søndag, januar 17, 2021

pc blæser støj hjælp :(

Daily Rush Debat Hardware Hardware pc blæser støj hjælp :(

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  hej DR

  efter jeg har købt ny pc (som i kan se i min signatur), så er pc blevet noget mere støjende ved at blæserne spinner op og ned, selv om de er sat i bios til pwm og at køre 50% indtil 70c hvor de så spinner op til 100% efter 0,7 sekunders reaktion.
  kan se via afterburner og hwinfo at når jeg f.eks gamer conan exiles eller wow shadowlands at cpu har nået en max temperatur på 72,3c (genenmsnit 62,6c) og gpu 70c og gennemsnit 62c. stikker jeg hånd foran blæserne er det ikke meget det mærkes. og ja, de vender korrekt. jeg har 3 120mm blæsere i front, 2 140 mm blæser i top som blæser ind i kabinet og 1 140mm som suger ud bagest i kabinet. cpu køles med en nh-d15 som har to stk blæsere som blæser i retning af kabinets bagende hvor den eneste udsugende blæser sidder. hvad kan jeg gøre? sætte ned for gfx details ?

  -

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  HolgerDK
  Bruger
  3.178 indlæg
  Offline

  Er BIOS’en opdateret til nyeste version?

  "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." - Arthur C. Clarke.

  #2

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  ja, kører nyeste fra 16. november

  -

  #3

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  #0 Hvis jeg forstår dit setup korrekt, så har du 3x 120 + 2x 140 blæsere der alle blæser ind i kabinettet? Hvis det er rigtigt forstået, så er det en mulighed, at du har alt for stort positivt tryk i kabinettet og at luftflowet ikke nødvendigvis er særlig effektivt. Blæserne laver så en helvedes masse arbejde uden reelt at flytte en masse luft.

  Et forsøg kunne være at vende de to 140 mm blæsere i toppen så de suger ud også. Evt nøjes med 1x 140 i toppen og 1x 140 bagtil. For at teste kan du jo blot afkoble nr. to blæser i toppen på stikket uden at skrue den ud.

  Kabinettets design og hvor åbent det er betyder naturligvis også meget. Men jeg kører selv med 2x 140 mm i front igennem vandkøler (ind) og 1x 140 i toppen (ud) + 1x 120 bagtil (ud). Mit 2070S ligger på 60-65 grader i fuld load.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #4

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  når jeg åbner glas døren i siden af kabinet, kan jeg tydeligt mærke den varme luft nederst i kabinet ved gpu blæserne…. virer som at gpu’s egen luft ender der hvor gpu skal have nyt luft fra. har bestilt 2 140mm blæsere til bunden, som jeg vil prøve at få til at suge ud. enten blæse ind i bund og suge ud i top eller omvendt. ved ikke helt hvad endnu..

  edit: læser i reddit at folkk har taget deres front glass af, som skulle give 7-8 grader koldere system.

  -

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  knaseren.
  #5

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  #4 @knaseren. Din løsning er altså næppe FLERE blæsere. Det er også bare en kilde til endnu mere støj. Vil virkelig opfordre til at du forsøger mit forslag i #3 først. Jeg har på fornemmelsen at det løser dit problem.

  Du forsøger lige nu med dit setup at blæse alt for meget luft IND i kabinettet. Du har kun en blæser til at suge det ud igen. Resten klares af hvor der nu er utætheder/åbninger i dit kabinet. Det skaber ret sikkert en masse recirkulation af varm luft derinde. Det er det du beskriver ved dit grafikkort i #4.

  EDIT: og ja lukket front på et kabinet er aldrig godt. så er der i stedet to smalle gitre i siden som luften skal trækkes ind igennem. Det giver mere støj af høj lufthastighed der, blæserne skal køre hurtigere eller der kommer ikke nok kold luft ind.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  Deadmeat.
  #6

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  har nu kørt 2 tests hvor en 140mm blæser i toppen trækker luft ud lige over cpu køler som heletiden har haft air direction indtag fra retning af front kabinet blæserne og ud imod den blæser på kabinets bagende, som også trækker luft ud… plus den ene 140mm blæser fra toppen af, har jeg sat i bunden så den blæser luft imod gpu.
  første test før disse ændringer var 1 times wow gaming og der sagde hwinfo en average på gpu 62,0c og cpu 57,0c. efter ændringerne en ny times wow hvor average nu på gpu er 60,0c og cpu 59,2c.
  en info som er lidt trist er, at jeg pt. kører cpu i eco mode. hvis det kører som den egentlig bør, så vil temp værre højere på cpu. har re-applied ny kølepasta og det har ikke gjort forskel. kan også se da jeg tog køler af at pasta var fint fordelt da jeg spartler et tyndt lag ud.

  edit: det skal siges at blæser ramp up/down ikke er sket i disse 2 tests siden jeg ændrede cpu til eco mode. så blæserstøjen er egentlig løst, men forstår ikke amd bliver så varme. det er åbenbart ikke ændret siden i gamle dage.

  -

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  knaseren.
  #7

  Tequilashot
  Bruger
  4.834 indlæg
  Offline

  Case Pressure Explained – Positive vs Neutral vs Negative

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #8

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  Så han siger flere blæsere der blæser luft udefra ind og få blæsere som hiver luften ud. Det er ikke det deadmeat anbefalede. Overvejer at fjerne glas pladen i fronten da folk siger det giver 8 grader bedre. De 3 front blæsere er åbenbart gimped af for lidt indtags mulighed.

  -

  #9

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  #6: Altså at give AMD skylden for varmeproblemer er helt galt. Hvis du køber en Intel CPU der leverer ydelse nær 5900x ( hvilket de dårligt kan) så har du meget større varmeproblemer. AMD laver betydeligt mere effektive ‘ydelse per watt’ CPU’er i dag end Intel.

  At din CPU producerer meget varme er jo et direkte resultat af at du har købt en monster CPU med 105 W TDP. så hvis du vil have mindre varme derfra så skal du nedgradere til f.eks 5600x der har 65 W TDP. Men AMD kan du altså ikke give skylden for dine problemer.

  EDIT: Desuden er den langt største kilde til varme i dit system det atomkraftværk af et grafikkort du har i. Det bruger vel over 3 gange så meget strøm i fuld last som din CPU. Så giv hellere NVIDIA skylden så.

  Desuden er de temperaturer du præsenterer virkeligt lave. Du kan snildt skrue ned for alle blæsere, både kabinet, CPU og GPU. Dit grafikkort kan uden problemer håndtere 75 grader og din CPU har en termisk grænse på 90 grader, så jeg ville uden at blinke selv lade den kunne blive 80 grader førend CPU køleren smadrer på 100 % (hvilket jeg gør på min egen spand). Det bør også hjælpe gevaldigt på støjgener. Og ellers må du ud og finde et nyt mere åbent kabinet. Jeg bruger selv et Lianli Lancool II Mesh, der har åben net front og perforeret luftindtag langs hele den ene side nær bunden.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #10

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  #8: min pointe er at det ser ud til at du overgør setuppet med positivt tryk. Jeg kører selv med positivt tryk men har stadig et mere balanceret blæser setup så der er to blæsere til at trække luft ud igen og også styre HVOR luften ledes ud. Håber det gav mening.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #11

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  Og ellers prøv lige at dele et billede af dit kabinet åbent og fra siden så vi kan se hvor dine blæsere er installeret osv.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #12

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  Har fulgt en interessant guide som beviser at underclock 3080 giver et par fps mere og nedsætter watt med 100 og det resultere i lavere varme grader. Vender tilbage når det er testet

  -

  #13

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  #12: helt sikkert en interessant mulighed hvis du kan få det til at køre stabilt. Forhåbentlig åbner AMD også snart op for undervolting til Ryzen 5000. De trækker da 1.4+ volt i fuld last så mon ikke der er muligheder for at skrue lidt ned. Med Ryzen 3000 var det i hvert fald muligt.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #14

  knaseren
  Bruger
  6.892 indlæg
  Offline

  har spillet wow hele aftenen nu og gpu average er 47,0c og cpu Tctl/Tdie er average 53,8c. hvis jeg vil have bedre temperatur er der et trick at fjerne glas pladen i fronten på mit kabinet. det skulle give 8 grader mindre ifl. gamers nexus. og så skal jeg nok have vendt blæser i top af kabinet til at blæse ind og ikke ud. det gav en mindre forskel så jeg fra i formiddags. men ellers har blæserne ikke ramped up/down hele aftenen. de kører 50% og det er ikke noisy for jeg, selv om jeg er pænt kritisk over for støj.

  edit: synes det er lidt øv at man ikke kan skrive den OC profil til ens gfx kort. afterburner SKAL loade den når pc starter op, så jeg har lavet en delay i cfg fil på 20 sekunder hvor afterburner så loader og bruger min OC indstilling.

  -

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  knaseren.
  #15

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  Hvis du er så støjsensitiv så er jeg altså stadig fuldstændig tabt på, hvorfor du vil have at din CPU og GPU skal køre så koldt… nå men hvis du er tilfreds med justeringerne selv, så er det hvad der tæller

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.