onsdag, maj 27, 2020

Skal jeg købe wifi 6 router?

Daily Rush Debat Hardware Hardware Skal jeg købe wifi 6 router?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Fatal
  Bruger
  1.052 indlæg
  Offline

  Min router er stået af, og skal derfor have en ny.

  Jeg er lidt i tvivl om, jeg skal købe en wifi 6 router. Den eneste grund til, at jeg skulle gøre det, er fremtidssikring, da jeg ikke ejer nogle enheder der understøtter wifi 6.

  Men som jeg har forstået det, kan enheder der understøtter wifi 5 også få gavn af nogle af de forbedringer der er, da meget af det foregår inde i selvrouteren. Jeg har en nvidia shield som jeg af og til streamer spil til fra min pc. Kan wifi 6 give forbedringer her?

  Problemet er at de wifi 6 routere der er på markedet er relativt dyre. Den billigste jeg har set er Netgear Nighthawk AX40 til 1800. Det er selvfølgelig mere end den normale router koster.

  Men hvis jeg købte en ordentlig wifi 5 router til 800 nu, og en wifi 6 router til 800 om et par år, når jeg har enheder der understøtter wifi 6, har jeg jo stadig betalt et højt beløb.

  Hvad synes DR, og hvad gør i selv?

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Tequilashot
  Bruger
  4.781 indlæg
  Offline

  Jeg køber hvad jeg har behov for og er glad for min nuværende 1500kr router men den pris er høj for kun mit forbrug.
  Mit forbrug er min mobil, min laptop og stationær med cat6.
  ikke et 50+ wifi setup.

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #2

  Hyldig
  Bruger
  2.621 indlæg
  Offline

  Det korte svar …. Nej, du får ikke nogen fordele nu ved at købe en WiFi 6 router, hvis du kun har WiFi 5 enheder.

  Der kan dog måske være andre fordele ved nogle af de nye topmodel routere. Tri-band. vs Dual-band. 4×4, 8×8 osv. Som MÅSKE kan lidt ekstra rækkevidde of dækning. Meeen…

  #3

  Nioxic
  Bruger
  17.736 indlæg
  Offline

  umiddelbart har wifi6 ikke ret meget at byde på, til en alm forbruger…

  https://www.howtogeek.com/368332/wi-fi-6-what%E2%80%99s-different-and-why-it-matters/

  det kræver lidt mindre strøm for din mobil fx.

  det skulle være bedre hvis der er meget “wifi trafik” og lidt andet gejl

  måske fedt til firmaer og lign, men…

  Jeg har haft den samme router der kører 802.11g eller 802.11n og det har der ikke været bøvl med ifht de nyere devices vi har tilsluttet. jeg tror heller ikke der på NOGEN måde er en mærkebar forskel i min dagligdag, ved at “opgradere” til fx wifi 5 eller 6… (det kører med et 100mbit internetforbindelse)

  http://www.reddit.com/r/random/

  #4

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.150 indlæg
  Offline

  #0 For de fleste familie hustande, er det som regel internet hastigheden, som afgør om du skal investere ekstra i højere wifi hastighed i en router.

  Dvs. har din husstand 300mbit download eller langsommere internet, får du intet ud af at investere i de dyre routere! Med andre ord, 90%(mit eget skøn) af den danske befolkning, får intet ud af kaste ekstra penge efter en router med “seneste skrig” indenfor wifi teknologi til routere!

  Eksempel. Netgears Nighthawk R7000 router er efterhånden ved er være en del års siden den kom på markedet…men den er testet til at kunne følge med op til ca. 556 megabit ved wifi…..hvilket er rigeligt hurtigt til de fleste internet abonnementer herhjemme. Og skal der spare lidt, kan du sikkert finde den brugt….f.eks. her = https://www.dba.dk/router-netgear-perfekt-t/id-1055173192/

  Så som andre siger, medmindre du har wifi udstyr(eller ved med sikkerhed du snart får det)som kræver wifi 6 forbindelser for at virke optimalt, ville jeg gøre som alle andre, inkl. dem som ikke laver andet end at teste wifi udstyr online, og ignorere wifi 6 reklamer indtil det rent faktisk får en praktisk betydning!

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.