tirsdag, maj 26, 2020

Regler for køb & salg på DR?

Daily Rush Debat Køb og salg Regler for køb & salg på DR?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Deadmeat
  Bruger
  7.001 indlæg
  Offline

  DR har et rimeligt velfungerende forum, hvor tingene generelt bliver diskuteret i en OK tone og hvor der også hersker en vis (OK) selvjustits, hvis nogen stikker næsen for langt frem.

  Desværre har jeg i et godt stykke tid set den ene salgstråd efter den anden blive smadret herinde af folk der ikke kan lade være med at blande sig udvedkommende (efter min mening). Selv moderators herinde har ind imellem svært ved at huske reglerne åbenbart.

  Jeg synes selv de eksisterende og ret restriktive regler er fine. Men måske er det tid til at revidere reglerne og evt. opdatere dem. Ikke mindst også opfriske folk på, hvad der er OK.

  Personligt er jeg fuldt på linje med nedenstående regler. Folk må for min skyld synes at prisen fra en sælger er ubegribeligt latterligt, men hold det for dig selv. Hvis du ikke kan lide hvad du ser, så hold dig væk fra tråden eller skriv en PM til sælger om at han er helt væk med sin pris. Det er 100 % helt og holdent sælgers eget forbandede problem, hvis prisen er latterlig/forkert/for lav/i forkert valuta. Ligeså meget er det en evt. købers egen hovedpine at tjekke, at prisen er OK.

  De eneste undtagelser for at blande sig, som jeg kan se er OK, er hvis der er åbenlyse mangler som sælger forsøger at skjule, eller hvis der er åbenlyse tegn på, at varen er stjålet. IMO.

  Jeg har sakset følgende fra en 2005 tråd i forummet, skrevet af @evildonut (hvem har spist dig onde munkering – vi savner dig).

  Udvidede regler for Køb og salg:

  Forbeholdt interesserede.
  Svar kun i en salgstråd hvis du er interesseret i at købe eller mangler information fra sælger. Undlad at komme med dumme kommentarer. Hvis mindsteprisen er sat for højt er det sælgers problem, ikke dit.

  Respektér sælgers vilkår.
  Sælger bestemmer suverænt sin mindstepris og krav for betaling. En salgstråd skal ikke forveksles med en tråd under salgsvurdering. Har sælger, i dine øjne, fastsat en urealistisk høj mindstepris er det ikke din opgave at linke til prisdatabaser eller på anden måde blande dig i prisfastsætningen mellem sælger og køber.

  Modstå fristelsen.
  Det kan være fristende at gøre sælger opmærksom på at værdien af hardware hurtigt falder i pris, men undlad at kommentere en eventuel fastsat mindstepris. Er mindsteprisen urealistisk, så forlad venligst tråden og den vil hurtigt forsvinde ud af mængden til fordel for andre.

  Kun seriøse bud, tak.
  Lad være med at komme med useriøst lave bud. Har sælger sat en mindstepris er der nok en grund til det og du skal derfor ikke byde under.

  Opret din egen salgstråd.
  Sælger du et tilsvarende produkt, så opret din egen salgstråd og lad være med at blande dig i andres.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  • Dette indlæg blev ændret for 1 år, 3 måneder siden af  Deadmeat.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  KlausB
  Bruger
  971 indlæg
  Offline

  Enig. Har lagt mærke til det samme. Det må være voldsomt frustrerende at sætte noget til salg og se tråden blive ødelagt efter 10 min.
  Der skal nogle moderatorer i spil som får ryddet disse tråde hurtigst muligt. Alternativt skal SALG/KØB ikke være en mulighed på DailyRush.

  Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

  #2

  Anubis
  Bruger
  5.705 indlæg
  Offline

  Jeg synes det er helt fint, hvis en sælger får at vide, at hans pris er alt for højt sat. Også for at andre brugere ikke kommer til at betale for meget for en ting.

  Nej, der kan det sgu ikke være folks eget problem, hvis vi andre kan hjælpe.

  Hvorfor må der dog aldrig være en lille debat i en salgstråd? Man kan jo bare vælge at stoppe den i de tilfælde hvor salget bliver forstyrret eller ødelagt.

  Edit: Og hvis sælger har en helt urealistisk forventning til pris, så bør det siges, både for hans og potentiel købers skyld.

  Is The Grizzly Reaper mowing?

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 3 måneder siden af  Anubis.
  #3

  Fox
  Bruger
  3.734 indlæg
  Offline

  #2 – ja jeg synes nu også det er fair nok at evt. lige trække vedkommende ned på jorden igen…for folk bump’er jo gerne deres salgstråd hvis ingen melder sig. Der kunne jo være en valid grund herfor. For omvendt set er det jo også dårlig stil at “svine” underbud til – altså af sælger – hvis han bare skriver byd ! Jeg synes den selvjustits der hersker er ganske god og informativ.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #4

  Deadmeat
  Bruger
  7.001 indlæg
  Offline

  #2, #3: I har naturligvis ret til jeres holdning om sagen. Det aller-vigtigste for mig i denne diskussion er faktisk at der bliver ensretning imellem de skrevne regler og hvad der så foregår i køb/salgs trådene. Jeg håber at DR teamet har ork til at deltage i debatten og evt. opdatere reglerne og ikke mindst håndhæve dem.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  Vento
  Bruger
  3.435 indlæg
  Offline

  Jeg synes at det på ingen måde hører hjemme at skrive i en salgstråd, at prisen er for høj, når man ingen intentioner har om at købe.

  Hvad sælger og en potentiel køber bliver enige om skal en 3. part ikke blande sig i.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #6

  Kwanza
  Bruger
  5.448 indlæg
  Offline

  Jeg er på linje med #2 og #3 og uden at kunne huske eksempler har jeg garanteret selv været skyldig i uvedkommende kommentarer i salgstråde.

  Men jeg kan altså ikke se problemet med dem. Hvis en interesseret køber kommer forbi, hvordan skulle salget så blive ødelagt af at tråden indeholder noget støj? Hvis al støjen er folk der siger, at det er sindssygt dyrt, ja så går salget måske i vasken, men så var der sgu nok også noget om snakken, og så er en eller anden blevet reddet fra at blive snydt.

  At der er x dumme jokes eller whatever i tråden har da ingen indflydelse på, om sælger får solgt sin vare, hvis der vitterligt er en interesseret køber. Og hvis der skal tilføjes info, som sælger er bange for drukner i ligegyldige indlæg, så kan #0 jo altid redigeres.

  #7

  abehanne
  Bruger
  1.129 indlæg
  Offline

  Det er godt nok med blandede følelser jeg vil kommentere dette. Regler skal helt klart overholdes, men det kan være svært at se en fellow rusher blive kneppet i røven hvis man ved at en pris er urimeligt høj. Samtidig er det korrekt at det kan smadre en tråd med en enkelt kommentar. Tænker der er en fin balance mellem at skrive eksempelvis:

  “I forhold til hvad jeg har undersøgt, er det svært for mig at at kunne give mere end X antal kroner og øre for dit produkt”

  Eller at skrive:

  “Du er jo helt væk med den pris dér, har du ædt lort eller er grafikkortet lavet af guld?”

  Jeg synes det er ok at give sit besyv på en pris, men gør det med en ordentlig tone.
  Dailyrush er fantastisk da vi både kan diskutere hverdagsting og have køb/salgs tråde. Men hvis man virkelig vil undgå kommentare, bør man benytte sig af dba.

  #8

  Kwanza
  Bruger
  5.448 indlæg
  Offline

  #7 Det du nævner der er selvfølgelig rigtigt, men det har dog intet med specifikt salgstråde at gøre. Det gælder for alle tråde, at de bliver ødelagt meget hurtigt, når vi taler grimt til hinanden.

  #9

  abehanne
  Bruger
  1.129 indlæg
  Offline

  #8 Ja ok lige den med at tale pænt gælder selvfølgelig i alle tråde : ) Men ellers er resten udelukkende med salgstråde at gøre.

  #10

  KlausB
  Bruger
  971 indlæg
  Offline

  Jeg er ikke enige i at alle forumbrugere behøver være et prispoliti på en salgstråd.
  Det er vel købers eget ansvar at undersøge markedsprisen for udbudte produkt.
  Dette er immervæk et forum fyldt med tech/gamer nørder som handler med hinanden – Derfor ved de fleste hvor de skal finde oplysninger om priser hvis de skulle være i tvivl.
  En ting er sikkert – Reglerne skal håndhæves, også hvis de bliver lavet om og tilpasset.

  Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

  #11

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.273 indlæg
  Offline

  #2-3
  +1

  Jeg mener at der er/bør være direkte rusher pligt til at gribe ind, hvis sælger skriver en alt for høj pris, og skriver at det er med rusher-rabat.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #12

  Safetyboy
  Bruger
  106 indlæg
  Offline

  Hvis sælger har en alt for høj pris kan man fortælle ham der via en pm.

  #13

  StultusX2
  Bruger
  5.423 indlæg
  Offline

  #2,3 og 11

  +1

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #14

  FIRESTORM
  Bruger
  5.154 indlæg
  Offline

  Problemet er jo at mange ikke kan finde ud at at kommentere på en sober måde når de ikke bryder sig om prisen. Plus at 10 gerne skal sige det samme.
  Egentlig er jeg mest til dr ikke var et salgsforum, alternativt at vi overholder de gamle regler, det ville også være i Jans ånd.

  #15

  Sven_Bent
  Bruger
  25.662 indlæg
  Offline

  af naturlige aarsage har jeg ikke vaeret i kobes og salg forummet i mange aar. men det lyder paa mig som om det er gaat noget helt galt hvis de koeb og salgs regler ikke er en de facto standard hos de fleste folk.

  his man har behoev for at advare en koeber omkgin en pris saa kan man altid gore det i en pm.

  men generlt er det jo sket at jo flere og flere folk der har faat adgang til internet jo mere og mere traad crapping sker der

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.