torsdag, oktober 22, 2020

Rådighedsbeløb per måned

Daily Rush Debat Off-topic Rådighedsbeløb per måned

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  solvhoi
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  Som afledt af tråden omkring madforbrug per måned, kunne det være sjovt at holde det op imod, hvor stort rådighedsbeløb man har per måned.

  Skriv gerne hvor i bor, boligform og hvor mange i er:

  Jeg bor i hus i hovedstadsområdet, 2 vokse og 2 børn. 10-12.000 på mad om måneden og rådighedsbeløb 30-35.000. Opsparing skal fratrækkes dette beløb, og vi sparer 15.000 op om måneden, så bruger nok 8-10.000 på fornøjelser samt benzin til bilerne om måneden.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 47 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Zanmato
  Bruger
  880 indlæg
  Offline

  2 voksne og 2 børn. Rækkehus i forstad til Aalborg. 3000 per måned på mad, og derudover har vi ca. 2-3000 per måned til diverse.

  #2

  Emilsa
  Bruger
  11.261 indlæg
  Offline

  Det ved jeg ikke rigtig, det svinger enormt – efter mad, fra omkring et par tusind til omkring 4 tusind.

  Lille landbrug i Vendsyssel 5 mennesker, en indtægt.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #3

  Kallekun
  Bruger
  3.940 indlæg
  Offline

  #0
  10.000-12.000 på mad om måneden? Det lyder som mange penge.

  Ved Osiris og ved Apis, du er et vildsvind, jaaa et vildsvin. Kig godt på mig....

  #4

  solvhoi
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #3

  Tjah, det er 300 om dagen, og det lyder faktisk af meget, men hvis jeg fratrækker hvad der bruges på “gæster” så falder det nok en hel del.

  Jeg syntes bare altid der skal handles, og det koster nærmest altid mindst et par hundrede kroner at gå i Rema :). Men som jeg skrev i den anden tråd, så kigger jeg sq ikke altid så meget på prisen, og mere på kvalitet.

  Og så spiser mine børn, især min datter, som jeg ved ikke hvad. De dyrker meget sport, så der skal noget energi i kroppen.

  #5

  mestermad
  Bruger
  5.389 indlæg
  Offline

  Bor alene i hus uden for Aarhus, giver mig selv 100 kr om dagen at bruge på mad hygge osv, ikke det store problem at holde.
  arbejder i udlandet 6 måneder om året med betalte friperioder, så har 6 måneders ferie om året, så får sparet en god slat op pr måned.

  Hvis Frederik var til fyre , så var jeg dronning nu

  #6

  YourDestiny
  Bruger
  315 indlæg
  Offline

  Skal vi ikke lige blive enige om hvad et rådighedsbeløb er først?

  Et rådighedsbeløb er netto løn – faste udgifter. Dvs. alle dine faste udgifter til hus, bil, forsikring, telefon, internet osv. Heri er altså ikke medregnet udgifter til tøj, gaver, opsparing, mad, ferier og andre variable udgifter.

  Jeg bor i hovedstaden i ejerlejlighed, 2 voksne, samlet rådighedsbeløb 31.000. Vi bruger ca. 4.000 på mad.

  #7

  Fox
  Bruger
  3.846 indlæg
  Offline

  #6 +1

  #0 – man bruger ikke benzinforbrug og fornøjelser i samme sætning….såfremt du ikke har bil som interesse – oveni det så tror jeg ikke dit regnestykke holder :

  10-12.000 på mad
  15.000 til opsparring
  8-10.000 benzin + fornøjelser =

  35.000 kr. – oveni det kommer hvad i betaler i husleje,strøm, varme……dvs. har i MEGET god indkomst eller ?? Vil du lige lave en edit i #0 …eller er du rig ? For så er det fair nok.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  Fox.
  #8

  NoFaith
  Bruger
  4.247 indlæg
  Offline

  Synes generelt det er nogen svimlende rådighedsbeløb der bliver præsenteret fra hovedstaden i denne tråd, det er selvfølgelig altid relativt i forhold til ens job, men at være boligejer og have 30k+ i rådighedsbeløb hver måned, det kræver dælme en god indkomst i hvert fald, vidste slet ikke DR var samlested for så højt stående individer i samfundet.

  Det er jo næsten helt pinligt at skulle indrømme man kun har 8000,- i rådighedsbeløb hver måned.

  Its Funny Because Its True...

  #9

  TheAviator
  Bruger
  790 indlæg
  Offline

  #8 Hvad man tjener, gør det en til “højtstående”. Jeg smager lige på den…. Jeg tænker, at man godt kan være en, der bliver lyttet til i samfundet, selvom man ikke tjener til dagen og vejen. Mange klummeskribenter, billedkunstnere, forfattere, skuespillere og humanister er de (usynligt) relativt fattige i Danmark i dag.

  Til gengæld kan du vel godt sidde godt i det og så have job som ikke mange ser op til, f.eks. skraldemand, VVS-mand? Tjener man ikke ganske udmærket? Eller er jeg naiv?

  Mit rådighedsbeløb svinger ufattelig meget, da jeg er honorarlønnet og selvstændig. Jeg har dog levet på en sten i perioder af mit liv og når jeg siger sten, så mener jeg sten. To mennesker på en SU.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  TheAviator.
  #10

  solvhoi
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #6
  Vi er enige.

  #7
  Jeg har ikke brug for at redigere noget.
  Min løn er udemærket, men ikke enestående.

  #8
  Jeg vil nu ikke mene jeg er højtstående. Tværtimod, er jeg bare en bondekarl fra Lolland, der på ingen måde er et karrieremenneske.

  #11

  YourDestiny
  Bruger
  315 indlæg
  Offline

  #10 Men det er jo nok ikke helt skævt at jeres husstandsindkomst ligger omkring 100.000 om måneden (brutto). Det er væsenligt mere end gennemsnittet.

  #12

  Schalde
  Bruger
  6.150 indlæg
  Offline

  Bor selv. Efter budgettet er betalt har jeg ca 8000,- til mig selv men deribland skal der betales mad og benzin. I gennemsnit ligger jeg ca 2-3k fra pr måned til opsparing.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #13

  aruzza
  Bruger
  596 indlæg
  Offline

  Hus I Tjørring (by nærmest i forlængelse til Herning) 2 voksne + 2 børn (2/6 år), 8000 til mad/brændstof/Div. Ingenting i overskud til opsparing.

  #14

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.353 indlæg
  Offline

  Jeg har vel en 10-12k+ish. per mdr. i gennemsnit. Den bette gård er heldigvis snart betalt ud. Varmen får jeg fra diverse skove. Der er ikke noget som at gå i skoven med en motorsav og en økse.
  Og flere madprodukter fås hos lokale, og så bytter man eller hjælper hinanden lidt her og der. Alt det der forarbejdet industri føde smager sq ikke af en skid.

  Jeg har været jaget vildt af min bank i nogen tid, fordi banksælgerne åbenbart får det fysisk dårligt over, at man ikke bruger alle sine penge.

  Det hjalp da jeg fangede direktøren en dag, og sagde at jeg da bare kunne flytte al min aktivitet, hvis hans medarbejdere ikke snart lukkede røven (Tro mig jeg har virkelig forsøgt at sige på en pæn måde, at jeg ikke var interesseret i deres “rådgivning” og mails). Jeg er et voksent menneske. Jeg ved sq godt selv hvad jeg skal bruge mine egne penge på.
  Jeg mistænker, at den dag jeg købte ny bil, der blev der flaget nede i banken.

  Når jeg har til grund i bøgeskov, fibernet og et færdigbygget bjælkehus med masseovn og solceller, så er jeg den der er skredet.

  Nuværende lokation er i øvrigt det mørke Nordjylland. Jeg kan godt lide at man kender folk i en 6-7 km’s omkreds omkring en, men at der nødvendigvis ikke lige bor nogen tæt på en. Jeg har aldrig kedet mig i mit eget selskab.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #15

  _Djernis_
  Bruger
  1.401 indlæg
  Offline

  HUs i Nordjylland, Konen er på førtidspension, jeg selv er under udredning på 3. år efter lever transplantation, og får derfor en rescourceforløbs ydelse.

  Rådighedsbeløb er ca. 5.500,- hvor 1.000,- bliver sat ekstra ind på budget kontoen som en opsparing til uforudsete udgifter. Så er der benzin og mad samt diverse tilbage derefter.
  Vi har så også lidt gæld vi betaler af på pga. åndssvage valg tidligere, og når huset bliver solgt så kommer der lidt yderligere gæld, men skulle være til at have med at gøre når vi så kommer i en lejlighed istedet.

  "Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle... men vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege"

  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 2 uger siden af  _Djernis_.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 47 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.