onsdag, januar 20, 2021

Rusherne og biodiversitet

Daily Rush Debat Off-topic Rusherne og biodiversitet

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Jacques
  Bruger
  10.463 indlæg
  Offline

  Kære Rushere.

  Ansporet af en anden tråd tænkte jeg, at jeg ville starte denne tråd, hvor man kan tale biodiversitet, udveksle erfaringer og spørge løs.

  Biodiversitet er jo noget, der efterhånden diskuteres af mange. Selv folk, der ikke er fagpersoner. Det synes jeg, er fedt! Jeg arbejder til daglig med biodiversitet gennem naturforvaltning og nørder det også en del i min fritid. Jeg vil starte med nogle spørgsmål til jer:

  Går I op i vores biodiversitet, der desværre ikke har det så godt (men som nyder godt af Corona-krisen)? Taler I om det derhjemme? Og gør I måske selv noget aktivt for den, enten i egen have/altan eller hos andre?

  Udover at dyrke det ifm. mit job, har jeg sat 4 potter ud på min altan med frø fra vilde, danske urter. Forhåbentlig kan jeg få dem til at gro og få en masse, spændende insekter at kigge på henover sommeren og efteråret

  Bye with a warmly hugs

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 51 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Esmun
  Bruger
  1.016 indlæg
  Offline

  Som jeg også nævnte i den anden tråd, så dyrker jeg biodiversitet hvor jeg kan, men uden at det bliver en komplet “Vild med Vilje” konvertering af min grund.
  Da vi købte vores hus var det vigtigt for os at få noget jord med så vi havde plads til os selv og naturen, så vi endte med 2 ha gammel græsmark. Da vi hverken har heste eller ambitioner om selvforsyning, så har det fået lov til at passe sig selv udover at naboen kommer og tager et høslet 2 gange om året og får lov til at beholde græsset som tak.

  Når mine drenge bliver lidt ældre og kan hjælpe lidt mere med, så tror jeg jeg køber nogle dyr der kan græsse marken, så jeg slipper for at få naboen til det. Jeg tænkte egentligt nogle får eller Alpaca da konen går meget op i garn, men jeg er usikker på om de er for voldsomme, og bare ender med at græsse det hele ned så jeg lige så godt kunne have taget det hele med en græsslåmaskine.

  Kirov Reporting

  #2

  Haveplanten
  Bruger
  1.531 indlæg
  Offline

  Jeg går som sådan ikke op i det MEN så gerne, at der blev kylet en masse penge netop efter biodiversitet, fredning af skove og naturarealer. Er så evig træt af, at vi kommer og ødelægger alt på denne jord.. Bare se amazonas regneskove..

  På høje tide, vi giver igen istedet for blot at ødelægge hvor end vi befinder os.

  #3

  Jacques
  Bruger
  10.463 indlæg
  Offline

  #1, lyder fornuftigt men køb hellere kvæg eller heste. De er bedre græssere til vores type natur og har oprindeligt hørt hjemme (i form af andre, nu uddøde arter) på vores breddegradder.

  #2, men så går du jo også op i biodiversitet og jeg er enig. Mange flere penge til omdannelse af vores arealer til urørt natur.

  Bye with a warmly hugs

  #4

  Retarded_wookie
  Bruger
  603 indlæg
  Offline

  Nu du spørger direkte:

  Nej. Går ikke op i det, snakker ikke om det og gør intet for det.

  Naboen er ved at lave sin have “vild”, og kan ærligt talt ikke se det fede i det.
  Hvis jeg vil finde vilde planter og dertilhørende insektliv, så har vi et stort – og rigtigt – vildt område 500m fra huset.

  Forestil dig hvordan en retarderet Chewbacca lyder.

  #5

  wOOOOt
  Bruger
  1.268 indlæg
  Offline

  Couldn’t care less. Men selvfølgelig skal naturen bevares og beskyttes.

  #6

  Jacques
  Bruger
  10.463 indlæg
  Offline

  #4, fair nok 😉 en have kan dog blive fuldstændigt ligeså vild som et “rigtigt” naturområde. Tag endelig ikke fejl.

  #5, du skriver det som ét udsagn, men i virkeligheden er det jo to – og så er de endda i direkte konflikt med hinanden. Er du for en bevarelse af biodiversitet eller er du komplet ligeglad?

  Bye with a warmly hugs

  #7

  Emilsa
  Bruger
  11.483 indlæg
  Offline

  #0 – Ja jeg gør, jeg har 5 hektar hvoraf noget er lagt ud i eng, der er læhegn med blandede træer – min far startede det og jeg fortsætter det. Resten er udlagt i kløvermarker, altså originalt, nu er det vist mest en noget blandet salat.

  Jeg har foreslået for min kone at vi begynder at få hold i udrydningstruede danske blomstersorter vi kan fylde haven med / så her og der (jeg opdagede fornylig at det var en ting).

  Jeg har ingen insekthoteller, men jeg har humlebier i murværket og jeg lader bevist noget af det træ jeg skærer ned ligge og rådne og så bygger jeg kompostdynger her og der.

  Jeg har en drøm om at udlægge 2 – 3 hektar i lavvækstskov (Den slags skovdrift hvor man fælder træerne når de er en 6 – 7 år gamle, og lader dem skyde fra stammen igen – coppicing på engelsk) af blandet træ. Det er godt for biodiversiteten og kan gøre mig mere eller mindre energiselvforsynende / alt det trækul jeg skal bruge.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #8

  Kolben
  Bruger
  18.938 indlæg
  Offline

  Jeg går sådan indirekte op i det. Jeg synes at vi skal lade naturen være i fred, hvor den stadigvæk findes, i stedet for at bebygge den. Jeg er f.eks. træt af at By & Havn er i gang med at asfaltere Amager Fælled – et af de sidste åndehuller omkring København. Derudover synes jeg det er ærgerligt at mange dyrearter udryddes fordi vi omdanner skov til landbrug. Det gør verden fattigere. Men ordet “biodiversitet” er ikke et jeg bruger særlig meget.

  P=NP?

  #9

  Noize
  Bruger
  4.550 indlæg
  Offline

  lyder lidt som en af de nyeste in ord i Tunberg generationen??? ;D

  #10

  TheAviator
  Bruger
  894 indlæg
  Offline

  Hvad kan man gøre for biodiversitet, hvis man ikke ejer jord eller land?

  Edit: Ved ikke, om det her “tæller”, men jeg spiser så mange usprøjtede, pesticidfri afgrøder som muligt, og så har jeg kæmpet for at holde min grund fri for round up.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  • Denne kommentar blev ændret for 9 måneder siden af  TheAviator.
  #11

  Emilsa
  Bruger
  11.483 indlæg
  Offline

  #9 – Man har nu snakkert om biodiversitet og tab af biodiversitet og hvilken katastrofe det er i årtier

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #12

  Jacques
  Bruger
  10.463 indlæg
  Offline

  #7, det lyder dejligt! Smid da endelig nogle billeder af vildskaben!

  #8, enig. Det er en skam. De fleste forstår slet ikke, hvor grelt det står til. For langt de fleste er begreberne, klima og biodiversitet, fuldstændigt adskilte. Det er de ikke. Tværtimod, de hænger uløseligt sammen. Går man ind for et sundere miljø, bør man i ligeså høj grad gå ind for bevarelsen af biodiversitet. Men det er en udfordring at overbevise folk om…

  #9, for det første er jeg 33 år og for det andet er “biodiversitet” et ord, der er blevet brugt af forskere siden….ja, det ved jeg sgu ikke. Meget, meget langt tilbage. Hvis du med “Tunberg-generationen” mener unge mennesker med interesse for klima og natur, så er det for mig kun glædeligt, hvis ordet er kommet ind på deres nethinder

  #10, der er masser, man kan gøre. Jeg har som sagt kun en altan, men den bliver brugt til vilde, danske blomster. Du kan dog også sagtens have de vilde, danske blomster i din vindueskarm. Bare de får nok lys. Vær dog forberedt på, at fx alm. kornblomst, kornvalmue og klinte (meget almindelige blomster i frøblandinger med danske urter) bliver op til 120-130 cm høje. De kræver god plads! Har du mod på det – og har du vinduer, der kan åbnes helt op – så åbn vinduerne helt op, når du er hjemme og lad bier, sommerfugle og svirrefluer bestøve planterne. De skal nok selv finde ud igen og om aftenen lukker du bare vinduerne igen.

  Bye with a warmly hugs

  • Denne kommentar blev ændret for 9 måneder siden af  Jacques.
  #13

  Nickell
  Bruger
  4.428 indlæg
  Offline

  Jeg er blevet langt mere miljøbevidst på mine gamle dage (læs: over 30),men min største bekymring er de forsvindende insekter, særligt bierne.

  Jeg har plantet vilde blomster, så bierne kan få lidt at boltre sig i. Men min have er 10 kvm, så jeg kan ikke gøre meget mere her og nu. Jeg overvejede en kompost, men de skulle tiltrække rotter.

  Xbox-nyheder? https://xgamer.dk
  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #14

  Harkonnen
  Bruger
  6.960 indlæg
  Offline

  Kan anbefale at man får læst Agenda 21 fra United Nations, men det er en ordentlige moppedreng på 350+ sider.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #15

  Emilsa
  Bruger
  11.483 indlæg
  Offline

  #13 – MEn hvis alle med 10kvm begyndte at lave bæredygtige/biodiverse haver, så begynder det pludselig at batte noget, ihvertfald for lokalmiljøet

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 51 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.