fredag, december 13, 2019

Partner til vægttab – Et andet problem

Daily Rush Debat Off-topic Partner til vægttab – Et andet problem

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Manaslu
  Bruger
  5 indlæg
  Offline

  Inspireret af https://www.dailyrush.dk/debat/emne/pige-i-fitness/

  Jeg står med et ligende og på mange måder anderledes problem.

  Min kone og jeg har været sammen i 12+ år.
  Hun er normal af bygning og normal vægt.
  Hun har aldrig været glad for motion, hvilket desværre stammer fra hendes forældre som begge er meget store mennesker (130+ kg)

  For 2 år siden fik vi et barn, alt er godt og skønt. Hun tager en 10kg på som er normalt.

  Problemet er så .. Hun taber sig ikke, men taget tværtimod noget mere på.
  Motion eller bare lange gåture er noget hun har endnu mindre lyst til selvom jeg altid prøver at få hende med.

  Vi spiser relativt sundt, dog har hun en meget sød tand – Jeg har prøvet flere gange at sige vi ikke skal købe slik, men det virker ligesom ikke.

  Selv løber jeg et par gange om ugen, men kunne stadig godt bruge at tabe 10kg selv, men det er ikke let når ens partner ikke vil motionere eller vil spise mindre slik (jeg er pisse dårlig til at sige nej til slik når det først er åbent…)

  Min frygt er – hvis der kommer flere børn ind i billedet, hvordan ser det så ud med hendes vægt (og min egen?) Bliver hun som sine forældre som begge er lider af 4357983475 forskellige ting bla. grundet deres overvægt?

  Må tilstå at jeg har det svært med overvægt, 15 kg overvægt på min kone kan desværre ses, og det gør også at lysten ikke er der helt så meget.

  Har prøvet at tage snakken forsigtigt men der er ikke meget lydhør.
  Jeg er glad for min kone og vil meget gerne beholde hende, omend gerne en lidt mindre version af hende

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Festival_H
  Bruger
  4.361 indlæg
  Offline

  For 1 1 uger siden introducerede jeg min kollega for denne side og forklarede ham om principperne ved LCHF.

  De, ham og hans kone, har den dag i dag tabt sig 22 kilo til sammen og de er rigtig glade for den side.

  Good luck.

  https://www.dietdoctor.com/

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  Festival_H.
  #2

  knekker
  Bruger
  1.596 indlæg
  Offline

  En skam at hun ikke er til motion da det er pisse sundt for forbyggelse af sygdomme, men heldigvis kan hun gaa paa fastning, hvilken min far, hans kaereste og min storebror har haft god success med.
  https://www.youtube.com/watch?v=DghrZNUP5vo

  #3

  Festival_H
  Bruger
  4.361 indlæg
  Offline

  #2 +1

  #0 LCHF og Fasting går iøvrigt rigtig godt sammen. Når kroppen er blevet god til at forbrænde fedt, som main fuel, er det faktisk meget ment at faste. Jeg har været oppe på at 4 dages prolonged faste som det længste.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #4

  Manaslu
  Bruger
  5 indlæg
  Offline

  Der er ikke umiddelbart den store lyst til at ændre det helt vilde ved den generelle kost og det er egentlig heller ikke der jeg ser problemet, vi lever som sagt rimeligt sundt med det alm mad.

  Problemet som jeg ser det er slik/sodavand + total mangel på motion – og ikke mindst hvordan man får sin partner motiveret til en positiv ændring.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  Manaslu.
  #5

  TheAviator
  Bruger
  255 indlæg
  Offline

  #4 Hvad med at stacke op på sunde alternativer? Har I sådan nogen liggende, I kan række ud efter, når den frække sult melder sig?

  Herhjemme har vi smidt slik, chips og juice ud. Vi spiser nu ovnbagte chips uden transfedt, ananas og mango i tern, flavoured mineralvand med mynte, citron og frosne hindbær som isterninger, nødde-og mandelsmør, kokoscreme og usødet kakaodrys til bananstykker, tørrede kokos chips, tørrede æble chips.

  Hvis problemet er tv-hapsere, så kan det hjælpe at have andre ting at snacke på ved hånden. Man opnår måske ikke vægttab, før man gør andre drastiske tiltag, men man bliver i hvert fald sundere, og sulten/sukker cravingen aftager.

  Jeg mener, man er forpligtet til at forsøge at holde sin partner sund. Bare at stå og se til, imens ens partner er ved at spise sig til alle mulige livsstilssygdomme, synes jeg ikke er i orden. Man kan godt være ærlig og åben og så samtidig hanke op i hinanden på en kærlig og konstruktiv måde.

  NB. Jeg synes, du skal tone ned, at du tænder mindre på hende nu, for hun ved det godt selv, og det gavner ikke jeres forhold det mindste. Men derfor kan du godt advokere for en sund livsstil. 130 kilo er nok der, hun er på vej hen, for hun har ikke lært andet hjemmefra.

  Vær ærlig og åben omkring, at du har nogen mål for jeres fremtid sammen.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  TheAviator.
  #6

  Festival_H
  Bruger
  4.361 indlæg
  Offline

  #4 Den bedste måde at tabe sig på er i køkkenet. Slik/sodavan er også kost. Hvis det lykkedes dig at få det vendt til noget positivt så kommer lysten til motion også. Jeg tabte mig først helt tosset på LCHF og fik først derefter lysten til at motionere.

  Du har fået nogle effektive værktøjer. Jeg tænker du selv finder ud af om det er nogle du vil bruge.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #7

  Nioxic
  Bruger
  17.657 indlæg
  Offline

  Jeg er enig med #1. en low carb (keto) diet er vejen frem. og den side der er glimrende

  det er dog skide svært for folk med en sød tand… samt for folk der er vant til brød, havregryn og skummetmælk. de ting fungerer bare ikke i en keto-dagligdag.

  Fun fact! i gamle dage fedede man grise op med havre og skummetmælk i dag feder man sine børn op med det istedet.

  Jeg sprang væk fra det almindelige “søde” guf til weekenderne osv. jeg skiftede sodavand ud med sukkerfrit sodavand og slikket ud med god ost. man kan spise betydeligt mindre ost, end vingummi. Og da jeg i sin tid tabte mig, gik jeg fra 96 kilo til 79.8 (mit mål var under 80kg) på ca 100 dage.

  Så fandt jeg lidt senere en kæreste og så tog jeg 8 kilo på igen (vejede 88.5 den 1. juli i år)
  Lidt fokus, fjernelse af kulhydraterne igen og idag er jeg på 84.6 kilo – 11 dage senere. det fungerer skide godt og jeg er også i betydeligt bedre humør

  Og det ER svært at gå igennem føtex og kigge på vingummi, chokolade osv osv. så man skal helst skrive en indkøbsseddel og handle ind med fokus på det og intet andet.

  Min kæreste ville også gerne prøve det her Keto, men hendes go-to morgenmad er enten brød eller havregryn. og hendes go-to frokost har altid været rugbrød. så på den måde er det jo svært for hende. Hun gider ikke fx. spejlæg til morgenmad.
  Hun har så taget en anden vej og det er simpelthen at springe morgenmaden (og nogen gange frokosten) over fuldstændig… så må vi se om det giver pote på lidt længere sigt

  Selv er min kost næsten 100% dyre-baseret, foruden lidt krydderier og mandelmel til nogen burgerboller

  Jeg dyrker btw IKKE motion overhovedet. jeg går ikke engang på arbejde. jeg tager et elektrisk løbehjul… og jeg sidder stille på arbejdet. og herhjemme sidder jeg ved computeren. Jeg har altså tabt mig udelukkende ved ændring af min kost.

  gåture og motion hjælper meget lidt..

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  Nioxic.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  Nioxic.
  #8

  Rykno
  Bruger
  217 indlæg
  Offline

  En mulighed kunne være at registrere alt mad i spiser over en mindre periode. Vigtigt ikke at begynde at tænke i skal tabe jer på det punkt, men 100% blot observere jeres madvaner. Mange mennesker har en ide om hvordan deres madvaner er, men sjældent holder de rent faktisk stik med virkeligheden. Kan godt være i spiser sundt, men hvis i spiser mad til 5 når i kun er 3 så vil det være uundgåeligt ikke at tage på. Blot et eksempel.

  Det med at få hende til at motionere, hvis hun virkelig ikke vil, kan være vildt svært. Specielt fordi jo mere du skubber på jo større chance for at hun skubber mindst ligeså meget i mod.

  Som du selv skriver så har du en svaghed overfor en åben slikpose, kan være hendes svaghed er når der købes ind. Så bliver to ting der forstærker hinanden og ærlig talt det er ingen skyld og begges jeres skyld på samme tid. I dette tilfælde kunne det være en løsning du handlede ind.

  Jeg vil mene du er skal være ærlig overfor hende omkring hvordan du har det. Ærlig, klar i spyttet og ikke mindst respekfuldt. Er ikke enig hun nok godt ved det, hun ved det kun hvis du har fortalt det. Ellers så gætter hun og i værste fald, banker sig selv oveni hovedet over hun tager på.
  Kan jo være hun oprigtig gerne vil være tyk, måske værdsætter hun bare at slappe af på sofaen med slik og ingen interesse har i at tabe sig.

  Nogle eksempler og løse tanker. håber noget måske kan bruges, nu en gang dig der kender din kone bedst. Håber det lykkes!

  #9

  TheAviator
  Bruger
  255 indlæg
  Offline

  #8 Hun har født for ikke ret længe siden? Hun ved det.

  Og hvis du er fuldstændig bramfri her og ikke forstår at træde meget varsomt, kan du godt glemme alt om at se hende uden tøj på foreløbig. Så smækker hun lamselårene i.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #10

  wOOOOt
  Bruger
  1.138 indlæg
  Offline

  Ohhh fuck #0 jeg føler med dig. Det var starten på slutningen i mit sidste forhold gennem 12 år. Det og at jeg så ikke havde lyst til børn, som delvis måske også skyldtes at jeg havde mistet lysten.

  Jeg kender desværre ikke løsningen, jeg fandt den ikke og mistede den jeg elskede.
  Jeg håber du finder løsningen. Den er 100% individuel, så der er nok ikke nogen opskrift.

  #11

  NightBreaker
  Bruger
  6.586 indlæg
  Offline

  skift sodavand ud med andet, der ikke har sukker. Det vil gøre en del.

  #12

  TheAviator
  Bruger
  255 indlæg
  Offline

  Et andet perspektiv.

  Faktisk tror jeg du bliver nødt til at cutte hende some slack.

  To år er ikke meget. Betaler du for barnepige, rengøringshjælp, kok? Står du op til nattetjans? Tager du over i weekenden? Og hvad med ferierne, er det dig, der bærer mest, så hun kan slappe af? Og når lille pjevs er syg med 40 i feber?

  Hvis ikke, så er din hustru dødsens hamrende udmattet. Vægttab og at blive lækker er ikke øverst på listen over gøremål lige pt.

  Jo mere, du hjælper hende, jo mindre vil hun have brug for at få energi fra sukker.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder siden af  TheAviator.
  #13

  Kwanza
  Bruger
  5.403 indlæg
  Offline

  #7 Den med at gåture og motion hjælper meget lidt er nu ikke min erfaring. Min erfaring er, find en aktiv sport som du elsker, og så behøves du aldrig at tænke over, hvad du spiser (med mindre du kommer op på eliteniveau selvfølgelig).

  Totalt fravær af motion og et strengt madregime lyder ikke som opskriften på en sund krop til et langt liv i mine ører, lige meget hvor meget den vejer. Det lyder også møgstressende at skulle tænke så meget over sin mad.

  Men jeg kan nok bare ikke sætte mig ind i det forhold til motion. Min livskvalitet ville godt nok falde gevaldigt uden sport.

  #14

  Spoock
  Bruger
  1.364 indlæg
  Offline

  I stedet for en kæmpe kostomlægning i form af LCHF, som hun ikke er tændt på, kan jeg som en anden er inde på anbefale at registrere alt mad. Det gjorde jeg og tabte 8 kg. Da jeg holdt op, kom kiloene snigende igen. Så jeg skal igang igen efter ferien. Jeg spiste det jeg plejede, men fik en enorm opmærksomhed på hvor meget det koster at spise slik.

  #15

  VampiricEye
  Bruger
  24.794 indlæg
  Online

  #7 Jeg spiser havregryn med minimælk hver eneste morgen. Jeg har tabt over 22kg siden nytår. Så så farligt er det altså heller ikke.:)

  Nintendo Influencer

  YT-kanal: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.