lørdag, februar 22, 2020

Sous vide pulled pork krise

Daily Rush Debat Off-topic Sous vide pulled pork krise

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Octo
    Bruger
    1.166 indlæg
    Offline

    Nakke filler har lagt i saltlage i 8 timer som er minimum ifølge opskriften. Den bør ligge i sous vide i 24 timer på 73 grader, men har kun 20 timer. Herefter skal den i ovnen i 30-45 min.
    Kødet er 2 x 800 gram.
    Kan man skrue op på fx 75 grader for at kompensere tiden? Eller anden temp?
    Eller skal man forkorte sous vide tiden med lidt længere i ovnen?

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    hunterSEG
    Bruger
    519 indlæg
    Offline

    Den skal nok nå de 73 g på 20 timer, og er sikker på den nok skal blive mør.

    Har lavet pull pork før, dog ikke sous vide.

    Er rimelig sikker på du ikke mærker forskel på om du stiller den på 73-74-75 g. Synes det lyder som en lav temp. normalen i ovn er omkring 100 g og stegetid på omkring 12 timer.

    #2

    Deadmeat
    Bruger
    6.651 indlæg
    Offline

    Det lyder som en meget lav kernetemperatur på kødet vil jeg mene, uden at have lavet pulled pork med sous vide. Stegen skal da gerne nå en kernetemperatur til slut på 90-93 grader inden servering. Ellers smelter det sidste bindevæv ikke ordentligt og stegen bliver alt for fast. Kan man få kernetemperaturen 20 grader op på kun 30-45 minutter I ovn?

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #3

    Octo
    Bruger
    1.166 indlæg
    Offline

    Ved det ikke, men sous vide opskrifter siger 73 grader – tænker de har prøvet det.

    Første gang jeg laver det i sous vide.

    #4

    MiNo
    Bruger
    2.354 indlæg
    Offline

    Argh. Det skal sguda grilles for at få “bark” dvs den rette overflade. Ellers er det bare blødkogt svin.

    i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

    #5

    gulbaek
    Bruger
    127 indlæg
    Offline

    De 4 timer bør ikke betyde noget, men ja ellers kan du sagtens justere temperaturen et par grader op.

    De 73-75 grader er også rigeligt. Har selv lavet det i sous vide med rigtig gode resultater, dog må man undvære den brændte overflade, men tilgengæld er det super smagfuldt

    #6

    solvhoi
    Bruger
    654 indlæg
    Offline

    sous vide pulled pork? Ellers tak.

    #7

    snowball42
    Bruger
    1.185 indlæg
    Offline

    Jeg prøvede Sous-vide i 24 timer, men jeg havde ikke fået lagt den i salt lage inden. Jeg synes smagen var lidt tam. Så kan du ikke lige give en melding om det blev godt for dig?

    #8

    Ghostav
    Bruger
    3.373 indlæg
    Offline

    Smagsmæssigt og tidsmæssigt vil jeg anbefale dig en stegeso til pulled pork frem for sousvide. Du opnår et lige så godt resultat, men på 12 timer.

    #9

    Octo
    Bruger
    1.166 indlæg
    Offline

    Brugte opskriften på SousVide.Dk Den blev super, selvom den ‘kun’ fik 21 timer i stedet for 24. Den kørte på 75 grader i stedet for 73. Derefter 45 min i ovnen på 200, som gav en lækker sort skorpe. Mums.

    Lavede en dressing med ælbleeddike, tabasco, Ketchup, salt, peber.

    #10

    Festival_H
    Bruger
    4.408 indlæg
    Offline

    Jeg vil tilslutte mig nogle af de andre i tråden.

    Hvis du Sous Vider en nakkefilette så vil den mere eller mindre smage som en Tulip Pulled Pork pakke og det smager altså ikke specielt godt i forhold til en luft varmet pulled pork.

    Eneste måde er luft varmet. I ovn eller grill. Det er det eneste rigtige. Jo jo, det er lidt mere besværligt, men det gir også et langt bedre resultat.

    OT: Gi du den bare lidt højere temperatur. Når du nu har det hele i en pose vil det aldrig blive tørt så et par grader mere betyder intet.

    Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

    #11

    astroturf
    Bruger
    520 indlæg
    Offline

    Stemmer lige I, pulled pork skal laves i ovn, men grill er at foretrække for at få den rigtige overflade (gerne med mulighed for rygning også).

    73-75 graders kernetemperatur vil jeg også mene er alt for lavt, du skal helst op over 88 grader, og min personlige holdning er at 92-93 grader er bedst. Jeg plejer at sætte den over på min Smokey Mountain kl 4 om natten, så er den færdig til spisetid om aftenen, altså ca. 14-15 timer.

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.