søndag, august 18, 2019

Søger råd om kommende grafikkort

Daily Rush Debat Hardware Hardware Søger råd om kommende grafikkort

 • Dette indlæg indeholder 6 kommentarer, har 4 deltagere og blev senest opdateret af  Deadmeat for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  johbe
  Bruger
  9.416 indlæg
  Offline

  Hej orakler,

  Står i den situation at jeg skal ud og købe en ny PC til mig selv, så min 9-årige knægt kan arve min nuværende.

  Havde egentlig tænkt mig at vente til de nye Geforce kort udkom, hvilket rygterne indikere ville ske i august måned. Det ser nu ud til at man skal frem til oktober, eller senere, og at priserne åbenbart kommer til at få et godt hak op, hvilket gør at jeg nu overvejer at købe mig en maskine nu, og ‘blot’ smide et 1080 kort i.

  Det burde kunne klare sig i 3-4 år frem, hvorefter det kan opgraderes.

  Er der nogen af jer der ligger inde med mere konkret info omkring de nye Geforce kort?

  Vil de være værd at vente på, eller snakker vi en minimal opgradering?

  Det 1070 kort jeg har i min nuværende maskine, kan spille alt jeg smider efter den, i 3440*1440 med maks detaljer, så tænker ikke det vil være afgørende at vente X antal måneder på ny maskine, blot for at få nyeste genration kort. Eller?

  Same shit, different day.

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Alx
  Bruger
  1.206 indlæg
  Offline

  #0 Der er ingen udover Nvidia selv, der har konkrete informationer – ingen.

  Det kommer dog nok med stor sandsynlighed til at være en relativt stor performance upgrade, der nok også koster en del mere – men det er rygter, ikke fakta.

  #2

  TormDK
  Bruger
  14.462 indlæg
  Offline

  #0 Hvor mange FPS forventer du? For mit 1080Ti på min 7700K overclocked giver mig ikke så fantastisk et resultat i 1440p. Bevars, det er da typisk mere end 60FPS, men jeg tror næppe den ville give mig samme resultat hvis opløsningen lige fik et hak opad.

  Og du siger så du har et 1070 som klarer alting på max i det der mystiske 21:9 format. Det lyder meget interessant, men det er selvfølgelig et spørgsmål om FPS i sidste ende.

  Hvor stor er behovet hos knægten nu, og hvilken opløsning skal han køre med?

  Min datter piver også over at ville have ny computer fordi hun er begyndt at lave video rendering, og det tager åbenbart tid på den gamle 3770K hun har nu (hun har også et 1070), og vi kører samme deal herhjemme med at hun arver mit det “gamle”, men jeg bygger først en ny spand til mig selv til i vinteren 2019, så må vi se om Intel har fået løst Spectre i en hardware form på deres næste CPU til den tid.

  #3

  johbe
  Bruger
  9.416 indlæg
  Offline

  #2

  Mange tak for dit input.

  Han skal køre 1920×1080 og skal spille BF5, Conan: Exiles, ARK osv.

  Det kan min nuværende maskine, som han skal arve, sagtens klare. Den nye skal jeg køre på min 34″ Predator skærm, samt 2stk 24″ skærme. Dette klarer 1070 kortet til UG som det er nu.

  Når du snakker FPS, så er jeg ikke så forhippet på dette, så længe skidtet performer tilfredsstillende for mig. Dette er også grunden til at jeg efterhånden læner mod at købe maskine nu, med et 1080 kort, i stedet for at vente, for at få den med et 1170 eller 1180 kort, da de åbenbart kører med den nuværende arkitektur, samt kommer til at koste en del mere.

  Ville du/i købe nu, med et 1080, eller vente på den nye generation, og dermed smide flere penge for et sådant kort?

  Same shit, different day.

  #4

  Deadmeat
  Bruger
  6.273 indlæg
  Offline

  #3: For at sige det lige ud: Det er penge ud af vinduet at opgradere fra 1070 til 1080. Du får ca +25 % ydelse og det skal du betale mindst 3750 kr for.

  Mig bekendt ved ingen endnu, hvad de nye NVIDIA kort kommer til at yde. Måske finder vi ud af mere d. 20. august. Er de værd at vente på? Umuligt at svare på. Hvis lanceringen går ligesom med de nuværende Pascal kort, så eksploderer priserne de første måneder og kortene vil være svære/umulige at opdrive. Om den situation opstår igen er der heller ikke nogen der kan sige – desværre 😊

  Hvis du vil ud og købe den nye PC nu, så vil jeg foreslå at flytte dit nuværende 1070 over i den nu maskine. Din søn arver den gamle PC og så køb f.eks. et RX 570 4 GB, som vist rækker til de fleste 9 åriges spilbehov 😏

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  johbe
  Bruger
  9.416 indlæg
  Offline

  #4

  Mange tak for dit input. Tror nu nok jeg lader ham beholde det 1070, og ‘forkæler’ mig selv med et 1080 kort. Det er svært nok at flå en ny PC ud af konen, så når jeg endelig kan, skal den dælme have gas.

  Er blot usikker på om det er idioti at vente, blot for at få den nye generation, der er en del dyrere, når den nuværende faktisk er seriøst kraftfulde (endnu)

  Same shit, different day.

  #6

  Deadmeat
  Bruger
  6.273 indlæg
  Offline

  #5: det er ikke forkælelse med det 1080 kort. Du vil blive skuffet over den lille forskel. Hvis det er konen der sidder på kontoen derhjemme, så hæv pengene i stedet og gem dem til senere, når der er noget mere attraktivt (grafikkort) at bruge dem på

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.