mandag, juli 6, 2020

Skal syge ud af jobcentrene?

Daily Rush Debat Politik Skal syge ud af jobcentrene?

 • Dette indlæg indeholder 19 kommentarer, har 14 deltagere og blev senest opdateret af  TheAviator for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  Jeg vil helt klart opfordre jer at læse følgende artikel, inden I kommenterer:

  https://www.psykiatrifonden.dk/nyheder/2019/ny-undersoegelse-jobcentre-goer-sygemeldte-mere-syge.aspx

  Specielt hæfter jeg mig ved denne del:

  70% af respondenterne oplever fysisk eller psykisk ubehag op til møder/telefoniske møder med jobcenteret. Søvnbesvær op til møder, angst eller forværring af angst, koncentrationsbesvær og følelse af stress og pres er alle markante.

  De sygemeldte oplever, at deres livskvalitet forringes over tid. Jo længere tid, man er sygemeldt, jo mere belaster tilknytningen til jobcentret livskvaliteten.

  Når vi nu VED ud fra Videnskabelige undersøgelser, at den nuværende beskæftigelsesindsats over for syge/handicappede kun gør de syge mere syge, burde vi så ikke rette op og indse at den bedste beskæftigelsesrettede politik er at lade de sygemeldte selv komme sig, og selv finde ud af hvor meget de kan, naturligvis ud fra den foreliggende lægelige dokumentation i deres sager?

  Er det ikke på tide at stoppe med den hadske retorik om at syge bare er dovne som bare vil slippe for at arbejde? Måske er deres ønske om at “slippe for at arbejde” et udtryk for at de reelt ikke kan holde til det, specielt når lægerne i deres sager siger det samme?

  Hvad med at overlade beskæftigelsespolitik til eksperterne (fagfolk), istedet for hos politikerne?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Nioxic
  Bruger
  17.789 indlæg
  Offline

  beskæftigelsespolitik

  politikerne

  Tænker tingene er hvor de skal være?

  Men jeg er enig. Jobcentrene og lign steder er ikke motiverende, og fungerer ofte mere til at skræmme og stresse de jobsøgende. har en kæreste som er jobsøgende pt. og hun får mega meget stress af møderne hun bliver indkaldt til osv. hun klarer dog de obligatoriske jobansøgninger hver uge, uden de store problemer (afhængigt af hvor besværlig ugen er.. vi er fx lige flyttet – det var lidt nederen for hendes mentale helbred)

  http://www.reddit.com/r/random/

  #2

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  #1 – Jeg tænker at beskæftigelsespolitik er baseret på den idé om at alle død og pine skal tvinges til at lave noget for at tilfredsstille befolkningens retsfølelse.

  Men hvis det vitterligt er retsfølelse man er ude efter, hvorfor har man så en politik som hedder sig at det er bedre at sanktionere 10 for mange end én for lidt?

  Det ville aldrig gå i den almindelige retspolitiske diskussion. Der ville blive et ramaskrig hvis politikerne bad domstolene om hellere at dømme 10 uskyldige end lade én skyldig gå fri pga. manglende bevisførelse.

  Ikke desto mindre er det netop hvad beskæftigelsespolitiken er baseret på. Man betragter næsten alle som kommer ind i systemet, som snydere eller potentielle snydere og sociale bedragere.

  Det er ganske enkelt ikke fair.

  #3

  Heschen
  Bruger
  1.813 indlæg
  Offline

  Kan kun svare ud fra egne oplevelser inden formin familie.

  Jeg har et familie medlem som ikke fejlede noget, men gik hen og blev arbejdsløs.
  Desværre blev hun derefter syg kort tid inde i sin ledighedsperiode og derfor gik der et par år før hun var “OK” igen.

  Desværre har hun nu vendet sig til at gå derhjemme og selv om hun ikke fejler noget mere, så bliver hun både fysisk og mentalt dårlig bare af at skulle arbejde 2-5 timer om dagen.

  Jeg ser det at gå ledig og ikke have noget arbejde helt på samme måde som ikke at være i form og skal til at løbe igen, eller at have været alene i flere år og pludselig skal til at dele sit liv igen.
  Det er pisse hårdt arbejde og det kan være utrolig svært i starten.

  Syntes derfor at man skal sætte ind lagt før overfor ledighed, for nu længere man går derhjemme, det svære er det at komme igang igen.

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #4

  Tyfalion
  Bruger
  605 indlæg
  Offline

  Mange “jobrådgivere”, og hvad de ellers hedder, er papirflyttere. De er ikke motiverende personligheder, som mange har brug for. Man kunne lige så godt nedlægge alle de stillinger og give hver jobsøger X antal kr. til brug hos en coach/hvad man mener vil kunne hjælpe.

  Politikerne har lavet lovgivningen og rammerne, men der er også et menneskeligt aspekt ude hos jobcentrene. De har nogle rammer, de kan bevæge sig indenfor. F.eks. udskyde meningsløs praktik så meget som muligt. Så det er ikke kun politikernes skyld, som jeg nogle gange hører.

  Med det sagt er der også nogle, der har nasset det meste af deres liv med snablen i kassen, ikke kan spare op osv. Måske har de haft stofmisbrug eller noget andet. De burde måske ikke engang arbejde 15 timer, men de burde lave et eller andet f.eks. 5 t om ugen, der gavner samfundet. F.eks. rengøring, sortering eller hvad ved jeg.

  .

  #5

  mediumaevum
  Bruger
  282 indlæg
  Offline

  #3 – Nu taler jeg ikke om de raske, som “bare” skal igang igen. Jeg taler om de sager hvor de syge har dokumentation allevegne for, at de ikke kan holde til arbejde, og at denne dokumentation beskriver at tilstanden er varig og uden behandlingsmuligheder som vil kunne øge deres funktions- eller arbejdsevne.

  I sådanne sager skal man ikke stresse de syge med alverdens vurderinger og revurderinger som KUN har til formål at så tvivl om lægernes og andre fagpersoners ord og dokumentation.

  Det er jo det samme som at påstå at den dokumentation der foreligger borgernes sager er løgn. I alle andre sammenhænge ville det normalt medføre injuriesager og anden retslig bevisførelse med domsfældelse.

  Men ikke når det gælder syge og handicappede.

  Er det fair?

  Jeg mener iøvrigt slet ikke at anklager om socialt bedrageri skal kunne føres anonymt. Hvis du anklager naboen for at stjæle, så står du frem med navn og som vidne i en retssal.

  Hvis kommunerne mener at lægernes dokumentation i borgerens sag er løgn, bør de stå frem i retten og vidne og fremlægge deres modsvar over for en dommer. Så må domstolene efter almindelige retsstatsprincipper vurdere hvem der skal straffes – borgeren, lægen eller den/de kommunale sagsbehandlere eller andre inden for kommunen.

  #6

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.280 indlæg
  Offline

  Som udgangspunkt synes jeg tingene er fine som de er, men jeg så dog gerne, at vedrørende de svære sager, der foretog man en styrket indsats, både ud fra økonomi, men også ud fra en tilgang om at lægefaglige vurderinger vægtes højere.
  Jeg er dog fortsat tilhænger af, at der bør minimum to vurderinger på bordet. Og når jeg siger økonomi, så mener jeg ikke hvad det koster at smide vedkommende på f.eks. førtidspension, men på hvad det koster samfundet at blive ved med at sagsbehandle en håbløs sag, og sende vedkommende til undersøgelse efter undersøgelse hos diverse læger og konsulenter.

  De forløb man har hørt om, hvor folk har været på 10 ressourceforløb over en 6-8 årig periode er helt godnat, fordi kommunerne enten ikke vil godkende vedkommende til fleksjob, eller førtidspension m.v. Der ses oftest ingen fornuftig forklaring på hvorfor sagerne tager så længe at behandle, hvilket får en til at tænke økonomi.

  Det er slet ikke meningen med reglerne, men de bliver misbrugt i det kommunale i nogen tilfælde, blandt andet fordi der ikke er nogen erstatningsretlige konsekvenser ved “bevidst” forkert sagsbehandling – endnu – forhåbentlig kommer det. (Det er dog mest på ældre-, og handicapområdet jeg mener det er tiltrængt med konsekvenser for kommunernes elendige sagsbehandling med økonomisk bagtanke).

  Min fætter var igennem et forløb, hvor Sønderborg kommune ikke var til at rykke eller stikke i for ham eller hans forældre i en næsten 6 årig periode. Han har flere psykiske diagnoser, der gør, at han ikke kan holde et fuldtidsarbejde. Derudover er forældrene blevet ældre, og kan ikke rigtig være der for ham som de kunne engang.

  Efter at jeg med hans fuldmagt havde anmodet om aktindsigt, gennemlæst sagens dokumenter (Fire tykke mapper fyldt til bristepunktet) og sendt et brev til kommunen, hvori jeg listede sagens tidsforløb op, og diverse vurderinger der var blevet foretaget igennem årenes løb, og endelig henviste til en afgørelse fra Folketingets Ombudsmand, gik der tre uger, så var han tilkendt fleksjob.

  De sidste 3 år havde vi dokumentation på, at han havde tigget kommunen om fleksjob, og kunne endda fremvise flere henvendelser fra virksomheder, der gerne ville ansætte ham i fleksjob, som han havde sendt videre til diverse sagsbehandlere.
  Af en eller anden grund hyggede kommunen sig dog med deres håbløse sagsbehandling, der ikke førte andet med sig, end at gøre min fætter yderligere syg, samt udgifter til, og breve fra lægefaglige personer der påpegede at han fik det værre og værre. Åh ja, og i perioden havde han i øvrigt haft 18 forskellige sagsbehandlere…. 18! wtf!

  Han er fortsat ansat i fleksjob det samme sted her 5 år efter, og ordningen er endda udvidet med yderligere timer, fordi han har fået det meget bedre. Derudover er de psykiske problemer ligeledes blevet markant bedre, så han ikke får nær så meget medicin, og ej heller har flere besøg på hospitaler.

  I nogen tilfælde skal der ikke så meget til, og de forløb skal gøres nemmere for alle parter, så der kan fokuseres på de svære tilfælde, samt dem der bevidst snyder – For dem er der såmænd også nogen af.
  I sidste ende tjener vi mere samfundsmæssigt ved at øge fokus de rette steder.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #7

  TormDK
  Bruger
  14.625 indlæg
  Offline

  Vi skal bare hurtigst muligt over i et basic universal income system, så de mennesker som kan klare sig for den slags kan gå og hygge sig uden at skulle jages.

  #8

  Emilsa
  Bruger
  11.155 indlæg
  Offline

  Nogen burde foretage en samfundsøkonomisk analyse af hvad det koster i produktivitetstab at skubbe syge mennesker ud på arbejdspladser. For jeg er temmelig overbevist om at det er et stort negativ og det burde evt. kunne lukke munden på dem der pine og død insisterer på at de syge også skal yde i økonomien.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #9

  Tyfalion
  Bruger
  605 indlæg
  Offline

  #6: Skræmmende eksempel, men desværre overrasker mig det ikke så meget, som det burde! Det er grotesk.

  .

  #10

  knj
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Selvfølgelig skal man ikke være på et jobcenter, hvis man er syg. Så må man jo gå til lægen og få en lægeerklæring på det og blive sygemeldt – ligesom man også kan blive tvunget til på et alm arbejde.

  Jeg er lidt mere kold over for, om man føler ubehag ved at møde op. Hvis man synes det er surt, så kan man finde sig et arbejde eller undlade at få dagpenge. Hvis jeg kunne bestemme over mine egne skattepenge, så havde jeg i hvert fald ikke gidet at betale til det

  Hvis andre har det anderledes, så kan det vel arrangeres man frivilligt kan indbetale til en konto og hjælpe de her mennesker, hvis man mener de har behov for hjælp?

  #11

  knj
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Forfærdeligt at læse historien om en med en diagnose der ikke kan komme i flexjob.

  #12

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.280 indlæg
  Offline

  Man tager sig til hovedet.. Skræmmende “ledelse”.

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-07-01-sagsbehandlere-blev-lovet-isbar-for-at-nedbringe-antallet-af-sygemeldte-borgere

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #13

  StultusX2
  Bruger
  5.451 indlæg
  Offline

  #12 JØSSES!!??..SUK..når virkeligheden overgår Dystopien

  Men HEY! Det bliver bedre i fremtiden – bare man får/har nok ‘LIKES’….

  …yikes

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  StultusX2.
  #14

  Jacques
  Bruger
  10.215 indlæg
  Offline

  #4, du er inde på det helt rigtige. Papirflyttere er sgu det rigtige ord. Jeg har været jobsøgende de sidste 2 år og har lidt af angst det sidste år. Det har været fucking hårdt, og jobcentret anede intet om, hvordan de fik en med min baggrund i arbejde. Nu er jeg i arbejde, men det er sket 100 % pga. min egen indsats. Systemet er komplet ligegyldigt, som det er lige nu. Komplet ligegyldigt.

  Bye with a warmly hugs

  #15

  Omnifilm
  Bruger
  5.417 indlæg
  Offline

  Kommunerne er helt klart kasse tænkere og hvis man bliver ledig uden a kasse så bør man helt klart sætte sig ind i deres regler og serviceloven.

  Der er fx mange der stadig tror man ikke kan have et cvr nr. hvis man får brug for kontanthjælp, at man skal lukke sit firma osv.
  Men man må godt have et cvr, det skal bare ikke stå til hindring for jobsøgningen og alt indtægt i det skal modregnes.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.