tirsdag, november 12, 2019

(Ikke alligevel) Snydt ved køb af brugt bil?

Daily Rush Debat Off-topic (Ikke alligevel) Snydt ved køb af brugt bil?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline

  Edit: Rusherne kom endnu engang til undsætning og jeg fik lært lidt mere om biler Tak folkens!

  Hej Rushere, har brug for jeres viden og erfaring endnu engang.

  Sagen kort: For en lille måneds tid siden købte min kone og jeg en brugt bil til omkring 160.000. Forhandleren fik os overbevist om at det godt kunne betale sig at købe vinterdæk med til bilen, da vi jo så kunne få det med på lånet og dermed kunne slippe for en stor engangs udgift til vinter. Det skal lige nævnes at det er første gang vi køber bil (en brugtvogsnforhandlers drøm). Vi fik så på papiret fire Bridgestone dæk med med stålfælge til 8.000 kr. Vi skulle selvfølgelig have tjekket op på priser på den slags, for nu har jeg google lidt og kan se det er en alt, alt for høj pris. Derudover viser det sig at vi har fået en anden type dæk med. Dæk der koster maks 2.000 ved køb via web shops.

  De fjorten dages returret er overskredet.. Kan man gøre noget i sådan en situation? Det lugter jo langt væk af fup. Jeg har ikke talt med sælgeren endnu, men vil kontakte ham i morgen. Rart at vide om vi har nogle juridiske muligheder hvis han nægter at give afslag på pris eller tage dækkene tilbage.

  På forhånd tak for hjælpen!

  • Dette indlæg blev ændret for 7 måneder, 2 uger siden af  Martinity.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Ghidora
  Bruger
  8.239 indlæg
  Offline

  8000 er vel ikke at snyde hvis det billigste du kan finde dækkene til på nettet er 2000?

  Lad os sige de normalt tager 3500 for dækkene og 3000 for fælgene? Det giver 6500, hertil kommer montering og afbalancering.

  Vi er enige om at 8000 sikkert er en del dyrere end hvad du ellers kan finde dem til, men ligefrem snydt?

  Ghidora84

  #2

  Spionas
  Bruger
  1.602 indlæg
  Offline

  Altså hvis du har papir på nogle Bridgestone dæk så har du vel i hvert fald som minimum krav på det.

  #3

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline

  #1 bilen kom med sommerdæk, så der er ikke skiftet eller afbalanceret. Derudover er der kun stålfælge med som ikke ligner noget der burde koste så meget ekstra.

  #2 enig 👍

  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.091 indlæg
  Offline

  Hehe han har haft lidt fortjeneste på dækkene, men husker du at medregne montering af dækkene på fælg og afbalancering? Jeg går ud fra du ikke fik dem monteret på vognen, men hvis du gjorde, så koster det jo også lidt tid.

  Den sidste bil jeg købte var med 17″ vinterdæk på alufælge, undervognsbehandling, stænkklapper og et sæt stof- og gummimåtter uden merbetaling. Derudover tilkøbte jeg så træk, metallak og lidt chromelister.

  Det er som udgangspunkt ikke ulovligt for bilsælgeren at gøre en god handel.
  Der er nogen undtagelser hertil, hvor man f.eks. ser på normal pris i forhold til købsprisen, men der skal være en meget stor forskel her. Det får du nok svært ved at påvise her tror jeg.

  Det I evt. kan få nedslag på, er hvis han har specificeret dæktypen på slutsedlen, og dem der er leveret ikke stemmer overens med aftalen – Men kender jeg bilsælgere ret, så er slutsedlen meget generel/dårligt udformet.

  Da jeg selv søgte ny bil, og skulle til at skrive slutseddel med en bilsælger, der brokkede han sig over de præciseringer jeg havde til detaljerne på slutsedlen, og gik videre uden at tilføje hvad jeg gjorde opmærksom på.
  Til sidst rejste jeg mig bare op, og gik ud af hans kontor uden at sige noget, og ud af butikken. Jeg kan simpelthen ikke tage sådan et fjols seriøst.

  Jeg kørte til nabobyen, besøgte en anden forhandler af samme bilmærke og købte bilen. Her var der en professionel tilgang til udformning af slutsedlen.

  Du kan undersøge om værkstedet er medlem af en brancheorganisation der støtter op om Ankenævnet for biler. Find deres CVR. nr. og slå dem op her: https://www.bilklage.dk/Forhandlereogvaerksteder

  Bemærk du skal først klage til sælgeren før du kan klage videre til ankenævnet. Her er det en god ide at gøre det skriftligt i forhold til dokumentation.

  *Edit*
  Har du fået dæk og stålfælge løst?

  Hvis du har fået dem samlet, så har han jo sat dæk på fælg, og derudover kan du kigge på fælgene om de er afbalanceret. Så vil der sidde nogen små vægtklodser på fælgene.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 2 uger siden af  SturmW-Ghost.
  #5

  mortendb
  Bruger
  351 indlæg
  Offline

  Hvad er det for nogle dæk i har fået i stedet?
  Og når han ikke har leveret det korrekte så er der jo ikke snak om noget i har fortrudt inden for 14 dage men at han ikke har leveret det aftalte så det skal han bare ordne.

  #6

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline

  #4 tak for dit svar, jeg har ikke været opmærksom på at stålfælgene skulle monteres og afbalanceres. Kiggede lige priser på det og kan se det ikke koster det store. Måske et par hundrede pr hjul? Vi har en slutseddel hvor der står Bridgestone dæk, og vi har fået Goodyear som koster omkring 500 pr stk online uden fælge.

  Fedt at høre du bare gik fra den dårlige sælger uden et ord.. Man skal ikke finde sig i alt! Vil sige at vi ellers var glade for købsoplevelsen, og at vi er rigtig glade for bilen.

  #7

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline

  Kan det være noget med dæktrykmålere I dækkene? Kan se det koster en del også? Det har vores bil nemlig.

  #8

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline
  #9

  mortendb
  Bruger
  351 indlæg
  Offline

  Lige inden du brokker dig alt for meget, så kan det godt være dækket ikke er så dyrt men det er noget bedre end bridgestone.

  https://fdm.dk/alt-om-biler/test-anmeldelser/test-af-udstyr/vinterdaektest-2018#daek14

  #10

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.091 indlæg
  Offline

  #6
  Jeg gav ham nogen chancer. Jeg gjorde opmærksom på, at jeg gik meget op i at kontrakten var rigtig udfyldt, fordi jeg har set så meget lort, hvor der var tvivl om hvad der var aftalt, som så kommer sælgeren til skade som koncipisten – Det sagde han, at han godt kunne forstå. Hvorefter han gik videre uden at tilføje hvad jeg påpegede.
  På det tidspunkt tænkte jeg om han faktisk var mentalt retarderet.

  Du har krav på den type dæk der står anført i kontrakten. Du har ikke fået leveret det I har aftalt. Det der er leveret lider af en mangel. Se KBL §§ 75a, stk. 1 og 76, stk. 1, nr. 1.

  Det er købelovens almindelige regler der gælder i det her tilfælde mig bekendt, og du er forbruger, jf. KBL § 4a, så din reklamationstid er efter retspraksis ca. to måneder. Se desuden KBL § 81. Reglerne for forbrugere begynder ved KBL § 72.

  Så du kan sagtens gøre manglen gældende efter 14 dage.
  Men sælgeren skal have mulighed for at udbedre fejlen. Hvis du med det samme henvender dig et andet sted og får de ønsket dæk, så kan du ikke aflevere regningen hos den oprindelige sælger.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #11

  Martinity
  Bruger
  440 indlæg
  Offline

  Tak Morten. Hvis dæk koster 800*4, fælge 400*4, montering 200*4 og trykmåler 500*4 ender vi også ud på noget der ligger tættere på prisen selvom vi måske er lidt i den dyre ende.

  #12

  mortendb
  Bruger
  351 indlæg
  Offline

  Han har helt sikkert gjort en rigtig god forretning.

  Med dæk og fælge kan det altid betale sig at kigge hos dækonline eller en af de andre store.

  Men det tvivler jeg på at du nogensinde glemmer..

  #13

  gumshot
  Bruger
  298 indlæg
  Offline

  TPMS ventiler (trykmåler?) koster ca. 400-500kr stk i Danmark, og er lovkrav på biler fra nov. 2014 og frem. De skal ofte kalibreres (kodes) til bilen, det tager værksted også lidt for, også bare ved hjulskift.
  EDIT: Daekonline gør det vist lidt billigere hvis man køber komplethjul som de kalder med TPMS ventiler. så er de vist nede i 300kr/stk.

  Så sådan nogle kan hurtigt koste mindst 2000kr + kodning, og de skal jo sidde i hjulet inden montering, og så skal bilen altså lære dem at kende når hjul sættes på.

  Nogle biler, kan så huske 2 sæt, andre kun 1 sæt hjul , det ved værksted mere om.

  Det gør i hvert fald en bil med ekstra hjulsæt som samles fra ny, en del dyrere også selvom det er stålfælg.

  Er bilen ældre end nov. 2014, så kan den have indirekte dæktryksmåling men så er det ikke via TPMS ventiler men ofte en passiv måling ud fra dæk størrelse.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #14

  MiNo
  Bruger
  2.279 indlæg
  Offline

  #13 ikke korrekt. Min er fra 2016 og har passiv måling og det er skam helt lovligt (oktavia).

  Men ingen kan sige om handlen var god eller dårlig uden at kende flere detaljer. Hvorfor er bil model og årgang dog ikke oplyst? Og er det 14” eller 17” dæk som der er blevet købt? Stålfælge er i øvrigt ikke gratis og koster ofte mere bed det billigst alu.

  Men klar forhandleren forsøger at tjene godt på et mersalg som ikke lige får så meget opmærksomhed når man at fokus på bilen. Jeg gav selv 6000kr for komplet sæt vinterhjul 16” med original kapsler til – i 2016, til sammenligning.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #15

  Bullit
  Bruger
  948 indlæg
  Offline

  Stålfælge er nu heller ikke nødvendigvis billigere end alufælge.

  Don't say motherfucker, motherfucker.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.