelig pris på. Jeg vil prøve at se at komme ind i en musik butik og se hvad de har at byde på af instrumenter. Når jeg sidder og kigger disse vids rundt omkring så tænker jeg at hvis man kan styre en controller så kan man vel også styre en guitar

  Jeg glæder mig til at komme igang.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #13

  Caulnian
  Bruger
  888 indlæg
  Offline

  Westernguitar all the way, det bliver du glad for, hvis du spørger mig Evt. kig efter noget brugt til de penge, der tror jeg du kan komme ret langt.

  #14

  Festival_H
  Bruger
  4.391 indlæg
  Offline

  Tak for alle svar. Det tripper helt vild i mig om at få fat på en guitar nu, men hold nu op min hjerne er helt splittet af.

  Som sagt spiller jeg guitar hero som højrehåndet, men det er fordi man jo skal være god til at trykker knapper med venstre og een streng er nem nok at slå an med sin svage hånd

  Jeg er dog ikke i tvivl om at jeg skal spille rigtig guitar som venstrehåndet, men hver gang jeg prøver at gennemgå et guitar move i mit hoved af en eller anden årsag så er det min venstre hånd det vil gribe efter halsen og højre hånd der vil slå strenge

  Spooky!

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #15

  Demiminigod
  Bruger
  2.010 indlæg
  Offline

  Bare lige husk på, at musikbutikker lever af at sælge dig ting, og deres sekundære opgave vejledning.

  Det simple råd er, at finde en guitar du har lyst til at samle op og spille på, hver gang du ser den.
  Det andet råd er at købe brugt. Nyt kan sjældent retfærdiggøres. Både mht pris og omtanke for miljøet.

  Live fra Katastrofernes Tid

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 61 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.