mandag, juni 1, 2020

Spildesign med Esport fokus

Daily Rush Debat Spil Spildesign med Esport fokus

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Anathema
  Bruger
  1.727 indlæg
  Offline

  Talte med nogle gutter i et accelerator program, der gerne ville lave et nyt spil centreret omkring esport. Altså seer venligt, let at gå til, stadig sjovt og tilrettet esport scenen.

  Hvad er DRs take på hvordan sådan et spil skal se ud anno 2020? FPS, Moba stil, rocketleague, noget set “oppe fra” som FIFA?

  Jeg er nok selv biased af moba genren fordi det går langsommere end fps. Eller fx wow arena, der går så hurtigt og er så detaljeret at du skal være ekstremt godt inde i tingene for man forstår hvad der foregår.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Nass
  Bruger
  2.015 indlæg
  Offline

  Der var engang et spil med det fokus. Det var sådan et arena-agtigt spil uden nogen form for RNG, og KUN med skill-shots.

  Jeg fandt det, Bloodline Champions hed det. Man kunne måske lære af, hvorfor det ikke gik så godt?

  Hell, it's about time

  #2

  Tequilashot
  Bruger
  4.781 indlæg
  Offline

  Der findes da sports spil til commodore 64 samt amiga.
  Kan da huske min arm faldt af da jeg skulle rykke joystikket til siden som en sindsyg.

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #3

  Anathema
  Bruger
  1.727 indlæg
  Offline

  #1 det er et godt tip, fik aldrig prøvet det selv – men vil se hvad det gik ud på!

  #2 James Pond Olympics er skyld i mange proteser.

  #4

  Kwanza
  Bruger
  5.451 indlæg
  Offline

  Jeg har aldrig sat mig ind i nogen af moba spillene, og med den baggrund forstår jeg slet ikke, hvad der foregår, hvis jeg ser sådan en esport kamp. Og kommentatorerne kunne næsten lige så godt tale græsk.

  Et spil som CS er langt nemmere at forstå uden at kende spillet. Der kunne min far på snart 80 efter bare et par runder følge med i en Astralis kamp, efter jeg lige havde ridset det basale op.

  #5

  kongkim
  Bruger
  16.100 indlæg
  Offline

  Tror bla. man skal se på det lidt som #4 er inde på. Hvad er let at forstå og svært at mester. Hvis man vil lave et til sport skal man nok holde sig til noget let genkendeligt og ikke alt for meget fremtids, vilde effekter og magi osv.

  Men generelt synes jeg det virker lidt forkert at udvikle et spil udelukkende udfra en ide om esport, det lyder ikke som om det er noget nogen hvor man har en super ide og virkelig brænder for når man ikke engang har en ide om gengeren endnu. Så lugter det mere af man bare tænker penge.

  Og så der ikke rigtig nogen passion bag ved.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #6

  Noize
  Bruger
  4.449 indlæg
  Offline

  #5 enig lugter lidt af giv mig en ide så jeg kan blive millardær spørgsmålet..

  #7

  Anathema
  Bruger
  1.727 indlæg
  Offline

  #5 Det er også målet, at det skal udvikles som en forretning. Deres tanke er at tage fat i profesionelle hold og hive dem med, til både at promovere det og være medejere af konceptet. Den ene har haft en ledende rolle i EA i mange år så det er vel ikke overraskende 😅 Jeg har ikke selv spil udviklings erfaring, og kommer ikke til at være med i en evt virksomhed, men syntes emnet er rigtig interessant!

  Godt set med fps vs moba. Jeg er nok bare for vandt til fantasy og eventyr, og syntes fps er for kedeligt at se på.

  #8

  parus
  Bruger
  721 indlæg
  Offline

  Hvis man skal designe et spil vil det være godt det ikke handlede om at slå ihjel med “rigtige” våben. CS kommer ALDRIG til OL. Der er også mange spil der går for hurtigt og er svære at overskue.

  #9

  Red-poL
  Bruger
  232 indlæg
  Offline

  Lav et quake battle royal. De fleste fps spil har den fejl at de har for langsom movement. At gå med kniv i cs er ikke fart. Rocketjump er bedre. Men man kan lave et spil hvor man kan flyve på wow mounts ikke 310 speed men 1000 speed og man skal kunne flyve i loops så man kan skyde mens man flyver på hovedet. Så skal der ikke være alle mulige champions. Man skal selv kunne designe sine våben på 1000 forskellige måder. Der skal så være en engine der kan regne ud hvad skaden skal være om man skal skyde en rail eller rocket, om man vil have bullet spread som i cs og fortnite. Man kan merge det med at nogle spiller fps og andre så bygger alverdens forhindringer mens de ser fps spillerne foroven så er det deres hære de skal prøve at kontrollere. Man kan også lave moba spil med en char så man ikke kun har 4 abilities. Men man kan vælge mellem alles ability ligeså mange som man har knapper på tastaturet. Problemet er at spillene idag stadig prøver at afspejle sig virkeligheden. Når man kan lave meget bedre gameplay med cheats og lave spil der ikke har begrænsninger i fysikken. Det kan være firkanter trekanter blobbers man styrer istedet for at det skal forestille noget i den virkelige verden. Jo mere man er istand til jo sjovere er det, og jo bedre gameplay.

  #10

  Bams
  Bruger
  2.006 indlæg
  Offline

  Det lyder spændende! Altså IOC og Intel laver jo et samarbejde om e-sport opvarmning til OL I Tokyo til Sommer. Og her er det rocket league, der er valgt sammen med kulturarven street fighter.

  Jeg tænker rocket league er valgt fordi det non-violent og det er ekstremt nemt at forstå. Og se 2 parametre vil et nyt esportsspil også skulle leve op til😊 men det sværeste er nok at lave et sjovt og balanceret spil, som ‘takes a minute to learn but a lifetime to master’

  Jeg hoster når jeg kysser

  #11

  parus
  Bruger
  721 indlæg
  Offline

  #9 Et stykke af vejen lød det til du beskrev qudditch

  I NFL gør de meget ud af pauser i spillet og det meste vi foreslår er fart. Lidt tankevækkende.

  #12

  aloC
  Moderator
  8.909 indlæg
  Offline

  Formularen er helt klart let at lære, svært at mestre. Tak Rocket League som eksempel. Ekstremt simpelt at gå til og alle forstår lynhurtigt hvad det går ud på uden behov for lange tutorials. Men der er så sindsygt mange facetter til at blive bedre i spillet.

  Kontrol med bilen
  Generel bevægelse og styring. Kontrol af boost. Skud og vinkler. Luft kontrol.

  Taktikken
  Rotations. Forsvar. Angreb. Læse modstanderen.

  Progression
  En uendelig strøm af XP og ranks der stiger eller falder nådesløst alt efter hvordan du klare dig på banen.

  Jeg vil vove den påstand at Rocket League er det spil der minder mest om en rigtig sport, da så lidt er overladt til tilfældighederne. Den dygtigste spiller vinder 95% af gangene og det er ekstremt motiverende i modsætning til FIFA hvor du kun styre max 2 spillere ad gangen og derfor har langt større risiko for at blive fucket af AI’en.

  "I am Guybrush Threepwood and i wanna be a pirate!"

  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  aloC.
  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  aloC.
  #13

  mOO-iM-AcOW
  Bruger
  1.920 indlæg
  Offline

  action quake 2 remake det er CS:go på kokain

  Apex har noget af det men stadig går det osse langsomt i henhold til Action quake 2.

  Gad virkelig godt se action quake2 blive lavet igen med fed grafik

  #14

  Ixnatifual
  Bruger
  2.299 indlæg
  Offline

  Jeg tænkte først at FPS spil nok ikke egnede sig så godt fordi det er svært for tilskuerne at få overblik. Men så kom jeg i tanke om CS.

  #15

  K19
  Bruger
  2.193 indlæg
  Offline

  Tror #10 og #12 er inde på noget af det rigtige med spil der er lette at lære og overskue, både som spiller og tilskuer, men som til gengæld har en rigtig høj skill ceiling. Problemet er bare at med de spil der er populære, så er det bare ikke rigtigt det der foregår. Spil som moba genren, hvor man skal kende til maps, heroes og abilities og kombinationer af disse. Er jo ikke ligefrem noget der gør det tilskuervenligt. Jeg har i vert fald rigtigt svært ved at følge det. Men jeg er sikkert på, at hvis man selv spiller det. Så er det hurtigt noget helt andet.

  Men overordnet set, tror jeg det er den forkerte måde at anskue det hele. Det er fint at i tænker esports over i det, men det skal være sekundært. Folk spiller ikke et spil hvis ikke gameplay er i orden. Det bliver ikke et stort esport spil, hvis ikke det bliver et stort spil til at starte med. Sådan er det bare. ALLE spil kan blive esport, der er stort set konkurrence i alle de spil jeg kender til, i hvert fald på et hvis niveau. Så hvis spillet er godt, skal konkurrencen nok også komme. Derfra er det så at gøre det tilgængeligt for folk at caste og følge. men fokuser på et godt og balanced gameplay først og fremmest.

  I forhold til genre, så er det vel stadig Moba, shooters og Moba/shooter komboen der er mest populær, og så efterfølgende fortnite typen som jeg ikke ved om det har et navn. Arena shooters og RTS, er desværre meget niche selvom især arena shooteren er så velegnet til esports, da det er let at lære og forstå, ikke alt for indviklet men stadig med, fra mit synspunkt, noget af det højeste skill cieling der er. Set ud fra ovenstående skal i nok fokusere på noget teambaseret, selvom det for mit vedkomme, er svære at følge som sport, da der er en anden form for taktik, samt hold i esport historisk førhen har været noget rod at følge med spillerskifte og navneændringer osv.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.