fredag, september 25, 2020

Skal vi tage terrorister tilbage til Danmark og dømme dem?

Daily Rush Debat Politik Skal vi tage terrorister tilbage til Danmark og dømme dem?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.795 indlæg
  Offline

  Ja Trump-eten startede diskussionen med hans udtalelse om at
  Europa burde tage imod deres borgere, som er rejst til Syrien for at kæmpe med ISIS terroristerne.

  Debatten er vel, skal vi tage imod dem, dømme dem og fængsle dem ?
  Eller skal vi bare sige nej og afvise dem?

  Personligt, da jeg læste om historien om den 15 årige pige der var rejst fra England til Syrien for at tilslutte sig IS og var blevet gravid og ville hjem igen,
  der tænkte “Fuck hende! Fuck nej, lad hende rådne op dernede”.
  Men på den anden side, der tænker jeg at det er farligere at sige nej og afvise dem, især når det er de unge herrer, som nemt kan snige sig ind til Europa igen (med deres EU Pas), og lave et nyt angreb.

  Så jeg er i dilemma, synes det bedste ville være hvis de blev dernede og døde i Syrien, så var vi fri for dem.
  Men det sker ikke altid, og at afvise dem, og lade som om ingen ting, hvor de render frit rundt.. kommer måske ned til Italien, Spanien, Grækenland i en båd og laver terror dernede, ville det smarteste ikke være at tage imod dem og lade dem rådne op i fængsel? =)

  Og jeg vil lige sige en ting, inden at folk begynder at bruge “Det koster penge at tage imod dem”- kortet, ja det gør det uden tvivl, Men det koster også milliarder at føre Krig, og der har vi ikke sparet en Krone de sidste 15 år i Irak og Afghanistan og Libyen, så hvis vi kan brænde milliarder af på Krig, kan vi vel også bruge penge på at rydde op efter de krige som vi har valgt at deltage i.

  • Dette indlæg blev ændret for 1 år, 7 måneder siden af  Canis_Lupus.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 56 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Emilsa
  Bruger
  11.230 indlæg
  Offline

  #0 – Hvis de har dansk statsborgerskab, så ja. Statsborgerskabet er en fundamental ting i vores samund, og hvis man begynder lade hånt om det – uanset hvorfor – så begynder man seriøst at underminere grundlaget for vores relative frihed og sikkerhed.

  Desuden, vi har travlt med at ville sende folk der begår kriminalitet i alle mulige lande til deres respektive “hjemlande”… Så det er lidt hyklerisk vi ikke tager imod vores egne.

  Først derefter kommer overvejelser om i hvilken grad vildfarne unge skal straffes for de dumheder de begår….

  • De sniger sig iøvrigt ikke ind nogen steder, de fleste er i kurdisk fangenskab – så det er først hvis tyrkerne kommer og slipper dem fri de kan drifte omkring.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #2

  Vento
  Bruger
  3.435 indlæg
  Offline

  Vil kun tage imod dem hvis der føres en sag for landsforræderi mod hver og en af disse personer.

  Vil den danske stat ikke det, så kan disse personer blive hvor de er.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #3

  Emilsa
  Bruger
  11.230 indlæg
  Offline

  #2 – Fair nok, men så skal alle der har gjort tjeneste i IDF også sigtes for landsforræderi.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #4

  Deadmeat
  Bruger
  7.319 indlæg
  Offline

  #0: Alle følelser siger nej. Men loven står over alt andet, og som #1 er inde på, så er vi vist forpligtet til at tage egne statsborgere hjem?

  Hvis politikerne nu ville bruge deres svinepest befængte øde ø til noget fornuftigt, så burde de reservere pladserne til de hjemvendte krigere der bliver dømt.

  @sturmw-ghost findes der nogen aktuel dansk lovgivning om landsforræderi?

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  RadeonXRay
  Bruger
  123 indlæg
  Offline

  Min første reaktion var “Fandme nej! Lad dem rådne op hvor de end er! De har truffet et valg”, men som det bliver pointeret, så er der tale om Danske statsborgere, og derfor har vi formegentligt et krav om at tage den hjem og retsforfølge dem her.
  Så, lad os få dem hjem og så retsforfølg dem for “landsforræderi”.

  Jeg kom til og tænke på, hvad gjorde vi egentlig efter krigen med de danskere der tilsluttede sig nazisterne? I know, I Know, “Google it”…

  #6

  Emilsa
  Bruger
  11.230 indlæg
  Offline

  #5 – Man retsforfulgte dem og nogen blev skudt, men jeg synes det er værd at skrive sig bag øret at de kvinder der faldt for en nazi, de blev ikke retsforfulgt… Mange af dem blev udsat for noget temmelig klam selvjustits… Jeg synes ikke at kvinder der er faldet for islamisk stat og lagt med og giftet sig med IS krigere kan retsforfølges – det bliver ihvertfald en meget tvivlsom affære. Aktive IS krigere derimod, i brummen med dem.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #7

  HQX
  Bruger
  1.190 indlæg
  Offline

  #6 Nogen af de kvinder der er taget derned var fuldt ud klar over hvad de tog ned til. De har vel ageret “støttestruktur” til de aktive krigere så mener bestemt at hvis man er taget derned efter 2015(?) hvor det var klart for alle hvad kalifatet lavede, så bør de dømmes som landsforæddere eller for medvirken til terrorisme.

  #0 Hvis nogen har frasagt sig sit statsborgerskab eller har dobbelt statsborgerskab, så bør vi undgå på alle mulige måde at få dem hjem. Hvis de er danske statsborgere så bliver man – desværre – nødt til at tage dem hjem.
  Personligt mener jeg dog kun det kan lade sig gøre hvis de bliver sat i arrest i samme sekund de lander på dansk jord. Så gerne de fik forvarrings dom alle sammen, men det bliver nok svært.

  IMO er det største dilemma børnene.
  Hvis børn er 0-10 år så er de nok rimelig uskyldige. 10-14 kan de have deltaget i kamphandlinger? 14-18 tænker jeg at de enten frivilligt eller ved tvang har deltaget i krigshandlinger eller lign. Hvad filen skal man gøre ved dem?

  #8

  Emilsa
  Bruger
  11.230 indlæg
  Offline

  #7 – Det samme kunne du med rette sige om feltmadrasserne…. men, de blev nu stadigvæk ikke retsforfulgt.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #9

  FedeJoergen
  Bruger
  548 indlæg
  Offline

  NEJ!

  De skal fratages deres pas.

  Ligesom hvis folk begyndte at tilslutte nazismen eller [indsæt anden dødskult] så skal de bare fratages muligheden at komme retur til et fredeligt samfund.

  Canis_Lupus: "Troll-profil, smut hjem til din troll-farm i Rusland og hav et godt liv i din boble. Jeg er færdige med at spilde sekunderne på dig."

  #10

  Mazeios
  Bruger
  1.322 indlæg
  Offline

  Som udgangs punkt, så synes jeg de skulle retsforfølges i det land de har begået forbrydelsen.

  Det kan man ikke, fordi hele systemet i syrien er smadret.

  Så kan vi tage dem hjem og retsforfølge dem. Men på hvilket grundlag?

  Der er ingen håndgribelige beviser for at de har gjort noget ulovligt og jeg tvivler meget kraftigt på at de får vidner til at stå frem. De vidner der måtte være, er jo i samme situation som den de skal vidne imod.

  Hvis vi bare lader dem være så står kurderne med lorten, det har de sagt de ikke kan længere.

  Det her er noget man burde kunne have forudset før vi støttede kampen i syrien, men alle parter har valgt at ignorere det. Det er ikke kun et problem for Danmark, det er et problem for alle. Vi bør arbejde sammen med de andre nationer for at finde ud af hvad der skal ske med de her 800 individer der drejer sig om.

  "It´s only a Game until you win"

  #11

  Drixx
  Bruger
  2.976 indlæg
  Offline

  #9 hvad er det for en dobbeltmoral du udviser. Du vil selv have folk ud af landet, fordi de ikke udviser de værdier du føler burde udvises. De er vel vores problem, såvel som dem du vil have ud, er deres hjemlands problem?

  Et helt almindeligt fyr

  #12

  Paxdk
  Bruger
  2.024 indlæg
  Offline

  #0 Hvis vi lukker dem ind igen så forhindrer det vel ikke at de begår et nyt angreb end hvis vi lod dem rådne op? Jeg mener; de har jo allerede valgt side og må leve med konsekvenserne – så hvis de har tænkt sig at rette et angreb mod f.eks. Danmark så spiller det vel ikke den store rolle om vi som stat lukker dem ind eller ej. De har jo for længst udset os og vores ligesindede som fjender.

  Lad dem rådne op, det lader da i det mindste til at være en smule mere sikkert, selvom de naturligvis altid kan “snige” sig tilbage over grænsen, hvad jeg er klar over.

  #2 Åh Emilsa, jeg bliver aldrig træt af din indædte socialistiske kamp mod…alt nærmest. Du kan på ingen som helst måde sammenligne en dansker der gør tjeneste i IDF med en herboende person med dansk statsborgerskab der tager ned og kæmper for IS.

  Hvis man har opholdsret i Israel skal man (som mand i hvert fald) gøre tjeneste i den israelske hær (IDF). Nu er Israel – hvad enten du synes om det eller ej, en internationalt anerkendt stat, mens IS ikke af én eneste stat var anerkendt som netop en stat i navn og gavn. Du sammenligner med andre ord en militærtjeneste i et officielt anerkendt land, med at joine en terrororganisation.

  Det er faktuelt forkert.

  #10 Meget enig i dine observationer.

  Hvad der gør hele sagen endnu mere kompliceret er, at den slags jo efter smelter sammen med en generel politisk debat hvori højrefløjen har meget skarpe holdninger, og venstrefløjen ligeså – firkantet set.

  Som du meget rigtigt er inde på, er dette noget man burde have forebygget som stat, og vi ser netop fra USA til Europa (og sikkert længere) at man jo ikke har nemt ved den slags problemstillinger, især når/hvis internationale konventioner skal komplicere det yderligere.

  "Smokey my friend, you're entering a world of pain..." -Walter Sobchak.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 7 måneder siden af  Paxdk.
  #13

  FedeJoergen
  Bruger
  548 indlæg
  Offline

  #10

  Det her er noget man burde kunne have forudset før vi støttede kampen i syrien, men alle parter har valgt at ignorere det.

  Ej nu stopper det fandme! Støttede kampen i Syrien? Sig mig hvor historieløse er folk blevet?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  Hele verdenssamfundet lod Syrien sejle imens ISIS voksede og voksede med Obamas velsignelse (ja), og til sidst havde ISIS sendt omkring 10.000 yazidi familier op på bjerget Sinjar hvor de slagtede løs… først her skred USA ind og så hjalp resten af verden pludselig til med at bombe løs mod ISIS, nogle med andre agendaer end Vestens…

  Det kan aldrig være vores skyld at vi forhindrede et kæmpe folkemord!

  #11 De skal bare ikke være Danske statsborgere. Jeg kan ikke se hvad problemet er at fratage sådanne psykopater (Det er de) deres rettigheder som Danske statsborgere, så må de flakke rundt som statsløse islamister.

  Det kan aldrig blive vores problem når de mentalt aldrig har haft interesse i Danmark og Vesten.

  I min verden kunne de stille sig ned på en lang række og få et nakkeskud for de krigshandlinger de har udøvet mod så mange uskyldige mennesker, jeg kan ikke se hvorfor jeg og alle andre skatteydere skal stå op hver morgen og betale så voldsom en skat for at straffe og give ophold til sådanne typer, og de vil med garanti når de vattede strafferammer er overstået gå ud og lade det gå udover os i samfundet.

  Canis_Lupus: "Troll-profil, smut hjem til din troll-farm i Rusland og hav et godt liv i din boble. Jeg er færdige med at spilde sekunderne på dig."

  #14

  Nioxic
  Bruger
  17.879 indlæg
  Offline

  er det overhovedet lovligt at tage til udlandet for at deltage i en krig, på den ene eller anden måde? (også selvom man måske bare er kok, og ikke har lavet andet end at skralde kartofler til soldaterne)

  Altså, man er vel stadig medvirkende…

  jeg ville mene de skal smides i fængsel, på livstid.

  De tager jo kun hertil for at få en mildere straf… altså, et lign tiltag i deres “eget” ønskede land, ville jo betyde halshugning..

  edit: det er alligevel “komisk” at de enkelte ISIS soldater jeg har hørt om i et interview, allesammen er uskyldige, ikke har skudt nogen, ikke har lavet noget. bare været “med”… jeg har lidt svært ved at tro på noget af det de siger.

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 7 måneder siden af  Nioxic.
  #15

  FedeJoergen
  Bruger
  548 indlæg
  Offline

  #14 De lyver med garanti hele bundtet, især når man ser hvilke uhyrligheder de rent faktisk har udsat andre for. Det er så stygt at vi simpelthen ikke kan tillade de får nogen rettigheder i vores blødsødne lande!

  Canis_Lupus: "Troll-profil, smut hjem til din troll-farm i Rusland og hav et godt liv i din boble. Jeg er færdige med at spilde sekunderne på dig."

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 56 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.