onsdag, januar 20, 2021

pres overbo

Daily Rush Debat Off-topic pres overbo

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  Jeg bor i ejerlejlighed (Kallerupgård i Søborg) og har en pænt irriterende overbo, der har et 5 årigt barn der begynder at løbe ved en 6 tiden, om det så er weekend eller hverdag. Det gør ikke vildt meget i weekenden (selvom det stadig kan være irriterende ikke at kunne sove længe), fordi der kan jeg bare blive vækket, og kan tage en lur senere, men i hverdagen, er det en times søvn jeg går glip af, og det betyder stadig en del for mig.

  Jeg bruger ørepropper, og tager dobbelt lag dyne som jeg vikler over hovedet og så har jeg også lagt små puder under sengens fødder, så lyden blev reduceret en smule. Når jeg så kan høre de der hæle der rammer gulvet, bliver jeg stadig vækket, og kan tit bruge lang tid på at falde i søvn igen, fordi det er ikke regelmessigt og det er frustrerende at ligge og vente på den næste gang, larmen opstår.

  Jeg har været oppe og snakke dem for ca. et år siden og de sagde at de ikke kan gøre noget som helst ved det, for de kunne ikke “bare sætte ham ned på en stol”.

  Idag har jeg så været der for anden gang og så siger de så at det ikke er deres problem, for “de har jo et barn”. Er det virkelig sådan at man kan tillade sig alt når man har et barn?

  Anyway – de sagde at hvis jeg har et problem med det, skal jeg klage til administrationen/bestyrelsen, hvilket jeg vil forsøge, men tvivler på at de kan gøre noget som helst.

  Er der nogen der har samme problem, og evt en problem løsning? Er det bare mig der er sart? Hvad kan jeg gøre ved det her? For det giver mig virkelig gråt hår på hovedet.

  På forhånd tak

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 60 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #2

  Azjo
  Bruger
  2.286 indlæg
  Offline

  sådan er det jo med børn.
  Du har vist bedst af at flytte.

  #3

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  at flytte fra min lejlighed pga dét? no fucking way!

  #4

  Schniper
  Bruger
  1.695 indlæg
  Offline

  Så lad være med at piv. Hvad har du tænkt dig de skal gøre? Sætte barnet i spændetrøje, og binde puder fast på fødderne, for ikke at irritere dine oversensitive ører?

  Hvad når du har besøg af rødderne lørdag aften, hvor de prøver at få barnet til at sove? Eller når du ligger og hugger i en eller anden kælling der skriger op om, hvilken demigud du er?

  Det er charmen ved at bo i lejlighed. Take it or leave it.

  .....sagde jeg!

  #6

  Schniper
  Bruger
  1.695 indlæg
  Offline

  Tjah. Hvis du vil være et fjols. Der er jo trods alt forskel på de to situationer. Og der er sikkert også regler for det hvor du bor, så det bliver jo dit problem, når du bliver smidt ud.

  .....sagde jeg!

  #7

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  hvor kan man købe de der håndværker “hørebøffer” som dæmper lyden når man tager dem på?

  #8

  rQvsnaps
  Bruger
  2.531 indlæg
  Offline

  hmm?

  De fleste lejlighedskomplexer/ejerforeninger har diverse regler for hvornår der skal være stille.

  Jeg ejer min lejlighed, men alligevel har jeg pligt til at vise lidt respekt for de andre ejere/lejere her i blokken. Det betyder at der mellem kl 22 -> 5 ikke må være larm, om det så er en hund der gør, en unge der leget, eller damen der får lidt motion er ligemeget. Efter X antal klager kan jeg faktisk tvinges til at flytte ud, så kan jeg så selv vælge om jeg vil udleje eller sælge lejligheden…

  Er der andre i din blok der oplever ungen som generende? Smut lidt rundt og snak med de andre beboere om det, det handler bare om ikke at stå alene om en eventuel klage.. Så svært kan det sgu heller ikke være at be ungen om at slappe lidt af i morgen/aftentimerne, forældrene skal bare “motiveres” lidt.

  Take the D and B from Drum & Bass, you still got Rum & ass!

  #9

  ozzie
  Bruger
  1.628 indlæg
  Offline

  jeg boede på 5 sal med værelse ud mod en lukket baggård. Hver morgen klokken 08:00 var der 2 børn som skulle med deres mor eller far på cykel. Det tog ca 10 min for dem at blive klar ude i gården og de 10 minutter blev brugt på at råbe/skrige/græde. I vinters slog det klik for mig og jeg tog noget sne som lå på taget og formede et par snebolde som jeg hurtigt kastede ned i gården (kunne ikke se hvor de var) de holdte op med at skrige den ene dag.

  #10

  AceofSmeg
  Bruger
  1.693 indlæg
  Offline

  Børn vågner tidligt og sådan er det altså, det vil du måske en dag være så heldig at opleve.

  Ser faktisk sådan på det at det er lydisoleringen den er gal med, med mindre #0 har meget ømfindelige ører – selv boet i lejlighed hvor underbo bollede højlydt mindst 1 gang hver anden dag – sjovt de første pr gange – pinligt når man selv havde besøg, og til sidst pikke ireterende. Prøvede at kontakte udlejer og nævnte det med manglende lydisolering – og fik svaret nå.

  Sådan er det altså at bo tæt – og i dette tilfælde er det ikke ungen der er dampbarn men bare ganske alm.

  #11

  Solian
  Bruger
  839 indlæg
  Offline

  Der er intet du kan gøre ved det, det anses ikke for larm at have børn eller være en familie lol desværre

  det eneste du kan gøre er følgende.

  1. flytte
  2. snakke med administrationen om isolering ( hvis de siger ja, forbered dig på en heftig huslejestigning )

  Hvis det er så galt som du siger, så søg over i noget nyere end det du har, evt. har du fortrinsret da du allerede har en lejlighed, så det burde ikke være et problem at få noget nyt

  DR Hykleriet FTW

  #12

  knaseren
  Bruger
  6.894 indlæg
  Offline

  da jeg studerede boede jeg i en gågade og hver morgen kl 5 kom en stenvasker bil noget kørende mange gange op og ned ad gågaden for at rense fliserne gågaden består af. det lød som en hel færge når lortet kom tæt på der hvor jeg boede.. det tog så kun en 30 min så var den væk igen men det tog ca ½ år før jeg ikke vågnede af larmen vågnede kun i december måneden når der var indbrud i telebutikken overfor hvor jeg boede og så når folk fredag lørdag absolut skulle spille fodbold med tomme dåser smadre butiksvinduer eller bare råbe og skabe sig

  lige nu har jeg lidt det samme prob som du har #0 jeg har så bare en radiator der kan li at lave tikke lyde når de varmer. nu er det stoppet da der ikke bruges meget varme i denne årstid men jeg har tænkt mig at bede viceværten kigge på lortet .. .problemet er bare at min underbos radiator laver samme nummer

  -

  #13

  Grifler
  Bruger
  3.505 indlæg
  Offline

  Hmm….jeg tror det er de færreste mennesker som bor i halvgammelt lejlighedsbyggeri, som ikke har nogle naboer de kan klage over. Mig jeg har jeg også et nabopar som før i tiden gik godt til den på lagnerne tit og ofte. Og da deres soveværelse er ud for mit soveværelse, gik min kæreste og jeg sjællendt glip af noget. Ud over det står den i perioder tit på technovarmupfest. Men det hjalp lidt på larmen efter min kæreste var inde og snakke med dem i et raserianfald :p
  Men tvivler meget på du nogensinde vil få det helt tyst dag og nat så længe du bor i lejlighed. Så skal du nok finde dig en nyere lejlighed…
  men kan godt forstå din “vrede” – synes selv det er møgirriterende når folk larmer

  You haven't lived until you've cried pooping.

  #14

  MacGregor
  Bruger
  669 indlæg
  Offline

  Der er to ting du kan gøre Nr. Nul:

  1: Spørge om de har noget imod at barnet kommer lidt senere i seng, så det ikke vågner så umenneskelig tidligt.

  2: Få dig en kæreste og sov hos hende ind i mellem …

  #15

  navnetrold
  Bruger
  2.438 indlæg
  Offline

  Du kunne optage en sataninsk messe. sætte nogle højtalere op mod lofet og hver gang deres møgunge så larmer tænder du anlæget! Så kan det jo være at ungen bliver skræmt og løber ind til sin mor…. En optagelse med en dryppendne vandhane på høj volume kan nok også god få dem i dårligt humør. du sætter den bare igang når du går hjemmefra

  Aj det er durt men tror ikke der er så meget du kan gøre ved det. Spille fodbold med ungen og brække dens ben måske?…

  Bacon er den nye salat

  #16

  Schniper
  Bruger
  1.695 indlæg
  Offline

  #14 Har du selv børn? For den med at komme dem senere i seng hjælper som regel ikke. De står op til samme tid, men er så bare dobbelt så irriterende.

  .....sagde jeg!

  #17

  Deadmeat
  Bruger
  7.627 indlæg
  Offline

  #0: Har selv i lidt over et år haft nøjagtig samme problem med mine overboer og deres 2-3 år gamle dreng (de er heldigvis flyttet nu). På den ene side er man selvfølgelig nødt til at acceptere, at man altså ikke bor for enden af Sønder Ødelse markvej, når man bor i en lejlighed. Til gengæld skal de andre beboere selvfølgelig også vise hensyn til de andre.

  Det er ikke urimeligt af dig, at forlange ro til i hvert fald kl 6.30 eller så. Gå op til dine naboer og forklar dem situationen (uden at blive sur). Problemet er sandsynligvis, at de overhovedet ikke har gjort sig klart, hvor meget det generer dig. Jeg vil foreslå at du laver et kompromis med dem, at de ikke slipper ungen løs før kl 6.30 og i øvrigt forsøger at tænke over det. Hvis de stadig ikke vil makke ret, så kan du jo være venlig og invitere dem ned i dit soveværelse mens de lader ungen styrte rundt ovenpå – så kan de jo selv få “øre for sagen”.

  Et godt råd er i øvrigt at lade være med at opføre sig surt overfor dem (med mindre de selvfølgelig selv opfører sig urimeligt). Du har jo ikke meget gavn af at blive reduceret til “ham den sure underbo”, så mister de respekten for dig.

  Held og lykke med det!

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 60 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.