onsdag, januar 27, 2021

Ros paa godt og skidt

Daily Rush Debat Off-topic Ros paa godt og skidt

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Sven_Bent
  Bruger
  25.997 indlæg
  Offline

  Jeg har lagt mærke til at jeg håndtere forskellige ros utroligt forskelligt.

  Jeg har intet problem med at kører intern konkurence med min kollegaer om hvem der kan lave mest. Eller nar der skal der trashtalkes og vi har det sjovt med det.
  Jeg har det også fint med at måle min egen performance og se hvor den er. så længe vi taler i målbare konkrete præsentations ræs har jeg det fint med det og evt tillagt ros.

  Omvendt så bliver jeg enorm genert/flov nar jeg bliver rost på et mere abstrakt plan. jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare og det giver mig lidt nervøshed for om jeg nu kan praesentere det billede som en kollega / chef har af mig.

  Hvordan haandter DR folket ros ?
  og er der nogle gode tips til ikke at blive stresset/nervoes over generaliseret ros ?

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  papphar
  Bruger
  227 indlæg
  Offline

  Jeg har det på samme måde med ros. Det er dejligt at få ros, men jeg bliver, ligesom dig, lidt nervøs/genert ved abstrakt ros, som du selv kalder det.

  Jeg bliver ofte rost af min nuværende chef, for at have hævet niveauet i vores IT drift samt have skabt en bedre dynamik internt i vores afdeling. Hvad siger man til det? Tak? Det er absolut ikke noget jeg har haft i tankerne, da jeg bare forsøger at levere det bedste arbejde jeg kan.

  Det udtales Papfar

  Xbox: MrrdWChldrn

  #2

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  Jeg er meget ambivalent med hensyn til ros.

  Da jeg blev færdig med en 3D-animation i samarbejde med et museum, og den blev vist på deres facebookside med flere hundrede likes syntes jeg på én og samme tid at det var fedt – men det gav mig også nervøsitet på en uforklarlig måde.

  Samtidig følte jeg efterfølgende, at nu var ét af mine største livsmål opfyldt, hvilket gav mig en følelse af opgivenhed.

  Sidstnævnte blev heldigvis bragt iorden, da jeg fandt nye projekter at beskæftige mig med.

  Men et eller andet sted er det faktisk nemmere med konstruktiv kritik.
  Det er da altid rart at få at vide når man har gjort det godt. Men konstruktiv kritik er bare nemmere at forholde sig til. Det er mere konkret og målrettet.

  #3

  NoFaith
  Bruger
  4.368 indlæg
  Offline

  Jeg bliver aldrig rost så det er så nemt, jeg er tilgengæld ekspert i at håndtere kritik.

  Its Funny Because Its True...

  #4

  Emilsa
  Bruger
  11.490 indlæg
  Offline

  Jeg bliver bare generelt kauw når nogen roser mig for et eller andet, vi roser normalt ikke derfra hvor jeg kommer af.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #5

  VampiricEye
  Bruger
  26.892 indlæg
  Offline

  #1 “Jeg bliver ofte rost af min nuværende chef, for at have hævet niveauet i vores IT drift samt have skabt en bedre dynamik internt i vores afdeling. Hvad siger man til det?”

  Man siger, at man ser frem til at se det afspejlet på lønsedlen.;)

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #6

  Rieder73
  Bruger
  6.047 indlæg
  Offline

  Nogle mener, at det kan skyldes lavt selvværd. Altså det at få ros strider imod ens egen opfattelse af sit eget syn på sig selv. Det trigger at man kan blive utilpas med den ros man får, fordi det kan være i konflikt med sit trossysyem..

  Om det passer aner jeg ikke. Er ikke psykolog.

  viewreview.podbean.com

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Rieder73.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Rieder73.
  #7

  Drixx
  Bruger
  3.190 indlæg
  Offline

  #4 ” det sgu da udmærket” og måske et skulderklap. Den jyskemetode. Mine venner tror jeg umuligt kan rose, men de forstår ikke hvor mange roser der er i den sætning som vendelbo

  Et helt almindeligt fyr

  #8

  papphar
  Bruger
  227 indlæg
  Offline

  #7Jeg havde en lærer, hvor det største ros man kunne få, var sætningen “Det er ikke det værste jeg har set”

  Så vidste man, at man havde ramt guldet

  Det udtales Papfar

  Xbox: MrrdWChldrn

  #9

  DsJ
  Bruger
  3.121 indlæg
  Offline

  Kender det alt for godt. Jeg har haft en tendens til at sælge mig selv short, og mane rosen i jorden på grund af overvældende generthed. Typisk når rosen er særdeles udtryksfuld eller er af stor betydning sker det jeg reagere afvisende. De sidste par år har jeg gjort mere og mere for at stoppe det, og i stedet for vise hvor beærede jeg er. For det kan godt se ud som om jeg underminere ros-giveren eller virker utaknemlig. Det handler om balancering af ens ydmyghed.

  #10

  Uranos
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  Jeg er blevet bedre til at håndtere ros, og det hænger sammen med at jeg er blevet mere bevist om at folk ikke siger universelle sandheder, men (næste)altid taler fra eget perspektiv.
  Så det begynder at ramme rigtigt, jeg mærker glæden ved at personen ser mig sådan…. hvor jeg før følte akavet over at det ikke stemte ens med min egen opfattelse. Og hvis de føler det sådan, så er det jo også praktisk sandt i det forhold uagtet hvad jeg har tænkt da jeg lavede den gode gerning.

  EDIT: Kan da lige sige jeg, nok ikke er helt så god til kritik (kan godt hænge over humøret et par timer), men faktisk godt kunne tænke mig at få mere af den. Altså konstruktiv kritik

  Alle har deres særheder,,

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Uranos.
  #11

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.508 indlæg
  Offline

  Jeg har det lidt som #4. Jeg har tre udtalelser fra tidligere chefer/direktører, og jeg kunne nok aldrig nogensinde finde på at vedlægge dem en ansøgning til et nyt arbejde, simpelthen fordi jeg skammer mig over hvor meget jeg bliver rost deri.

  Jeg har det ganske fint med en chef der roser ens indsats, men jeg tager det egentlig ikke som en selvfølge – Det er der nogen der gør, har jeg lagt mærke til. Og så bliver de direkte ondskabsfulde/dovne, hvis de ikke bliver rost for næsten *alt*. De personer undgår jeg helst på en arbejdsplads.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #12

  Jacques
  Bruger
  10.479 indlæg
  Offline

  Jeg ved som regel ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv, hvis nogen roser mig. Jeg har dog sat mig som mål, at se folk i øjnene og takke dem for de pæne ord. Det er jo herligt, hvis folk gider at rose en, så det skal belønnes med opmærksomhed og oprigtighed.

  Ris tager jeg fint, hvis det kommer fra en person, jeg respekterer fagligt og/eller personligt respekterer. Hvis det kommer fra en, jeg synes, er en klaphat, der er arrogant og/eller falsk, tager jeg det ikke til mig. Et større menneske er jeg ikke. Det har jeg det egentlig helt fint med. Det er i hvert fald ikke noget, der skaber problemer for mig. Engang i mellem har idioter også godt af en gang ærlighed, hvis de er vant til at tromle folk ned og få deres vilje. Den type skal man, efter min mening, af princip hverken tage imod ris eller ros fra.

  Bye with a warmly hugs

  #13

  FIRESTORM
  Bruger
  5.353 indlæg
  Offline

  Ros er jo lidt noget man giver til børn, der har lært at gå på toilettet. Til voksne giver jeg ikke meget for det, det er selvfølgelig meget med hvordan man er som menneske, men jeg vil personligt langt hellere have konstruktivkritik, end ros (som jeg reelt set ikke kan bruge til noget andet end min selvfedme). At folk er glade/tilfredse med mit arbejde mere end nok, de behøver ikke rose det.

  #14

  Fox
  Bruger
  3.921 indlæg
  Offline

  …jeg ender faktisk ret ofte op i en “Egon Olsen” – jeg downtalker mig selv og tilsidst; all right – så siger vi det. Men i også gode……slet ikke så gode dig……all right – så siger vi det.

  Uden at jeg nu lyder som en opblæst narrøv – så ER jeg uden tvivl den bedste til mit job i det team jeg er i – det kan jeg sige helt hands down.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #15

  Emilsa
  Bruger
  11.490 indlæg
  Offline

  #7 – Min far har aldrig rost mig for noget direkte, så min mor gjorde det til en vane at snitche til mig – hvis han talte positivt om mig til sine venner.

  #8 – Var det også en vendelbo? Hvis der er nogen der synes en pige er lækker på normalsprog, så bliver det til “Ja hun er jo ik den grimmeste jeg har set” i Vendsyssel.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Emilsa.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.