torsdag, april 9, 2020

Passiv investering… hjælp.

Daily Rush Debat Off-topic Passiv investering… hjælp.

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Kong Gulerod
  Bruger
  3 indlæg
  Offline

  Hej derude i stuerne
  Jeg har en god sum penge (min børneopsparing), som har stået og samlet støv på en konto i et par år. Jeg vil gerne investere i aktier/obligationer, men jeg synes det er en jungle. Efter at have kigget lidt på ze interwebs har jeg fundet frem til at gøre nogenlunde sådan her:

  37,5% i Sparinvest INDEX Globale Akt Min Risiko KL
  37,5% i Danske Invest Global Indeks 2
  25% i Maj Invest Globale Obligationer

  Begrundelse: Passivt forvaltede indeksfonde med lave omkostninger og god morningstar-rating, og så vidt jeg kan se giver det mig en stor global spredning.
  Derudover følger jeg tommelfingerregel om at have ca. min alder i obligationer.
  Pengene kan stå der i minimum 4 år og sandsynligvis en del flere før jeg får brug for dem til et evt. køb af en bolig engang.

  Så:
  Er der nogen som har lidt forstand på det og kan se om det er ok eller helt fjollet?

  Og:
  Det ser umiddelbart ud som om at Nordnet er et billigt sted at foretage investeringerne fra. Jeg kan ikke helt se om der er en skjult ulempe ved at bruge nordnet frem for min almindelige bank. Koster det noget ekstra gebyr når man sælger igen?

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  MaskDupants
  Bruger
  1.746 indlæg
  Offline

  Kender ikke så meget investering og er bestemt ikke en haj på området. Har dog hørt fra en person, at en investering af denne slags “passive” investeringer først giver rigtig pote efter 20-30 år, hvor din formue vil følge inflationen (som næsten altid går opad), hvorimod en formue som ikke er investeret i 20-30 år vil være mindre værd, pga. inflation.

  #2

  TormDK
  Bruger
  14.587 indlæg
  Offline

  Skal det være passivt? Hvorfor ikke give den lidt gas imens du er ung?

  #3

  Octo
  Bruger
  1.179 indlæg
  Offline

  Hvordan vil du have det med, at du om 4 år står med et tab på 30% i forhold til nu?

  Hvis du kan leve med det, så ser det vel fint nok ud. Sandsynligheden er nok ikke så stor, men den er der med den fordeling – bare så du ikke bliver overrasket.

  Bemærk at der i den obligationsforening må der være op til 35% høj risiko obligationer + valutaeksponering – den type obligationer kan svinge ligeså meget som aktier. Det er der ikke noget galt i, men blot så du ikke tror det udelukkende er ‘sikre’ danske realkredit.
  Det er gået fint for Majinvest de seneste mange år, men de kan også ramme forkert.

  Nordnet er nok det billigste. Hvis du ikke gider bøvlet oprette og flytte derover, så er den egen netbank ikke såå meget dyrere.

  #4

  Kong Gulerod
  Bruger
  3 indlæg
  Offline

  Tusind tak for svaret Octo. Ja den risiko er jeg helt indforstået med, men det med den obligationsforening var jeg ikke klar over. Det vil jeg lige undersøge, og finde ud af om jeg skal finde en anden fond eller noget der.

  #5

  Drixx
  Bruger
  2.874 indlæg
  Offline

  Hvad laver du med en børneopsparing når du via dine investeringer signalerer du er pensionist?

  Et helt almindeligt fyr

  #6

  MikeTheDyke
  Bruger
  851 indlæg
  Offline

  Drop obligationer. Giv den maksimal gas med aktier da der ikke er noget alternativ. Hvis vi skal blive i passiv investering vil jeg sætte mine penge på investeringsforeninger med fokus på USA og Europa. Selskaberne skal være veletablerede og udbetale højt udbytte. Hvis vi skal ned på sektor-niveau vil jeg koncentrere mig om medicin/sundhed og stabilt forbrug suppleret med teknologi.

  #7

  snowball42
  Bruger
  1.226 indlæg
  Offline

  Jeg har selv startet med aktier i starten af året og har fået ca. 78% afkast indtil nu. totalt begynder held. Men nu meget sjovt.. og hvis du er klar over at du kan tabe det hele.

  #8

  Kong Gulerod
  Bruger
  3 indlæg
  Offline

  Haha det er jo et vildt afkast snowball Tillykke.
  Men det må have været med stor risiko også. Jeg tror selv at jeg vil forsøger at ramme et sted hvor risikoen/udsvingene er lidt mindre.

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.