fredag, januar 22, 2021

Sanity check af PC opgradering

Daily Rush Debat Hardware Hardware Sanity check af PC opgradering

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Niril
  Bruger
  43 indlæg
  Offline

  Hej alle.
  Jeg er ved at hjælpe min bror med at opgradere hans computer fra 2012. Da jeg er lidt rusten i hardware specs, håber jeg en venlig sjæl herinde, vil give mine planer et sanity check :-). PC’en bruges kun til gaming, fortrinsvis FPS. Umiddelbart tænker jeg at pris-niveauet er 10-15k.
  Det nuværende setup er:
  BenQ 24″ LCD G2450HM 1920×1080, 50000:1, 2 ms, VGA/DVI/HDMI
  Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 PCI-Express 3.0, 1xDVI, native-HDMI, 2xmini-DisplayPort, 810MHz
  Intel® Core i5-3570K Processor Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4GHz, 6MB, 77W, HD4000, Boxed w/fan
  Kingston DDR3 HyperX blue 1600MHz 16GB 8GB 2Rx8 1G x 64-Bit x 2, DDR3-1600, CL10, 240-Pin DIMM Kit
  MSI Z77A-G43, Socket-1155 ATX, Z77, DDR3, 1xG3+1xG2-PCIe-x16, CFX, VGA, DVI, HDMI, UEFI
  Cooler Master Silent Pro M2 520W PSU ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze, Modulær, 2x 6+2pin PCIe, 6x SATA, 135mm
  Efter at have kigget lidt på det, er min tanke at beholde motherboard+CPU+ram, så udskifte CPU køler (pt bare box-køler) og OC CPU (3.4 GHz til ~4.2 GHz). Således at man kan gå all-in på grafik-kort og skærm:
  Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC Edition (~6200 kr)
  Asus ROG Swift PG279Q (~6000 kr)
  Er der nogen der kan gennemskue, om det er fuldstændig at skyde over mål, og at den ældre CPU/ram vil være bottleneck, således at grafik-kortet ikke kan udnyttes fuldt ud? Motherboard er, så vidt jeg kan se, compliant med grafik-kortet men PSU’en kræver nok en opgradering.

  På forhånd tak

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Sven_Bent
  Bruger
  25.993 indlæg
  Offline

  Generelt set er der ikke meget i vejen med din plan

  din maskine vil alti have en mulighed/risiko for CPU flaskehals.
  flaskehalse er ikek afgjort af dit hardware men dit software og opsaetning. Saa uden at vide hvad u skal bruge den til er det svaert at sige. feks vil du vare CPU flaskehals i LOL.

  Du vil altid have en flaskehals et sted. hvor kommer som sagt an paa dit software load.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #2

  Niril
  Bruger
  43 indlæg
  Offline

  Tak for svaret :-).

  Det ligger meget op ad mine egne tanker. Var dog i tvivl om det var lidt for optimistisk i forhold til den ældre CPU. Rart at blive bekræftet, så er det nok ikke helt skidt ;-).

  #3

  linuxproject
  Bruger
  30 indlæg
  Offline

  Ville personligt selv gå efter et TI non-strix da kølerne er lort og sørge for at der mindst er 5års garanti, udover det en freesync skærm i stedet for gsync pga, er/bliver standard. Ved ikke om der findes høj fps ah-ips paneler som mainstream endnu. Dog kan de vidst bestilles fra korea og høj fps, freesync evt, med AH-IPS vil blæse hjernen ud på enhver der gamer på sådan en skærm. For at give et eksempel hvis du har set apple skærme, så forestil dig sådan en, men for gaming (producent LG) (Leverandør APPLE)

  #4

  Deadmeat
  Bruger
  7.627 indlæg
  Offline

  #3: Hvor har du læst at Freesync bliver standard? Jeg tror alle er enige om det ville være det bedste, men tvivler meget stærkt på at det sker i overskuelig fremtid.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  Sven_Bent
  Bruger
  25.993 indlæg
  Offline

  #4
  Tror sgu heller ikke det sker foreloebigt saa laneg nvidia har markeds fordelen.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #6

  Niril
  Bruger
  43 indlæg
  Offline

  Tak for henvisningen til køling på Strix kortene. Jeg har kigget lidt nærmere på det. Anmeldelserne på kortet beskriver kølingen som fin og effektiv. Der er lidt fra privatpersoner. Men det ser generelt mere ud til at skyldes dårligt airflow i kabinettet. Kan se der er flere problemer på ældre strix kort men: “Asus completely redesigned thermal management for the Asus ROG STRIX GeForce GTX 1080 Ti OC Edition.” (Ign), så det virker som om Asus har fixet problemet. Men jeg må nok hellere lige tjekke om der kan sikres et godt nok airflow i kabinettet.

  Er enig i freesync/g-sync diskussionen men skærmen er valgt med g-sync, da grafik-kortet understøtter det. Dermed er der en hvis fremtidssikring, når grafik-kortet ikke helt kan følge med og fps dykker ned hvor g-sync giver mening.

  #7

  linuxproject
  Bruger
  30 indlæg
  Offline

  #4

  Adaptive-Sync / Free-Sync

  https://www.asus.com/support/FAQ/1009271/

  VESA Adaptive-Sync

  •ASUS FreeSync product is certified by both AMD and VESA standard, so it can be called as VESA Adaptive-Sync as well. Please note VESA Adaptive-Sync is specified in DisplayPort only.

  Adaptive sync is a VESA standard and is the foundation of Free-Sync.

  Adaptive sync can be used with select AMD(r260 and newer GCN1.1 or later architecture, full list here) or intel (depending on the iGPU) chips.

  Currently Nvidia does not support Adaptive-Sync but Tom Peterson said that if enough people wanted it, Nvidia is willing to reconsider. It is rumored that Nvidia’s mobile G-Sync solution is a derivative of Adapptive-Sync since they do not use an FPGA in their laptops that are G-Sync certified.

  #6

  Ja, anmeldelserne er ihvertfald ikke fra privatpersoner. Er personligt selv super glad for Asus på mange fronter og har selv haft et kort med strix køler og sammenlignede det selv, ærlig talt med en (blower style, der skubber luften bag ud af kortet) Dog er pcb´erne højt kvalitet, hvilket ikke er ualmindeligt for Asus at bruge super gode komponenter. Dog mærkeligt med den køler i forhold til ydelse (Varmespredning)(Temperatur)/larm (dBA).

  Som nævnt tidligere, ville selv gå efter 5års garanti kontra det kort fra Asus. F.eks Inno3D har et og er det billigste på edbpriser.dk
  http://www.edbpriser.dk/grafikkort/inno3d-ichill-geforce-gtx-1080-ti-x4-11-gb-id-19500296.aspx?q=1080ti

  #8

  Sven_Bent
  Bruger
  25.993 indlæg
  Offline

  #7
  Stadigvaek langt fra at Freesync bliver standard.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.